Tainionvirran taimen - kalastajakysely

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta säähän, kalastonhoitoon, kalojen suojeluun, kalatalouteen, kalastuslakiin ja kalastusasetuksiin, ympäristöön ja luonnonsuojeluun jne liittyvistä asioista.
Kunnostus-uutiset - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Vesikko
Viestit: 12
Liittynyt: 18:29:45 03.12.2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Tainionvirran taimen - kalastajakysely

Viesti Kirjoittaja Vesikko »

Tainionvirta on tunnettu koski- ja virtavesikalastuskohde, johon istutetaan pääsääntöisesti taimenta ja kirjolohta. Kalastajamäärät ovat tiettyyn aikaan vuodesta suuria ja alueella kalastavat ovat miettineet tulisiko kalastussäännöissä aiempaa voimakkaammin huomioida kalastuksen negatiiviset vaikutukset kalastuksen kohteena oleviin alamittaisiin kaloihin, sekä ryhtyä toimenpiteisiin uhanalaisen rasvaeväleikkaamattoman (luonnon-) taimenen suojelemiseksi.

Taimen on uhanalainen laji, osin patojen ja vesirakentamisen vuoksi, mutta erityisesti liian voimakkaan kalastuksen takia. Kalastuksen kohdistuessa uhanalaiseen lajiin on tärkeää miettiä miten kalastus järjestetään, varsinkin kun kalastus itsessään aiheuttaa uhanalaisuuden.

Tainionvirran taimen –hanke on Päijät-Hämeen Kalatalouskeskuksen ja Tainonvirralla kalastavien yhteishanke, jonka avulla pyritään vahvistamaan uhanalaisen taimenen paikallisia ja vaeltavia kantoja, sekä lisäämään vesialueen omistajien tietoa asiakkaittensa odotuksista ja erityistarpeista.
Tarkoituksena on tuoda nykyisen toiminnan rinnalle vaihtoehtoisia ja asiakaslähtöisiä toimintatapoja, jotka ovat taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestäviä.

Yhtenä hankkeen toimenpiteenä suoritetaan Tainionvirralla kalastaville kohdistettu nettipohjainen kalastajakysely, jonka avulla selvitetään Tainionvirralla kalastavien mielipiteitä ja näkemyksiä mm. erilaisille kalastuksen säätelytoimenpiteille.

Toiveena on, että mahdollisimman moni osallistuu kyselyyn osoitteessa http://kalatalouskeskus.net/tainionvirran-taimen/

Lisätietoa hankkeesta:
Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus, toiminnanjohtaja Ilkka Vesikko, p. 045 171 5544, [email protected]

Hanke on saanut avustusta kalastonhoitomaksuvaroista Pohjois-Savon ELY-keskukselta.
Avatar
Sostakovits da Silva
Ilmo Tampio Lounasheimo
Viestit: 8442
Liittynyt: 13:21:01 27.04.2005
Paikkakunta: Urpoland-Penninpyörittäjien kylä

Re: Tainionvirran taimen - kalastajakysely

Viesti Kirjoittaja Sostakovits da Silva »

Tämä on saanutkin keskustelua aikaiseksi:
http://kalastus.com/comment/1024387#comment-1024387
Wanderlei César Da Silva. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa hermoja.
Vastaa Viestiin