Millaisella siimalla tasurimiehet heiluttaa?

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
Avatar
naukja2
Viestit: 27
Liittynyt: 17:39:12 13.01.2016
Paikkakunta: Punkaharju

Millaisella siimalla tasurimiehet heiluttaa?

Viesti Kirjoittaja naukja2 »

Eli siinähän se otsikossa tärkein.
Elikkä, millä siimalla ongit tasurilla?
- mono vai kuitu
- merkki
- paksuus / vahvuus
- onkisyvyydet
- pilkkien painot
- miten päädyit siimaan
- plussat/miinukset

Itse pilkin trabucon hard - ruskealla monolla, vahvuuksilla 0.30-0.35 syvyysalueilla 8 - 20m ja pilkeillä 15 - 25g. Matalamman veen ongissa ohuemmat monot eri merkkejä.
Päädyin trabuccoon sen hyvän näkyvyyden lumella, jäykkyyden/venymättömyyden(monoksi) sekä erittäin hyvän kulutuskestävyyden vuoksi = samat siimat ollu vuosikausia käytössä ja kuin uutta.
lisäksi siiman jäykkyys estää käytännössä siiman sotkeentumisen avannolla, vaikka lappaa siiman kasaan jäälle syvempääkin. Toisaalta, noilla vahvuuksilla ei ole oikein urheiluhenkeä, koska voi melkeimpä vetää sukkana ylös kaiken kiinni tarttuvan. Kokeilin joskus ohuemmilla monoilla, muttei oikein iskenyt kuminauhoilla onkiminen ja arpominen, että nykäisikö vaiko tarttuiko vaiko eikö...
Myös kuitua kokeilin aikoinani ja ensi tuntumalta ihastuin ja toisen kalan jälkeen vihastuin. Plussaa oli erittäin hyvä tuntuma pilkkiin ja helppo pilkin uitto. Miinukseksi koin, että onkityylilläni erittäin herkkä karkuutus täydellisen jouston puutteen vuoksi ja herkkä sotkeentumaan jäälle lapettuna ja sotkeuduttuaan täysin mahdoton selvittää, edes kevään lämpimillä, saatikka kohmeisin sormin.
Kalaan huvituksen ja sään mukaan.
yksipisto
Viestit: 170
Liittynyt: 07:31:28 17.09.2009

Re: Millaisella siimalla tasurimiehet heiluttaa?

Viesti Kirjoittaja yksipisto »

Terve
Fluorgarbonin pätkää käytän tasarin ja leikarin välissä, 0,30mm.Pääsiimana pienemmillä tasareilla 0,18 Stroft. Mikä on paras tapa kiinnittää tasari siimaan, vaappulukko (vähän jäykkä), viehelukko (helppokäyttöinen), vai lenkkisolmu. Itse olen näiden suhteen sekakäyttäjä.
Hauet vieneet tänä talvena useita tasareita. Tällöin fluorgarbon ei ole ollut käytössä.
Pekka
Avatar
wakiiri
Viestit: 317
Liittynyt: 20:32:00 23.08.2009
Paikkakunta: Ison järven selkä

Re: Millaisella siimalla tasurimiehet heiluttaa?

Viesti Kirjoittaja wakiiri »

Hyviä monosiimoja on useita. Kuitua en ole oppinut käyttämään.

Isommissa tasureissa näkyy olevan Fortress special carp 0.3-0.35mm, joissakin Trabucco Super Hard 0.30 mm , pienemmissä Trabucco S-force sinking 0.2-0.24 ja Triana red sinking 0.165-0.225. Nuo 2 värillä korostettua on suosikit nyt. Mielestäni laskeutuu hyvin eikä sekoonnu. Super hard ehkä jäykkää Fortressiin verrattuna

Näissä melko kovapintaisissa siimoissa solmujen tekeminen tietysti huolellisesti. Fluorocarbonia isommissa tasureissa 0.49-0.5 mm. Sitä ohuemmat ei juuri oikeasti hauen hampaissa kestä kuten on raksihommissakin nähty.
Avatar
ClassicC
Viestit: 356
Liittynyt: 18:42:49 08.03.2012
Paikkakunta: Länsi

Re: Millaisella siimalla tasurimiehet heiluttaa?

Viesti Kirjoittaja ClassicC »

Monoilla mennään 0,25-0,40 riippue tasarin koosta. Metri fluoroa ennen tasaria ja lukko siinä. Syvyydet 1,5-6m ja pilkit 15-35g
Vastaa Viestiin