Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
kapakala
Papanapa
Viestit: 2475
Liittynyt: 14:15:11 11.01.2007
Paikkakunta: lappeenranta

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja kapakala »

Emppai kirjoitti:Jäitkö eloon?
Jäin, mutta omaan makuun lihasta tuli liian mautonta! colen tein hans välimäen reseptin mukaan suurin piirtein..omppu ja sipuli jäi pois ja yötä ei ollut aikaa odottaa.
400g keräkaalia
2 porkkanaa
omenaa
5dl vettä
1dl väkiviinaetikkaa
sokeria ja suolaa
1dl majoneesia
mustapippuria myllystä

Suikaloi kaali, omena ja porkkana hienoksi. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon. Kiehauta vesi, lisää etikka sekä hieman sokeria ja suolaa maun mukaan. Anna liemen jäähtyä ja kaada salaatin päälle.

Sekoita salaatti hyvin ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Siivilöi neste pois seuraavana päivänä ja lisää majoneesi ja mausta.
Jos Jumala on olemassa, minä olen kusessa.
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja juhamj »

No niin posu Emppain reseptillä kääntää kylkeään uunissa, hyvälle tuoksuu! Hertta kuolaa keittiön
lattialla: Tule hyvä possu, tule hyvä possu :pliis:
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja juhamj »

Niin, joo 4 tuntia unis ja liha on kova ku mun kulli! Hertta puree hampaat irvessä autsz
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
Avatar
kapakala
Papanapa
Viestit: 2475
Liittynyt: 14:15:11 11.01.2007
Paikkakunta: lappeenranta

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja kapakala »

juhamj kirjoitti:Niin, joo 4 tuntia unis ja liha on kova ku mun kulli! Hertta puree hampaat irvessä autsz
Kumpi muuttuu pehmeex ekana..
Jos Jumala on olemassa, minä olen kusessa.
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja juhamj »

kapakala kirjoitti:
juhamj kirjoitti:Niin, joo 4 tuntia unis ja liha on kova ku mun kulli! Hertta puree hampaat irvessä autsz
Kumpi muuttuu pehmeex ekana..
Liki tunti menny, kovasti imee, mut ei pehmiä... No joo jos mä oon ottanu muutaman, niin mä en tuu, ihan heti- mut kuitenki nopeasti. Olkoon uunis vielä tunnin ja sit sähkö pois, kokeilee aamulla. Ja kos silloin ei tekari pure, niin Mumbai etitään vaikka ISOOSTAkyrööstä, pienetään posua!

No Emppai, käännä kylkeä (uunissa) on se aamulla jo valmista. Tää tuoksu, vaan on niin taivaasta!
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja juhamj »

Lämpö pois, saa muhia aamuu. Paree olla NAM!
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja juhamj »

Kyllä se aamulla oli pehmeetä. Vähän maistoin ja oli kyllä hyvää! Illalla katoaa varmaan nopeasti ääntä kohden.
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja juhamj »

Emppaiile KIITOS! Oli tosi maistuvaa ja piristi muuten todella synkkää päivää...

Oli näemmä 1000 viestiä täyteen, ilman mitään asiaa
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
Avatar
kingarthur
Viestit: 86
Liittynyt: 12:13:33 20.03.2006
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja kingarthur »

Tuli perjantaina possua testattua.
Paikallisesta löytyi possun lapa, joka oli suolattu. Ei ollut maustamatonta.
Kokkipadassa sipulia, valkosipulia, mausteita ja kokista. 4 tuntia uunissa 150 astetta ja valmista tuli.
Maistui jopa muksuille, kun ei ollut liian mausteista.
Ensi kerralla lyön kyllä lisä mausteita, tulisuutta saa olla rutkasti lisää omaan makuun. Hyvää tuo oli noinkin.
Tein vielä lauantaina friteerattuja bataattilohkoja lisukkeeksi ja kylkeen vielä coleslawta.
I don't want to talk to you no more, you empty headed animal food trough wiper. I fart in your general direction. Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries.
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Täytyy kyllä kesällä testata tätä. Vaikuttaa pirun hyvältä.
Oheisessa linkissä eräs variaatio:

http://www.terveisetravintoketjunhuipul ... a-eli.html

Jos olen oikein tulkinnut, niin tämän valmistaminen saattaa aiheuttaa humalatilan...
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Herran jumala minkä nälän tuo linkin variaatio aiheutti.. paikallisessa k-marketissa olis lapa ens viikolla alle 4 euroa kilo..
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Vittumainen blogi kokolailla. Iskee hirmu nälkä ja metsästyskiima, kun tuota lukee.
Avatar
aaAAaa
Viestit: 6205
Liittynyt: 10:42:50 17.10.2005
Paikkakunta: Weikkolan Wapaavaltio
Viesti:

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja aaAAaa »

Nyt on ähky.
Liitteet
image.jpg
image.jpg (276.53 KiB) Katsottu 14202 kertaa
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Avatar
Ezbe
Musta Hämähäkki
Viestit: 768
Liittynyt: 16:39:46 11.06.2005
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Ezbe »

Liha uunissa aika lähelle Emppain reseptillä. Coleslaw salaatti ei kuuluu omiin suosikkeihin, joten duunasin eilen ehtoolla paholaisen hillon kaveriksi ja lisäksi paistettuja kasviksia. Kait vaimo jotain tuoretta vihreääkin haluaa väliin. Katotaan miten toimii...
”Jumalat eivät ota ihmisen lasketusta elinajasta niitä tunteja, jotka on omistettu kalastukselle”.
(Babylonialainen kirjoitus v. 2000ekr.)
Avatar
Rynski
Viestit: 126
Liittynyt: 08:21:38 13.09.2011
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Rynski »

Itse vaklasin emppain reseptin, koska meinannut tätä jo tehdä pitkään ja nyt pisti herra sen verran hyvän reseptin kehiin, että pakko oli tehdä!

Muutin sen verran, että tein tämän naudan keittolihasta. 3,5-4 tuntia uunissa 160-170 astetta ja aivan huikean mureeta ja hyvää suomeksi sanottuna hajosi käsiin niin kuin pitääkin.

Tai noh nyt on jo tehty 3 kertaa :D

Kerran myös siten, että 1kg naudan keittolihaa ja 0,5kg possun kassleria. Sekin toimi.
Avatar
kapakala
Papanapa
Viestit: 2475
Liittynyt: 14:15:11 11.01.2007
Paikkakunta: lappeenranta

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja kapakala »

Aamulla lähtee wotkinssin suolalapa uuniin...
Jos Jumala on olemassa, minä olen kusessa.
kumipää
Viestit: 1
Liittynyt: 10:38:42 07.11.2011

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja kumipää »

Kaveri laitteli terveisiä. Joten toimin tässä viestinviejänä:
Kiitos Emppai loistavasta ohjeesta ja kiitos Jyri viestin välittämisestä.

Eilen päätin puolen päivän aikaan että taidanpa syödä lounaaksi tortilloja revityllä possulla. Niin ei käynyt.

Ostin kaupasta suolattua lapaa noin 1,5kg. Annoin sille kevyen hieronnan hyväksi havaitulla The Squeal Hog Rub mausteseoksella (CM jenkkihylly). Laitoin kylpyyn pohjaksi Dr. Pepperiä ja joukkoon ohjeen mukaiset kasvikset. Soijan korvasin Heinzin Worcester kastikkeella. Ja kun säätämään päästiin niin laitoin sekaan myös pari ruokalusikallista La Costeña Mole (Prisma tortillahylly) tahnaa. Savusuolaa laitoin vähän reilummin kuin muutaman hyppysellisen. Nestemäinen savu olisi varmasti ollut aika kova juttu mutta ei ollut kotona. Koko komeus keraamiseen astiaan, foliota päälle, uuniin 150C ja odottelemaan.

Kahden tunnin kohdalla tarkastin tilannetta ja mitään näkyvää ei ollut tapahtunut. Käänsin lihan pötkäleen.

Neljän tunnin kohdalla toistin toimenpiteen ja lisäsin nestettä (jatkoin Pepsillä).

Viiden tunnin kohdalla piti lähteä juhlistamaan vaarin synttäreitä. Otin uunin pois päältä ja jätin lihan sinne muhimaan. Kakkua syödessä unelmoin käsiin hajoavasta possusta joka odottaisi kotona. Niin ei käynyt.

Kotiin päästyessä, noin kolmen tunnin päästä lähdöstä, liha oli yhä kutakuinkin samassa tilassa kuin aloittaessa. Epätoivo iski. Vaihdoin astiaa. Liha, nesteet ja kasvikset isompaan kattilaan. Lisää nestettä jotta liha kunnolla peittyy kokonaan. Nestettä jatkoin lorauksella punaviiniä ja lisää Pepsiä. Takaisin uuniin 150C ja odottelemaan ... enää ilman sen kummempia odotuksia. Puoliltaöin suunnittelin nukkumaan menemistä ja tarkistin että liha on yhä kiinteää ja kimmoisaa ... jota se olikin. Muistelin foorumilta juhamj:n viisaita sanoa. Laskin uunin lämpötilan 100C ja otin 9h yöunet ... jotka olivat huolen ja painajaisten täytteiset.

Aamulla koko kämpän tuoksu oli taivaallinen. Rähmää silmistä pyyhkien nostin kattilan uunista ja poistin foliopeitteen. Olo oli kuin amerikkalaislapsella joulupäivän aamuna. Kattilassa oli pikimustaa nestettä jonka pinnan alle ei nähnyt yhtään. Otin parhaat grillipihdit ja nappasin lihan syrjästä kiinni. Pihteihin tarttui vain osa ja loppu molskahti takaisin kylpyyn. SUCCESS! Suunnatonta iloa tuntien kaivelin loputkin lihat nesteestä ja aloin lihan rikkomisen kahdella haarukalla. Jo tämä oli onnen täyttymys, mutta sitten kirahti jo kyynel silmäkulmaan kun maistoin lihaa. Siinä maistui kaikki mitä nesteeseen oli tullut laitettua ja enemmän. Lopputulos oli parempi kuin osiensa summa.

En kokenut tarvetta laittaa revityn lihan sekaan enää kypsymislientä koska maku oli valmiiksi kohdallaan. Tortillojen kanssa maustaa sitten erikseen erän tulisemmaksi.

Vielä ei ole syöty, vasta on maisteltu, mutta tätä suositellaan ihan kaikille. Ja valmistusvaiheessa pitäkää mieli korkealla ja älkää menettäkö toivoanne. Tämä ei selkeästikään voi olla liian kauan uunissa (oma oli lämpimässä uunissa n. 19h) ja kun on tarpeeksi malttia niin lopputulos todellakin palkitsee.

Jani Mutikainen
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Deep »

Matala lämpo on tärkeä, pinnat kiinni ja pataan uimaan. Paiston aikana kandee 3-4 kertaa valella paistonesteellä läskiä, niin pysyy kuosissa. Viimeiseksi tunniksi vaikka folio tiukasti päälle, niin reilu kilo tulee helposti n. 3,5 tunnissa.
timikko
Viestit: 260
Liittynyt: 14:49:54 28.07.2012
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja timikko »

Onko kukaan tehnyt pulled porkia perinteisellä savustuspöntöllä? Lauantaina ajattelin kokeilla ja vinkit esim: savustusajasta jne otetaan mielellään vastaan.

Lihaa en ole ikinä savustanut. Uskaltaako tuollaista 2-3kg Kasler-palaa savustaa kuinka kauan? Eli missävaiheessa "hakkeet" pois ja vain lämmöllä kypsyttää?

Savustuslastuna pecanpähkinäpuu.
Well, I hope Neil Young will remember A Southern man don't need him around anyhow
Avatar
Haukkivesku
Viikonloppusavolainen
Viestit: 4968
Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
Paikkakunta: hellsinki
Viesti:

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Haukkivesku »

Me ollaan lihaa savustettu ja ollaan keitetty lihaa
tunnin verran ennen savupönttöön laittoa.

Muistaakseni parin kilon könttiä savusteltiin
pari kolme tuntia...snadisti kovemmilla lämmöillä kuin kalaa.

Purut vaihdettiin kun ne oli palanut, ja kokoajan
oli puruilla.

Hyvää oli.
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Avatar
Haukkivesku
Viikonloppusavolainen
Viestit: 4968
Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
Paikkakunta: hellsinki
Viesti:

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Haukkivesku »

Niin ja meillä oli sisälämpömittari läskille...
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Tullut hiukan testailtua ja jos ei meinaa tuo sika lähteä pehmenemään niin nestettä vähemmäksi. Nopeiten tulee kun jättää sian kimpaleet n. 3/4 nesteen peittoon. Toki vähemmänkin voi nestettä laittaa, mutta silloin kuivumisen riski on suurempi. Kääntö kannattaa silloin tehdä pari kertaa.
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Tuli taannoin tehtyä kesäolympialaisten yhteydessä. Hommattiin Rebelin grillisavustin ja lyötiin marinoidut sianköntit sinne muhimaan. Toinen niska otettiin ulos 10-tunnin jälkeen ja toinen 14-tunnin jälkeen. Hyvää oli. Vettä sai lisäillä ajoittain, samoin kuin brikettejä ja savustuskiekkoja. Kerrassaan humalluttava ruokalaji.
timikko
Viestit: 260
Liittynyt: 14:49:54 28.07.2012
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja timikko »

Tuli ostettua Pro Q Trailblazer deluxe BBQ-savustin. Kaksi kappaletta 2,5kg niskapaloja tuli savustettua 9h ja hyvää oli.
Well, I hope Neil Young will remember A Southern man don't need him around anyhow
Rinne
Viestit: 109
Liittynyt: 19:49:14 21.07.2013

Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.

Viesti Kirjoittaja Rinne »

Nyt vihdoin ja viimein on possu uunissa, niin pitkää himoinnu jo tätä! Toivottavasti ei tuu ihan paskaa, mun keittiötaidoilla saa nimittäin vedenkin palamaan pohjaan..

Homma ratkeaa noin about klo 22 tänä iltana!:)
Vastaa Viestiin