Wilderness systems - Commander

Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Wilderness systems - Commander 140

Kuva

Length: 14' / 427 cm
Width: 30.5" / 77 cm
Max Capacity: 475 lbs / 215 kg
Deck Height: 13.75" / 35 cm
Weight: 69 lbs / 31 kg
Cockpit Length: 55" / 140 cm
Cockpit Width: 20.5" / 52 cm
Hinta: 1080€

http://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/ ... 20-ja-140/

Omaan kalastukseen ja mieltymyksiin tämä hybridi on monin verroin parempi kuin SOT!

Vaukaus on aivan ilmiömäinen, parempi kuin Ridessä(vanhempi verrokkina). Commander lukittuu selkeesti toiselle ponttoonille, eli rento nakkelu painopiste yhdellä jalalla onnistuu kivuttomasti. Minkään näköistä hapuilua tai vapinaa kajakin vakaudessa ei seisten ollut, vaikka kuinka kikkaili ja kekkuloi, niin alus pysyi täydellisesti hallussa. Ponttoonien oletin aiheuttavan vaikeutta kalastaa sivuttain, mutta toisen jalan kun piti ponttoonin pohjalla ja toisen nosti keskemmäs ponttoonin päälle, niin kalastus oli kivutonta ja rentoa. Eli kajakissa ei tarvi kääntyä seisomaan sivuttain, vaan siirtää painon toiselle laidalle ja kääntää enemmän yläkroppaa. Kajakin pohjalle, ponttoonien päälle voi toki liimata jonkun "levyn" jotta pohjasta saa tasasen. Sithän siinä sopii pistää vaikka tanssiks.
EDIT-Eiköhän tuo vakaus o jo tullu selväks :) Mutta kikkaillessa huomasin että kajakissa voi seistä molemmat jalat kajakin samalla laidalla, eli kaiken painon voi viedä toiselle sivulle ja silti alus pysyy pystyssä. Tuota ei kyllä voi saada kippaamaan! Jos uimaan joutuu, niin se ei johdu aluksesta.
Näin lämpösemmille keleille käyttöön tuli tuollaset töppöset http://www.bearwater.fi/kauppa/melontav ... ni_tossut/ ja ne osottautu erittäin hyviks tuohon pontooni pohjaan. Nyt kajakissa on helpompi pyöriä ympäriinsä ja seistä poikittain. Kyseiset tossut pitää polyeteenissä todella hyvin!

Suuntavakaus oli todella, todella hyvä, niinkuin noin pitkältä 14f ja tuolla pohjalla olevalta voikin odottaa. Hakemista ei esiintynyt oikeestaan ollenkaan. Odotetusti siinä kärsii sit käsiteltävyys, eli tuota ei kauheen näppärästi paikallaan pyörittele. Yllätyksenä tuli kovaan sivutuuleen vetäessä, että kajakki käänty tuuleen todella vähän! Liekö sit tuo kova suuntavakaus ja pohja siihen syynä? Ridee sai meloo välillä pelkästään toiselta puolelta, se jää kyllä suuntavakaudessa selkeesti(se vanhempi malli). Tuulitestiä tarvii tehdä viä lisää, mutta ainakaan tältä tuntumalta ei tarvi peräsintä edes ajatella.
EDIT-Isoa aaltoa ja tuulta on nyt tullu kohdattua ja alus pysyy kyllä mahtavasti suunnassa ja hallussa. Tuo ei kääntyile pahasti edes aalloissa. Tälleen amatöörinä ei pysty käsittään tota ilmiömäistä suuntavakautta. Varmaankin johtuu raskaasta kuormasta ja sen jakaumasta?? Normaalistihan kajakit on erittäin takapainosia ja keulassa ei välttämättä ole painoa ollenkaan. Itellä on keulassa 20kg akku. Jossain vaiheessa kun malttaa olla kalastamatta tuulisissa olosuhteissa, niin heitän tavaraa pois aluksesta ja testailen uudestaan.

Regaus ominaisuuksiin vaikuttaa varmaan paljon, että miten paino on jakautunut kajakissa. Mutta omilla kamoilla Commander regas just tasan poikittain, niin istuvilteen kuin seistenkin. Meno oli hidasta ja tuulen suuntaista, eli kalastus onnistu hienosti. Ainakin Ridessä oli se ongelma, että se kääntyi hieman tuuleen ja lähti monesti liukumaan mikki miljoonaa, tuulessa seisomista ja regausta ei tarvinut edes ajatella.

Koska koko päivä oli seisaaltaan kalastusta, niin irrotettava istuin ei ollut mukana vaan istuin kajakin ylemmällä pallilla. Näin ollen melontakokemukset on viä vähän vajavaiset.
http://www.wildernesssystems.com/pages/ ... te_seating
Mutta päältä melomisesta...
Varsinaisia jalkatukia ei yläistuimelle ole, mutta en kyllä kokenut niille minkäänlaista tarvettakaan. Jaloilla sai otettua tukee kajakin pehmustetuista laidoista jos halus, mutta suurimman osan melomisesta tein rennosti jalat ristissä tai toinen jalka suorana. Varmasti on raskaampaa, mutta jerkku riitti. Korkealta melottaessa melominen on tehottomampaa, koska ei pääse vetään niin pitkää vetoa(korjaa pitemmällä melalla), ja se näkyi matkavauhdissa. Tosin saattaa olla vaan kunnon puutettakin näin talven jäljiltä :oops:

Oleilu tuossa "kapteenin paikalla" on yleistuntumaltaan oikein hyvä. Vaikka siinä ei ole mitään toppauksia, niin munkin sirolle arselle se on erittäin mukavasti muotoiltu. Kupissa pysy meloessa hyvin paikallaan jne. Siinä on myös erittäin helppo kääntyä kokonaan sivuttain ja olo on myös niin mukava. Istuimen ja Planon lodjujen päällä oli mukava makoilla :lol: Takaa on erittäin helppo kurkotella tavaraa juurikin koska pysty vaivatta kääntyyn poikittain ja selkänoja ei ole tiellä. Selkänojan puute voi käydä pidemmän päälle tuskaiseks, mutta seisaaltaan kalastaessa se ei tule ongelmaks(Jigausreissuille sit istuin mukaan). Koska istuma-asento ja korkeus ovat mitä ovat, niin seisoon nouseminen on ERITTÄIN helppoa. En voi kuvitella ihmistä jolle se tuossa voisi tuottaa tuskaa tai edes pieniä vaikeuksia.

EDIT-Matkavauhtikin on tosiaan noussut, eli oli vaan heikkoo lihaa käsissä. Nyt kun on tullut jigattua muutama päivä, niin mukana on ollut myös normaali matalampi istuin. Istuin itsessään on mukava, ja säädettävissä on selkänojan kulma sekä tuki reisille. Istuinta saa siirrettyä kajakissa eteen ja taakse, tai työnnettyä kapteenin paikan alle pois tieltä. Melominen kajakin sisältä on toimivaa vaikka laidat ovatkin huomattavasti SOT:tia korkeemmat. Haitaksi niitä en huomannut missään vaiheessa. Asennukset(plotti, keikeri jne) kun olin tehnyt korkeammalle istuimelle, niin alas laskeutuessa ne tuli melonnan tielle, mutta koska asennukset on kiskoilla ja "siipimuttereilla" niin ne oli nopee siirtää vähän edemmäs. Tai itse asiassa tarvi siirtää vaan vapatelineet, koska RAM telineiden pitkien varsien ansiosta plotti ja kaiku tarvi vaan kääntää eri suuntaan.

EDIT-Jigailu normi istuimelta onnistu yllättävän hyvin. Oletin että laidat olis enemmän tiellä, mutta vain tiettyyn suuntaan heittäessä vapaa joutu kannatteleen epämukavan korkealla. Tuohonkin varmasti tottuu, mutta näin alkuun meinas puuduttaa paikkoja. Kajakkikalastuksen alottaessani oli SOTillakin samaa ongelmaa, hartioiden jumittamisella. Muistaakseni otti noin viikon kalastelut kun outoon asentoon jo tottui. Commanderissa kun pystyy kääntyileen erittäin vapaasti ja vaihtaan paikkaa Hi/Lo istuimille, niin aina löyty erittäin hyvät olot kalasteluun. Eli lopun viimeks laidat ei tuottanu mitään ongelmia.

Kalan irrotus ja liplockaaminen onnistu korkeammalta istuimelta hyvin. Tietenkin jää perus SOT:ille, mutta vakauden ansiosta ei mitenkään haittaavasti(voi kurkotella). Ensimmäisen fisun liplockaaminen tuntu jotenkin vaikeelta ja laskeuduin hieman kyykkyyn. Tosin asiaan vaikutti myös kitusissa oleva kapula, kun ensin piti päästä näkeen missä koukut on, ettei tunge sormia niihin. Toinen ja kolmas kala menikin tukevasti istuen ja ongelmitta. Irrotus ja katkasupihdit kulkee kätevästi käden ulottuvilla ponttoonien välissä.

Koska "oikea" istuin ei ollut mukana, niin penkin alle sai kätevästi eväät, juomat, pyyhkeen jne. systeemit. Valtaisat tilat toi mukavuutta kalastukseen mielettömästi, nyt heitossa olevat jerkit ei pyöri punteissa vaan niitä voi viljellä ympäri kajakkia. Jalkotilaan pystyy aukoon jonku neljä isoo planoo ja silti on tilaa seistä ja kekkuloida. Takatila imee itteensä Prologicin Monster bägin(80x40cm) vaivatta ja jääkin viä hyvin tilaa.

Commanderin nostaminen auton katolle on aivan eri maailmasta kuin SOT kajakin. Aluksesta saa niin hyvän otteen sen sisäpuolelta, että se suorastaan lentää suorille käsille! Ridee joutu ihan tosissaan NOSTAAN sinne pirssin päälle. Mun asennuksilla Commander painaa kuitenkin jo useita kiloja enemmän.
Aluksen roudaamisessa rantaan on sama laulu. SOT:tia saa retuuttaa hankalasti reittä vasten, mutta Commanderin saa mukavasti olalle ja voi laittaa vaikka juoksuks.

Perhokalastus seisten sujui ongelmitta. Vakauden ansiosta seisomiseen ei tarvi keskittyä lainkaan, ja näin ollen heittoihin saa laittaa voimaa tosissaan jos tarve vaatii. Kajakissa itsessään ei ole mitään mihin siima vois tarttua, joten touhu oli hyvin stressivapaata, kunhan ensin siirsi omat kisko asennukset kauemmas. Siimat oli helppo stripata kajakin pohjalle ja pysyivät hyvin kurissa, mitä nyt pari kertaa lipsahti siima tossun alle. Putillinen setti kulki kätevästi RAM-117U telineessä, josta sen sai erittäin nopeasti käyttöön muun muassa pintoville ahvenille. Tykkäsin!!

Vapatelineiden ja muiden asennusten toteuttamiseen aluksesta löytyy noin 10 metriä kiskoa, eli jokainen löytää vaivatta oman paikkansa.

Aivan mielettömän upea alus olen daivaassaKyseistä mallia saa myös lyhyempänä 12f versiona, ja sillä saa sit näppäryyttä lisää!
http://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit/ ... 20-ja-140/Kysymyksiä sopii esittää, infoon mielelläni...


Kuva

Kuva

Kuva

Paremmin fotojakin sit seuraavalta sessiolta...
Viimeksi muokannut psy1, 16:44:35 16.03.2014. Yhteensä muokattu 12 kertaa.
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
Avatar
Tapsal
Viestit: 1581
Liittynyt: 10:07:46 24.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Tapsal »

Se o hiano peli perkele, tota tarttee päästä koittaa jossain vaiheessa...
On jännittävää odottaa, kuinka isoja kaloja sitä voikaan saada...
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Tapsal kirjoitti:Se o hiano peli perkele, tota tarttee päästä koittaa jossain vaiheessa...
Se toteutuu helposti, soitat vaan kun aika on kypsä!
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
ErikPlankton
Viestit: 41
Liittynyt: 15:56:49 17.04.2012

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja ErikPlankton »

Hieno raportti! Oman Commanderin ensi vesillelaskun suhteen sietämätön kuume nyt päällä. Tilannetta ei ole liiemmin helpottanut se, että auto on nyt kolmatta viikkoa pajalla leiponeen moottorin takia :evil:
Ensi viikolla omakohtaisia kokemuksia luvassa.
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

ErikPlankton kirjoitti:Hieno raportti! Oman Commanderin ensi vesillelaskun suhteen sietämätön kuume nyt päällä. Tilannetta ei ole liiemmin helpottanut se, että auto on nyt kolmatta viikkoa pajalla leiponeen moottorin takia :evil:
Ensi viikolla omakohtaisia kokemuksia luvassa.
Täälä on kans tapeltu viime viikot moottoriremontin kanssa, ehkä se tulee ton Commanderin mukana :lol:


Lisätty regaus ominaisuudet!
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Ei lopu tuosta pelistä ainakaan avotilat.
Avatar
Tapsal
Viestit: 1581
Liittynyt: 10:07:46 24.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Tapsal »

Mihin sää sen Optiman piilotit? Huomatkaa pienet punaiset ledituikut perä- ja keulakannella...
On jännittävää odottaa, kuinka isoja kaloja sitä voikaan saada...
jurppe
Viestit: 213
Liittynyt: 09:52:02 20.12.2009

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja jurppe »

Stickan kirjoitti:Ei lopu tuosta pelistä ainakaan avotilat.
Samaa katoin myös. Hobie Outbackin yksi huono puoli, joka unohtui mainita eri ketjussa, on että siinä ainakin mun makuun säilytystilaa on aika naftisti. Pyöreiden muotojen ja matalien säilytystasojen kanssa pitää kikkailla aika paljon, että kaikki saa käden ulottuville. Polkimet vie tietty myös oman tilansa. Nyt esim. 2 X 3700 (tai 3701 tms.) -laatikoille mun mielestä ainoa järkevä paikka on jalkojen alla, heti penkin edessä olevalla tasolla. Ja loput pari-kolme lootaa sparena selän takana avonaisessa viehelaukussa.

En ole porannut vielä yhtää reikää rigeille, enkä poraa ennenkuin on saletti mihin kamat lopulta asettuvat. Kaukaa selän takaa on myös aika p..seestä kaivella varusteita kajakissa, olen aloittelijana huomannut.
Avatar
puuhis82
Viestit: 56
Liittynyt: 17:43:23 06.03.2012
Paikkakunta: kouvola

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja puuhis82 »

Mie oon maalta, myönnetään, mut mitä hittoa tarkottaa regaus...?!? never heard....
Ponsored Pai Puuhis

Jackson kayak cuda
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Veneilytermi = liikkua esim. tuulen / virran viemänä.
Mäkin asun maalla.
Pastori silli
Viestit: 395
Liittynyt: 09:48:45 13.06.2010

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Pastori silli »

Hieno arvostelu, ei voi taas muuta sanoa! =D>
Millonhan osuttas samoille vesille niin pääsis kokeilemaan?
Viestistä jotenkin huokuu, että oot ihan tyytyväinen hankintaan! :bigboss:
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Tapsal kirjoitti:Mihin sää sen Optiman piilotit? Huomatkaa pienet punaiset ledituikut perä- ja keulakannella...
Kato, myyntimies iski :lol: Valoista on tua http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 81&t=50594
Optima koittaa pilkistää tualta keulasta. Tasapainotti melootin kyllä hyvin!


Pastori silli kirjoitti:Hieno arvostelu, ei voi taas muuta sanoa! =D>
Millonhan osuttas samoille vesille niin pääsis kokeilemaan?
Viestistä jotenkin huokuu, että oot ihan tyytyväinen hankintaan! :bigboss:

Pääsee testaan heti kun ajelet tänne kalalle :)

Kyllä toi tuntuu olevan ihan parhautta tohon haukeiluun!! Kattoo sit miten jigailut sujuu, vai joutuuko ottaan 115 Riden tai 140 Tarponin tolle kaveriks?
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
Avatar
Tapsal
Viestit: 1581
Liittynyt: 10:07:46 24.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Tapsal »

Stickan kirjoitti:Veneilytermi = liikkua esim. tuulen / virran viemänä.
Mäkin asun maalla.
Jätkä regas stadista sinne maalle :lol:
On jännittävää odottaa, kuinka isoja kaloja sitä voikaan saada...
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Tapsal kirjoitti:
Stickan kirjoitti:Veneilytermi = liikkua esim. tuulen / virran viemänä.
Mäkin asun maalla.
Jätkä regas stadista sinne maalle :lol:

Puhut vähän, mutta asiaa. :D
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Mitäs se Tapsa hilluu täälä kajakkiosiolla lähes päivittäin? Ei kai vaan o purassu :)
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
Avatar
neko
Viestit: 104
Liittynyt: 21:14:24 19.06.2011

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja neko »

aeva loistava revyy kuvien kera. toivottavasti näitä tulee lisää, kunhan ihmiset saavat kajakkinsa vesille. olis mielenkiintosta (ja lajia aloittaville hyödyllistä) lukee näitä lisää samoista ja eri malleista.
Avatar
Tapsal
Viestit: 1581
Liittynyt: 10:07:46 24.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Tapsal »

psy1 kirjoitti:Mitäs se Tapsa hilluu täälä kajakkiosiolla lähes päivittäin? Ei kai vaan o purassu :)
Niinku jo talvella puhuttiin niin meinaan ainakin testata kajakkia. Kaikkeen kun ei aika tällä hetkellä riitä, en hommaa omaa kiulua... Siis ainakaan vielä... Mut kun tullaan tässä joku viikonloppu sinne suunnalle ni kattotaan!
On jännittävää odottaa, kuinka isoja kaloja sitä voikaan saada...
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Tapsal on vielä hieman kaapissa tämän asian kanssa.
Tulet ihan rohkeesti vaan tänne, niin pääset koittamaan (kajakkia)...
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Lisätty kalan irrotus ja liplockaaminen.
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Lisätty perhostelua ja jotain jorinaa olen daivaassa
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Tuli mieleen, kun katselin Jarzi75:n kuvia Ride 135:seen takaisin noususta, että miten
tuohon Komentajaan pääsee kyytiin jos sillä heittää lipat. Tai, jos sen saa kokonaan ympäri?
Tuossa on sen verran muhkeat jo noi avotilat, että mahtaako kääntäminen onnistua, vai
onko jo yhtä toivotonta kuin soudarin kääntö? Vettä ainakin jää kanootillinen kyytiin, jos
saa käännettyä? Tämmöinen vaan juolahti mieleen, kun omia turvajuttuja mietin.
Nyt Psy1 kylpyyn ja testaamaan! :D
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Kyytiin nouseminen voi tosiaan olla pahasta, tuo kun ei sopis haukata hirveesti vettä. Mut mää en tykkää kylmästä, eli odotellaan viä lämpösempiä vesiä ja testaillaan tota pulahtelua vasta sit :)

Onhan se niin, että jos ton saa haukkaan täyteen ja kyydissä on noin 40kg tavaraa, niin pohjaanhan tuo menee :lol: Aluksesta löytyy kaks kelluttavaa foamia, mutta niitä tuskin on mitotettu kantaan hirveesti.

Jos tossa horjahtaa, niin kannattaa kyllä ennemmin hypätä suosilla veteen, kun että lähtee kaatuun ja vetää sit melootin mukanaan. Vaikka sama liike kannattaa kyllä tehdä SOTissakin, koska sillä estää kamojen putoamisen melootista.

Mutta toi takas nouseminen tarvii testailla...
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
ErikPlankton
Viestit: 41
Liittynyt: 15:56:49 17.04.2012

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja ErikPlankton »

Tälläisen self-rescue videon löysin aikanaan kun Commanderiä harkitsin: http://www.youtube.com/watch?v=KhyMqVDgak0

Eli tuon perusteella kyytiin pääseminen ei pitäisi olla kovinkaan suuri ongelma, vaan nimenomaan kokonaan kippaaminen ja sitä seuraava vedenpoisto-operaatio. Täytyy tuo kyllä heti harjoitella kun vesi houkuttelee uimaan.

Itse pääsin komentajalla vesille ensimmäistä kertaa vasta tällä viikolla ja sisäänajo suoritettiin ilman kalavehkeitä. Vaikea keksiä enempää kommentteja psy1:n kattavaan raporttiin, mutta fiilikset on kutakuinkin täsmälleen samat. Eli erittäin hyvältä tuo alus vaikuttaa. Muutama pikainen huomio:

+ Todella vakaa.
+ Kapteeninpenkiltä on varsin helppo lähteä ja rantautua. Korkeampaankin laituriin tulo onnistuu kätevästi kun on jo hieman valmiiksi kohollaan.
+ Ilmiömäinen suuntavakaus tekee melomisesta varsin helppoa ja vaivatonta. Tosin kääntösäde onkin sitten vanhan Volvon luokkaa, mutta tämä ei ainakaan itseäni haitannut lainkaan. Kapeille joille voisi harkita peräsintä vai 120 mallia.
+ Penkki on varsin mukava ja helposti säädettävissä. Selkänojan saa tarpeeksi pystyyn jotta asennosta tulee kohtuu tehokas. Tauolla voi laskea selkänojaa taaksepäin ja rennosti pötkötellä jalat laidalla eväitä nauttien.
+ Vaikea keksiä miten avotilan saisi loppumaan kesken pidemmälläkään reissulla.
+ Tuntuu kulkevan ihan mukavaa vauhtia ilman suurempi ponnisteluja.

Nyt vaan lisää tunteja vesillä ja loputon varustelukierre kalakamoille :wink: Tosin BW:ssä oli varustekiskoon tulevat vapatelineen alustat loppu, joten niitä täytyy alkaa metskaamaan jostain muualta.
lossabalos
Viestit: 27
Liittynyt: 00:55:02 02.10.2007

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja lossabalos »

Viime vuoden heinäkuun alussa olin kirjoittanut kokemuksiani laitteen tukevuudesta:

Tänään ensimmäiset uitot virittämättömällä Commander 140:llä. Amatöörinkin käsissä kajakki meni yllättävän suoraan ja mukavaa vauhtia. Kuormasin pelin ensin tyttärellä ja myöhemmin vaimolla. Hyvin kulki eikä ketään pelottanut. Molemmatkin olisivat ehkä menneet kerralla, mutta se jäi vielä testaamatta. Oli myös sopivan tuulista ja vesi lämmintä paatin kiikkeryyden testaukseen. Tietojen mukaan laitoksessa pitäisi hyvin pystyä kalastamaan seistenkin, joten päälle vain sortsit ja pelastusliivi ja järvelle kajakkiin heilumaan. Yritin löytää kippipistettä, mutta en onnistunut. Kaksi kertaa yritin kaataa kajakin seisten, mutta mulskahdin vain itse järveen ja kajakki jäi oikeinpäin. Sivulta pääsi helposti uudelleen kajakin kyytiin, mutta liekö sama olisi ollut marraskuun lopun vaatetuksen kanssa. Kolmannen kerran yritin sitten kaataa vehkeen istualtaan, mutta sama homma. Sitä vain luisui itse veteen ja kajakki jäi pystyyn. Neljännen kerran sitten istuin ja pidin kiinni reunoista, jolloin purkki pakottamalla antautui väärinpäin. Tuon jälkeen selvisi, että vehje kelluu vettä täynnä niin huonosti ettei kajakin päälle voi enää mennä. Liene jopa uponnut, jos lastina olisi ollut kilokaupalla kalavehkeitä, kaikuluotain, sähkövispilä, painava akku jne. Oli myös mahdoton tyhjentää vettä täynnä olevaa kajakkia ilman äyskäriä tai pumppua, joten piti työntää härveli rantaan ja suorittaa operaatio siellä. Saatuani vedet pois leikki jatkui. Totesin vehkeen uskomattoman tukevaksi. Kotelon voi kulkea seisten päästä päähän siihen asti että se hörppää jommasta kummasta päästä vettä. Keulatuhdolla pystyi istumaan naama perää kohti siten että perä oli ilmassa, eikä tuhdon ansiosta keula ei hörpännyt kovin helposti vettä.

Tämän jälkeen paatti on kastunut usealla kymmenellä reissulla sekä merellä että järvellä, eikä koskaan ole tarvinnut pelätä laitoksen kaatumista. Joskus kovalla tuulella vettä on roiskunut vähän sisään, mutta ei se menoa ole haitannut.
Avatar
psy1
Vähän ihastunut
Viestit: 2070
Liittynyt: 09:32:46 21.03.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Wilderness systems - Commander

Viesti Kirjoittaja psy1 »

Lisätty jigailusta ja normi istuimesta...
Mää mukkasi rotvalli reunaa ja pipa lens.
Vastaa Viestiin