Tee se itse Kebab

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
bunkkah
Viestit: 249
Liittynyt: 22:41:42 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja bunkkah »

Nut se on uunissa!! Kahen aikaan paasee sitten suomaan.. En viela tieda laitanko miedon, mietovahvan vai vahvan kastikkeen siihen :roll:
haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Viesti Kirjoittaja haulikko »

Mimmonen jööti oli?? siis se jonkasöit?
Avatar
bunkkah
Viestit: 249
Liittynyt: 22:41:42 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja bunkkah »

Noniin.. Ohje oli loistava... Kiitos siitä! Kebab jäi aivan kuten arvelinkin omasta mokasta johtuen hieman mauttomaksi, mutta kyllä aiitä ihan hyvää tuli.. Ehdottomasti parasta voissa paistettuna jälkeenpäin! Huvaa!! Naminami
haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Viesti Kirjoittaja haulikko »

Hmm... Tänään työpäivä alko aikas kivasti. Boss antoi 10kg hirvisonnin jauhelihaa. Taidan pyöräyttää pienen kebabin tos joku pvä...
Sup78
Vorsan vitjamuna
Viestit: 2742
Liittynyt: 17:17:31 22.04.2005
Paikkakunta: Tammela
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sup78 »

Poro-Kebab uunissa, 40 minsaa vielä ja sit pääsee maistelemaan. Kilon köntsä tosin vaan...
Ei riemulla rajaa kun Veradolla ajaa.
haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Viesti Kirjoittaja haulikko »

Millanen tuli poropötköstä??
Avatar
jullimon
Viestit: 637
Liittynyt: 17:37:05 07.11.2006
Paikkakunta: Akaa

Viesti Kirjoittaja jullimon »

Pötkelö meni vartti sitten uuniin.

Katotaan tuleeko yhtä namia kuin viimeks.
Silmä kirkas,käsi vakaa;
Vinetto sen takaa

Team Sämpylänsyöjät
Sup78
Vorsan vitjamuna
Viestit: 2742
Liittynyt: 17:17:31 22.04.2005
Paikkakunta: Tammela
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sup78 »

haulikko kirjoitti:Millanen tuli poropötköstä??
Todella hyvää, tuoretta chiliä oli massassa mukana...
Ei riemulla rajaa kun Veradolla ajaa.
Avatar
JuhaV
Viestit: 720
Liittynyt: 14:04:39 13.11.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja JuhaV »

Pötkylä uunissa.
Täytyy tätäkin koettaa :)

Laitoin lisäksi mukaan valkosipulia ja chilijauhetta.
Pötkylästä ei tullu ihan yhtä hieno ja tiukka kuin ohjeessa.
Jännityksellä ootellaan :ohno:

Ainiin unohtu mainita, että jauhelihaa 900 gr , rasvaa 7%
Avatar
JuhaV
Viestit: 720
Liittynyt: 14:04:39 13.11.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja JuhaV »

Noniin maistiaiset menossa.
Ei ihan sellaista kun luulin, mutta ihan hyvää.
Rakenne yllättävän kiinteä.
Nestettä oli pötkylän sisällä runsaasti, jonkun verran valunut paketista uloskin.

Saas nähdä millaista on huomenna.
Avatar
JuhaV
Viestit: 720
Liittynyt: 14:04:39 13.11.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja JuhaV »

Mainittakoon vielä, että paistettuna erittäin hyvää.
Pari satsia on pakkasessa syömistä odottamassa :)
Temppaelmeri
Viestit: 1007
Liittynyt: 09:11:43 18.10.2006
Paikkakunta: Mansesterin rajamailla

Viesti Kirjoittaja Temppaelmeri »

Erittäin maistuvaa evästä täytyy myöntää, kylmänä kun maut on tasaantuneet ehkä jopa parempaa.

Hirvestä väsäsin, erittäin helppo valmistaa. Mausteita laitoin ohjeen mukaan, hiukan juustokuminaa ja unkarilaista paprikaa sekä valkosipulia lisäsin. Suolaa laitan seuraavan kerran hivenen enemmän..

Suosittelen!!
Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen
Avatar
jukkar
Jolly Roger
Viestit: 354
Liittynyt: 15:26:06 27.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja jukkar »

Jumaklavita, että oli hyvää evästä. Huolestuttaa vaan jo nyt seuraava kerta, kun maustaminen oli maliin hyppysellinen tuota ja sitten tuota ja loppupurkki tuota. Saattaa tuotoksen replikointi olla kohtuu haastavaa :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ei ole valmistamisessa liikaa liikkuvia osia, niin onnistuu tasan jokaiselta.
Kastikkeesta tuli kanssa pirun toimivaa, verrattuna noihin puhtaisiin purkkisalsoihin, jotka maistuu niin teollisuudelle että.. Lopuksi todettava, että heikkoon kuntoo on vaan ukkeli päässyt repsahtamaan, kun ui uponnut kerralla kuin puolet 800g pötköstä. Tätä pitää alkaa treenaamaan :roll:

-jukka
"Tunnetko yltäkylläisyyttä vahvan aterian jälkeen?
Pimeneekö silmissäsi, kun nukut?
Silloin sinussa on hyvin vakava Heicunceicun-tauti."
- Hessu Hopo
Avatar
JuhaV
Viestit: 720
Liittynyt: 14:04:39 13.11.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja JuhaV »

Tänään tuli taas pötkylä valmistettua.
Huomenna maistetaan :P
Avatar
Japi
Viestit: 78
Liittynyt: 13:21:03 18.10.2005
Paikkakunta: Häme

Viesti Kirjoittaja Japi »

Tänään tuli ensimmäinen testi- jööti (750gr) väännettyä ja puoliksi syötyä.
Hyvää oli.
Tuohon kun sotki vielä sen salsa- chilitomaattikastikkeen ja maustamattoman jukurtin lisäksi kaupan kebab- kastiketta, niin avot, prkl.
Huomenna itkettää aamukahvin jälkeen...
Avatar
PöhkÖ
Petting- Esileikki ammattilainen
Viestit: 612
Liittynyt: 01:37:02 28.12.2005
Paikkakunta: ääp.K, satakunta.Os. Pirkammaa

Viesti Kirjoittaja PöhkÖ »

Pötkylä kypsä. 1,3 Kg nautaa 5%rasvaa. Saapas nähdä...
-Lahtinen Suomesta, syö nautaa ja harrastaa pettingiä-
Santor
Viestit: 322
Liittynyt: 19:06:41 05.11.2006
Paikkakunta: Sotkamo

Viesti Kirjoittaja Santor »

Eilen tehtiin hirvenjauhelihasta pötkylä ja hyvin onnistui. Mausteita pitää vielä säätää niin tulee entistä parempaa. Pitaleipien ja salaatin kanssa tarjoiltuna oikein maittava annos.
Paras olis takoa kun vielä on vasara...
Avatar
PöhkÖ
Petting- Esileikki ammattilainen
Viestit: 612
Liittynyt: 01:37:02 28.12.2005
Paikkakunta: ääp.K, satakunta.Os. Pirkammaa

Viesti Kirjoittaja PöhkÖ »

Juu u, hyvää oli ja syvälle meni =D>
-Lahtinen Suomesta, syö nautaa ja harrastaa pettingiä-
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

800g norsunjalkaa pääsi justiinsa uuniin muhiimaan.
Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Renfors »

Väsäsin uuden vuoden kemuihin satsin. Hyvin maistui...

Ihmettelivät kovin, jotta ihan itekkö oot tehnyt :D
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1174
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Viesti Kirjoittaja lapamato »

400g -> 70 vai 100 astetta ja kauan uunis?
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

100 astetta ja sama se 3½ timmaa.
Avatar
P.J.H
Viestit: 2078
Liittynyt: 19:18:08 17.11.2005
Paikkakunta: Joroinen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja P.J.H »

Tyrkkäsin tunti sitten 900 g pötkylän uuniin. Tänä iltana pääsee iltapalaksi maistamaan.
Soossista tuli ainakin tarpeeksi äkäistä, vaikka käytin chilimaustettua tomaattimurskaa ja medium salsaa.
Taidan mennä pubin puolelle ruokahalua kasvattamaan parilla aperitiivilla.
Miksi tehdä samanlainen vaappu, kun muilla? Semmoisenhan voi ostaa kaupasta!
Avatar
gdlp
Viestit: 515
Liittynyt: 21:51:06 23.08.2007
Paikkakunta: Janakkala

Viesti Kirjoittaja gdlp »

Tuli testattua, hyvää oli mutta muutama juttu täytyy ensi kerraksi muuttaa:

Pippuria vähemmän, mielestäni liha saisi olla miedomman makuista ja tulisuuden voisi sitten luoda kastikkeella. Liha ei nyt ollut varsinaisesti liian tulista mutta pippurin maku tunki liian vahvasti läpi tai sitten meillä tuli mittavirhe/liian isoja pippurin palasia.

Pitaleipäreseptiin voisi lisätä puoli teelusikkaa sokeria, jotta ne saa väriä kypsyessään eikä niitä paista liian koviksi. Nyt tuli vahingossa osasta vähän korppuja...
Avatar
seren
Viestit: 5
Liittynyt: 01:28:43 26.12.2007
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja seren »

tällainenkin löyty täältä. Pitää varmaan kokeilla piakkoin tuota reseptiä kun näin paljon kehutaan. Onkos ketään kokeillut niitä kaupoista saatavia kebab kastikkeita?

http://www.kebabille.com/ Tuon paikan arvosteluihin sitten kannattaa suhtautua hieman varauksella. Ainakin Turun osalta muutama parhaiten pisteitä saaneista on todellisuudessa aivan surkeita paikkoja. Olen kyllä itsekin tuota joskus käyttänyt apuna kun on mennyt täysin vieraalle paikkakunnalle ja silloin on kyllä arviot olleet kohtuu hyvin kohdalleen osuneet.
Vastaa Viestiin