Tämän parempaa et kirjolohesta voi tehdä
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Tämän parempaa et kirjolohesta voi tehdä
Tässä tämä salainen reseptini nyt sitten on.
1. Otetaan kirjolohesta fileet irti ja poistetaan kaikki ruodot ja nahka.
2. Fileen päälle ensin merisuolaa maun mukaan, sitten levitetään maustettu juustotahna ( minä käytän yleensä pippurin makuista juustoa) mutta muistakin esin aurajuustosta tulee hyvää.
3. Sitten laitan katkarapuja juuston päälle.
4. Rullataan pyrstöstä alkaen file rullalle ja sidotaan paketti narulla tai coktailtikuilla.
5. Laitan valmiin käärön alle foliosta ns. lautasen, etteivät juustot valu pois.
6. Ja sitten paketit ovat valmiina savustumaan, olen pitänyt niitä pöntössä noin tunnin.
7. Kun kalat ovat savustuneet niin ne pitää JÄÄHDYTTÄÄ, että ne voi leikata samalla tavalla kun leikkaisit kääretorttua. ja ei kun maistamaan ja on takuulla hyvää.
1. Otetaan kirjolohesta fileet irti ja poistetaan kaikki ruodot ja nahka.
2. Fileen päälle ensin merisuolaa maun mukaan, sitten levitetään maustettu juustotahna ( minä käytän yleensä pippurin makuista juustoa) mutta muistakin esin aurajuustosta tulee hyvää.
3. Sitten laitan katkarapuja juuston päälle.
4. Rullataan pyrstöstä alkaen file rullalle ja sidotaan paketti narulla tai coktailtikuilla.
5. Laitan valmiin käärön alle foliosta ns. lautasen, etteivät juustot valu pois.
6. Ja sitten paketit ovat valmiina savustumaan, olen pitänyt niitä pöntössä noin tunnin.
7. Kun kalat ovat savustuneet niin ne pitää JÄÄHDYTTÄÄ, että ne voi leikata samalla tavalla kun leikkaisit kääretorttua. ja ei kun maistamaan ja on takuulla hyvää.
- Liitteet
-
- File juustolla ja katkoilla
- kuva068.jpg (45.81 KiB) Katsottu 10493 kertaa
-
- valmiina savuun
- kääröt.jpg (49.03 KiB) Katsottu 10491 kertaa
-
- lopputulos
- valmista 1.jpg (54.06 KiB) Katsottu 10495 kertaa
Regenerointi kannattaa aina....Öljyn
Just saatiin syötyä ja pitää sanoa, että mahtavaa oli !! Nuo hyvältä kuulostaneet alkupalat olivat pelkkää paffia kirjolohen rinnalla. Meillä oli fileen paino 1,1 kg ja 200 asteisessa uunissa se oli 1 t 20 min, kypsyys oli parempi kuin hyvä.silakka kirjoitti:dano kirjoitti:Nyt alkaa valmistus, Täytteenä isot katkaravut ja paprika koskenlaskiaa. Juomaksi Roseeta ja alkupaloiksi friteeratut jumbokatkaravut. Tajoillaan maustetun basmatiriisin kera
laitas kommettia miltä maistui
Heräsi mieleen erikoinen yhdistelmä levitteen tilalle. Hieman paistettua pekonia ja aura juustoa....
KIITOS ja nyt ruokasavut
Meinaaks siten, että ne pekonit on "jätetty" siihen fileen päälle ?nypy kirjoitti:koirjolohi ja pekoni sopivat loistavasti yhteen grillattuna ja uunissa valmistettuna, siten, että pekoni tulee rapeaksi
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
nimenomaan, ensin nahkapuoli alaspäin ja päälle pekonit muiden mausteiden kera, sen jälkeen varovainen kääntö ja pekonit rapeaksi, niin kalakin on kypsää, halsteri on nyvä tuossa hommassa.Wstrand kirjoitti:Meinaaks siten, että ne pekonit on "jätetty" siihen fileen päälle ?nypy kirjoitti:koirjolohi ja pekoni sopivat loistavasti yhteen grillattuna ja uunissa valmistettuna, siten, että pekoni tulee rapeaksi
tillikin sopii loistavasti sekaan
Muunnellenkin tuli herkkua. Laitoin reilu kilosen taimenen fileet vuokaan. Kummakkin suolasin normaalisti. Toisen fileen päälle levitin pippurista tuorejuustoa ja katkarapuja reippaasti. Toinen sai perinteisemmän mausteseoksen eli mustapippuria myllystä ja tomaatin viipaleita sekä tilliä.
Lopuksi upotin fileet oikeaan kermaan ja uuni 200 C. Nelkytäminsaa uunissa ja tanen fileet ulos. Perheen kanssa nautittiin perunamuusin ja vihersalaatin kera. Maku oli vallan mainio. Voi suositella
Lopuksi upotin fileet oikeaan kermaan ja uuni 200 C. Nelkytäminsaa uunissa ja tanen fileet ulos. Perheen kanssa nautittiin perunamuusin ja vihersalaatin kera. Maku oli vallan mainio. Voi suositella
Kun aamulla kuuntelet käenkukkua niin illalla saat rauhassa nukkua.
-
- Viestit: 80
- Liittynyt: 17:31:59 20.11.2006
herkku
Kokeiltu suurelle joukolle jussina, ja toimii.Tosin hieman muunneltuna.
Leikattu filestä ohuehkoja siivuja ja tehty samalla reseptillä sitruunapippuria
lisäten rullia, sidottuna hammastikulla. Varsin hyviä annospaloja, voi tarjota heti lämpimänä.
Leikattu filestä ohuehkoja siivuja ja tehty samalla reseptillä sitruunapippuria
lisäten rullia, sidottuna hammastikulla. Varsin hyviä annospaloja, voi tarjota heti lämpimänä.