Tämän parempaa et kirjolohesta voi tehdä

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
silakka
Viestit: 200
Liittynyt: 11:28:36 22.04.2006

Tämän parempaa et kirjolohesta voi tehdä

Viesti Kirjoittaja silakka »

Tässä tämä salainen reseptini nyt sitten on.
1. Otetaan kirjolohesta fileet irti ja poistetaan kaikki ruodot ja nahka.

2. Fileen päälle ensin merisuolaa maun mukaan, sitten levitetään maustettu juustotahna ( minä käytän yleensä pippurin makuista juustoa) mutta muistakin esin aurajuustosta tulee hyvää.

3. Sitten laitan katkarapuja juuston päälle.

4. Rullataan pyrstöstä alkaen file rullalle ja sidotaan paketti narulla tai coktailtikuilla.

5. Laitan valmiin käärön alle foliosta ns. lautasen, etteivät juustot valu pois.

6. Ja sitten paketit ovat valmiina savustumaan, olen pitänyt niitä pöntössä noin tunnin.

7. Kun kalat ovat savustuneet niin ne pitää JÄÄHDYTTÄÄ, että ne voi leikata samalla tavalla kun leikkaisit kääretorttua. ja ei kun maistamaan ja on takuulla hyvää. :lol:
Liitteet
File juustolla ja katkoilla
File juustolla ja katkoilla
kuva068.jpg (45.81 KiB) Katsottu 10493 kertaa
valmiina savuun
valmiina savuun
kääröt.jpg (49.03 KiB) Katsottu 10491 kertaa
lopputulos
lopputulos
valmista 1.jpg (54.06 KiB) Katsottu 10495 kertaa
Regenerointi kannattaa aina....Öljyn
Avatar
Silakka80
Viestit: 116
Liittynyt: 10:45:07 06.08.2006
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Silakka80 »

:shock:
Dodii...haugi...
Avatar
mjl
Viestit: 654
Liittynyt: 13:18:52 15.05.2006
Paikkakunta: Jns
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mjl »

Tätä täytyy kokeella.
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

tuohon sisään ahvenfileitä niin ei ainakaan huonone :wink:
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

Olen itse syönyt vastaavaa Aurajuuston kera ja se oli ainakin taivaallisen makuista! Kannattaa kokeilla!
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

samaten suppilovahverosta ja tuorejuustosta tehty massa sopii loistavasti
Avatar
dano
Viestit: 287
Liittynyt: 22:40:20 05.06.2006
Paikkakunta: PORI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja dano »

Nyt alkaa valmistus, Täytteenä isot katkaravut ja paprika koskenlaskiaa. Juomaksi Roseeta ja alkupaloiksi friteeratut jumbokatkaravut. Tajoillaan maustetun basmatiriisin kera :-)
Avatar
silakka
Viestit: 200
Liittynyt: 11:28:36 22.04.2006

Viesti Kirjoittaja silakka »

dano kirjoitti:Nyt alkaa valmistus, Täytteenä isot katkaravut ja paprika koskenlaskiaa. Juomaksi Roseeta ja alkupaloiksi friteeratut jumbokatkaravut. Tajoillaan maustetun basmatiriisin kera :-)


laitas kommettia miltä maistui :D
Regenerointi kannattaa aina....Öljyn
Avatar
dano
Viestit: 287
Liittynyt: 22:40:20 05.06.2006
Paikkakunta: PORI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja dano »

silakka kirjoitti:
dano kirjoitti:Nyt alkaa valmistus, Täytteenä isot katkaravut ja paprika koskenlaskiaa. Juomaksi Roseeta ja alkupaloiksi friteeratut jumbokatkaravut. Tajoillaan maustetun basmatiriisin kera :-)


laitas kommettia miltä maistui :D
Just saatiin syötyä ja pitää sanoa, että mahtavaa oli !! Nuo hyvältä kuulostaneet alkupalat olivat pelkkää paffia kirjolohen rinnalla. Meillä oli fileen paino 1,1 kg ja 200 asteisessa uunissa se oli 1 t 20 min, kypsyys oli parempi kuin hyvä.

Heräsi mieleen erikoinen yhdistelmä levitteen tilalle. Hieman paistettua pekonia ja aura juustoa.... :-)

KIITOS ja nyt ruokasavut
käenkukku
käenkoukku
Viestit: 498
Liittynyt: 11:39:40 10.01.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja käenkukku »

Pakko testata tota herkkua ens kesänä kodassa valmistettuna, lurps. :D :P :D
Kun aamulla kuuntelet käenkukkua niin illalla saat rauhassa nukkua.
Avatar
jussi040
Viestit: 485
Liittynyt: 20:26:53 30.05.2005
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja jussi040 »

Tuli kokeiltua viikonloppuna,fileen päälle pippuri tuorejuustoa ja katkarapuja,savustus pussiin ja sähköuuniin,oli tosi HYVÄÄ
Niin metsä vastaa kun hallusinaatiot haluaa.
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

koirjolohi ja pekoni sopivat loistavasti yhteen grillattuna ja uunissa valmistettuna, siten, että pekoni tulee rapeaksi
Avatar
Wstrand
Don Jouni
Viestit: 1867
Liittynyt: 19:14:18 21.04.2005
Paikkakunta: Willmanstrand
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wstrand »

nypy kirjoitti:koirjolohi ja pekoni sopivat loistavasti yhteen grillattuna ja uunissa valmistettuna, siten, että pekoni tulee rapeaksi
Meinaaks siten, että ne pekonit on "jätetty" siihen fileen päälle ?
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Avatar
Tatuu
"Larvanto"
Viestit: 1413
Liittynyt: 10:37:08 14.05.2005
Paikkakunta: Espoo/Kotka

Viesti Kirjoittaja Tatuu »

Hurjan näköstä se ainakin on (raakana) :D Pakko kokeilla ens suvena.
Team Don't Push The River Member #1

"Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan.", Matti Nykänen.
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

Wstrand kirjoitti:
nypy kirjoitti:koirjolohi ja pekoni sopivat loistavasti yhteen grillattuna ja uunissa valmistettuna, siten, että pekoni tulee rapeaksi
Meinaaks siten, että ne pekonit on "jätetty" siihen fileen päälle ?
nimenomaan, ensin nahkapuoli alaspäin ja päälle pekonit muiden mausteiden kera, sen jälkeen varovainen kääntö ja pekonit rapeaksi, niin kalakin on kypsää, halsteri on nyvä tuossa hommassa.
tillikin sopii loistavasti sekaan
Avatar
Valve
Mr. Warma
Viestit: 667
Liittynyt: 18:44:20 21.06.2006
Paikkakunta: Sulkava

Viesti Kirjoittaja Valve »

Näyttääpä hyvältä, pitää koklata jos noita pullalohia nyt sattuu saamaan... :lol:
käenkukku
käenkoukku
Viestit: 498
Liittynyt: 11:39:40 10.01.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja käenkukku »

Muunnellenkin tuli herkkua. Laitoin reilu kilosen taimenen fileet vuokaan. Kummakkin suolasin normaalisti. Toisen fileen päälle levitin pippurista tuorejuustoa ja katkarapuja reippaasti. Toinen sai perinteisemmän mausteseoksen eli mustapippuria myllystä ja tomaatin viipaleita sekä tilliä.
Lopuksi upotin fileet oikeaan kermaan ja uuni 200 C. Nelkytäminsaa uunissa ja tanen fileet ulos. Perheen kanssa nautittiin perunamuusin ja vihersalaatin kera. Maku oli vallan mainio. Voi suositella :mrgreen:
Kun aamulla kuuntelet käenkukkua niin illalla saat rauhassa nukkua.
Avatar
silakka
Viestit: 200
Liittynyt: 11:28:36 22.04.2006

Viesti Kirjoittaja silakka »

uppia vähän tälle herkulle
Regenerointi kannattaa aina....Öljyn
Avatar
silakka
Viestit: 200
Liittynyt: 11:28:36 22.04.2006

Viesti Kirjoittaja silakka »

tosi hyvä jussi herkku
Regenerointi kannattaa aina....Öljyn
Avatar
Valve
Mr. Warma
Viestit: 667
Liittynyt: 18:44:20 21.06.2006
Paikkakunta: Sulkava

Viesti Kirjoittaja Valve »

Itse vähän sovelsin ja laitoin tuommosen paketin grilliin, puolen tunnin päästä nähdään minkälaista herkkua saa grillissä... :P
Avatar
Valve
Mr. Warma
Viestit: 667
Liittynyt: 18:44:20 21.06.2006
Paikkakunta: Sulkava

Viesti Kirjoittaja Valve »

Valve kirjoitti:Itse vähän sovelsin ja laitoin tuommosen paketin grilliin, puolen tunnin päästä nähdään minkälaista herkkua saa grillissä... :P
Todella hyvää, pitää tehä toistekkin... 8)
Avatar
silakka
Viestit: 200
Liittynyt: 11:28:36 22.04.2006

Viesti Kirjoittaja silakka »

8) 8)
Regenerointi kannattaa aina....Öljyn
jaakkovaakko
Viestit: 80
Liittynyt: 17:31:59 20.11.2006

herkku

Viesti Kirjoittaja jaakkovaakko »

Kokeiltu suurelle joukolle jussina, ja toimii.Tosin hieman muunneltuna.
Leikattu filestä ohuehkoja siivuja ja tehty samalla reseptillä sitruunapippuria
lisäten rullia, sidottuna hammastikulla. Varsin hyviä annospaloja, voi tarjota heti lämpimänä.
Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3920
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Viesti Kirjoittaja wishky »

Kääröt tuli vähän aikaa sitten tehtyä.
Oli kyllä taivaallisen hyvää, ainoo miinus puali oli ku tein uunissa savustuspussissa ni kämppä hais savulle viikon...
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Avatar
Tatuu
"Larvanto"
Viestit: 1413
Liittynyt: 10:37:08 14.05.2005
Paikkakunta: Espoo/Kotka

Viesti Kirjoittaja Tatuu »

Onks tuohon nahan irroittamiseen jotain niksejä? Pitäis kokeilla, jos sais ensin jonkun killen ongittua... :lol:
Team Don't Push The River Member #1

"Kun ihminen nukkuu, sille ei tapahdu mitään. Mutta kun se ei nuku, se voi saada vaikka kalan.", Matti Nykänen.
Vastaa Viestiin