Sivu 3/3

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 18:31:39 11.11.2012
Kirjoittaja MS_
Haukea ja jauhelihaa? Huhhuh.. Haukipihvithän on oikein tehtynä todella meheviä.

Täällä näyttää useimmissa resepteissä olevan korppujauhoa ja kananmunaa sideaineena. Oikeasti hauki on niin valkuaispitoinen ettei se noita tarvi, toki niillä saa sellaista tunkkaisuutta makuun.

Omassa reseptissä on noin kilo ruodotonta haukifilettä, sipuli, inkivääritahnaa, suolaa, pippuria, dijonsinappia, puntti tuoretta tilliä, sitruunamehua. Nämä yleiskoneella sekaisin ja lopuksi 3 desiä ruokakermaa ohuena nauhana pyörivään yleiskoneeseen. Paistetaan pannulla öljyssä keskilämmöllä.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 01:01:16 12.12.2012
Kirjoittaja Haukikoira
Gorppe kirjoitti:Jaksaisko joku seuraavalla valmistuskerralla ottaa tarkat mitat aineksista?
Noilla pitäs olla lähellä:)

kilo haukifileitä (noin kahden kilon kalasta)

100g Amerikan pekonia

200 g ranskankermaa(esim. yrttisipulilla maustettua) tai
200g kermaviiliä johon on imeytetty ranskalainen sipulikeitto

1,5 dl ruokakermaa

1 valkosipulinkynsi (makuasia)

puoli nippua tilliä (pakollinen näissä pihveissä)

1 kananmuna

1,5 dl korppujauhoja

Paistamiseen: voita

(Leivittämiseen, jos leivitetään: ruisjauhoja)

Käsitykseni mukaan syksyllä erittäinkin seikkaperäisesti kuvattu haukipihvien teko tulee joulukuussa Yle-Areenaan katseltavaksi? Informoin, jos näin tapahtuu..
HooKoo

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 08:05:37 12.12.2012
Kirjoittaja Haukkivesku
Ite teen siten että ajan ruodottoman hauen
silpuksi veitsellä, siihen tarttee munan ja korppujauhona
sidosaineeksi...mun mielestä on kiva että pihvissä
on rakennetta palojen osalta...

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 16:13:05 14.12.2012
Kirjoittaja Haukikoira
Dodii hyvät naiset ja herrat :D Yhdenlainen aluevaltaus on tehty, jälki on ainakin mielestäni hyvin selkeää ja seikkaperäistä, joten, jos on arvelluttanut niin eikun katselemaan..

http://areena.yle.fi/tv/1769394

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 16:35:26 14.12.2012
Kirjoittaja DC
:juu: :ruusu:

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 14:44:00 04.01.2013
Kirjoittaja sampukka
Tätä reseptiä kokeilemaan heti kohta.
No toisella kalalla mutta kuitenkin.

T: Sami

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 09:34:16 03.09.2013
Kirjoittaja Jupezku
Pari kertaa on tullut about samalla reseptillä tehtyä. Toimii!

Kuvina oma projekti:
Haukea pannulle

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 19:36:03 11.09.2013
Kirjoittaja yksipisto
Terve
Eilen valmistimme Haukikoiran reseptillä haukipihvejä. Läskin jätimme pois ( ei ollut).
Pihvit olivat erittäin maukkaita, suorastaan " kurmee" ruokaa.
Kiitos reseptistä, suosittelen lämpimästi...

Pekka

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 10:01:48 24.09.2013
Kirjoittaja kingarthur
Eilen tekaisin sunnuntain saaliista haukipihvit.
Haukea veitsellä pilkkoessa tuli kyllä lihamyllyn hankinta pakko-ostokseksi, aika nyhräämistä oli.
Korppujauhot kuohukermaan turpoamaan, pari munaa, kalat ja pilkottu pekoni sekaan. Silputtua sipulia, mustapippuria, suolaa ja tilliä ja kamat sekaisin kulhossa.
Paisto runsaasassa voissa ja ai että oli hyviä.

Tätä pitää saada lisää ja heti.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 16:30:50 14.01.2014
Kirjoittaja sampukka
Pitää kohta ruveta askartelemaan pihvejä.
Naapuri toi metrisen hauen, taitaa tuosta jokunen piffi tulla...

T: Sami

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 10:40:51 28.06.2014
Kirjoittaja mylläri
MS_ kirjoitti:Haukea ja jauhelihaa? Huhhuh.. Haukipihvithän on oikein tehtynä todella meheviä.

Täällä näyttää useimmissa resepteissä olevan korppujauhoa ja kananmunaa sideaineena. Oikeasti hauki on niin valkuaispitoinen ettei se noita tarvi, toki niillä saa sellaista tunkkaisuutta makuun.

Omassa reseptissä on noin kilo ruodotonta haukifilettä, sipuli, inkivääritahnaa, suolaa, pippuria, dijonsinappia, puntti tuoretta tilliä, sitruunamehua. Nämä yleiskoneella sekaisin ja lopuksi 3 desiä ruokakermaa ohuena nauhana pyörivään yleiskoneeseen. Paistetaan pannulla öljyssä keskilämmöllä.
Kalaruokien maailmassa yksinkertaisin on usein toimivin. Kiitos MS:lle tästä erinomaisesta reseptistä, juuri syöneenä epäilisin että näitä haukipihvejä voi olla hankala nokittaa.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 17:26:35 29.07.2014
Kirjoittaja eakin
Itsekin olen huomannut että yksinkertainen on usein myös hyvää. Masterchefin jaksossa muistaakseni suurin osa kilpailijoista pilasi haukipullat (quenellit) laittamalla sekaan kananmunaa. Itse testasin aikanaan tuota voittajan reseptiä, johon ei tule mitään muuta kuin haukea, kermaa, suolaa ja valkopippuria:

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/masterch ... erunapyree

Kannattaa testata, kun kastikkeen osaan tehdä hyväksi niin noussut yhdeksi omista suosikkiruoista.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 17:16:32 17.09.2014
Kirjoittaja suolainen kapteeni
itse olen laittanut pekonin sijasta porsaan jauhelihaa noin 250 gr per hauki kilo vähän rasvaa tuomaan toimii omasta mielestä paremmin kun pekoni.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 20:06:53 21.02.2016
Kirjoittaja Prinssi
Huomenna eilisen pilkkireissun 5 otettua yksilöö, ja yht n. 3 ja pual metrii ruodottomina fileinä lähtee työn alle kahen pannun voimalla ettei mee ylitöiks =P~

Kissoillaki ollu joulu anopinpalojen kanssa..

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 10:50:37 20.03.2017
Kirjoittaja tiiah
Ai että, kun tuli hyviä pihvejä miehen kalastamasta hauesta. Todella loistava resepti. Tosin lihamylly on hyvä olla, jotta saa hauen kätevästi sopivaan muotoon.