Jerkkisarjan tuomariarvio

Avatar
ako
Gäddajournalist
Viestit: 245
Liittynyt: 14:13:20 13.10.2005
Paikkakunta: Kemiönsaari

Jerkkisarjan tuomariarvio

Viesti Kirjoittaja ako »

Oheisessa liitekuvassa oma tuomariarvioni vieheenrakennuksen jerkkisarjan kilpailijoista.

Mielestäni kisan järjestelyjä ei vedetty läpi riittävällä ammattitaidolla. Koko kevään olin uskomuksessa, että saan vieheet tänne kotilaiturille uittoon ja pisteytykseen. Sitten, kesken normaalin Erämessukäynnin, minut pyydettiinkin arvioimaan jerkit lennosta uittoaltaalla, ja ainoa tulos mikä sieltä haluttiin, oli viisi parasta jerkkiä järjestyksessä. Pari päivää sitten minua pyydettiin jälkikäteen ulkomuistista arvioimaan ja antamaan pisteet 8 päivää sitten uittamilleni jerkeille. Asialliset perusteet jopa koko kisan mitätöinnille ovat mielestäni olemassa.

Viimeisimmän pisteytyspyynnön toteutin heti reissusta palattuani eli tänään. Pisteet ovat niin hyviä kuin mitä ulkomuistista voi odottaakin, eli osin varmasti pielessäkin. Se ainoa tieto, mikä minun tuomaritoiminnastani on kisan tuloksiin käsittääkseni vaikuttanut, löytyy Notes-kentästä. En yrittänytkään saada nyt annettuja pisteitä vastaamaan Notes-kentän sijoituksia.

Omat kriteerini altaalla olivat syntynyt vaikutelma kalastavuudesta, uinnin helppous (kelauitolla) ja uinnin luontainen vaihtelevuus a) yrittämättä ja b) yrittäen. Näillä meriiteillä jaettiin kolme ensimmäistä sijaa, ja koska kolmannelle sijalle oli tunkua, yksi niistä valittiin lähinnä kalastavaa väriä arpomalla. Neljännen sijan jaoin _mahdollisesta_ suurhaukea miellyttävästä uinnista, eli lopun uinnin kuoleentumisesta - oikeasti viehe voi siis olla aivan paskakin. Viidennen sijan annoin erikoistilanteiden eli mielestäni hyvin kylmän veden vieheille, joista paikalle oli pyrkimässä kaksi tasavahvaa kalikkaa. Teknistä innovatiivisuutta en arvioinut altaalla. Arvioidessani en tiennyt yhdenkään jerkin nimeä enkä valmistajaa.

Noin yleisesti jerkit olivat mielestäni kauttaaltaan suhteellisen hyviä, vaan eivät erinomaisia. Ainoastaan Rapiksesta tuli sellainen tunne, että se ehkä nousee kalastavuudeltaan muusta massasta hiukan irti. Tämäkin mielipide vaatisi veneestä uittamista ja tietysti vahvistuksen myös muutamilta kaloilta.

--ako


Kuva
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Re: Jerkkisarjan tuomariarvio

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Ako hei.. Yritin tavoittaa sinua muutaman kerran toukokuussa, ei vastausta. Tarkoituksena oli toimittaa jerkit sinulle. Jos en olisi tavannut sinua messuilla,niin jerkkisarja olisi ratkennut myöhemmin. Aikaa olisi saatu lisää.. Pisteytys taulukoita ei ollut mukana,siksi järjestys viisi parasta.
Lukittu