Uusin Kippari ja kelluhaalarien laillisuus veneilyssä

Alueen säännöt
Tänne kaikenlainen lehdistöä, tv:tä, radiota tai muita medioita koskeva keskustelu, sekä keskustelut niissä olleista jutuista, testeistä ym. Huom ei mainoksia tänne.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Uusin Kippari ja kelluhaalarien laillisuus veneilyssä

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

Uusimmassa Kipparissa oli mielenkiintoinen artikkeli kelluhaalareista. Tulkitaanko nyt sitten lakia niin, ettei kelluhaalarit ole enää hyväksyttävä kelluntaväline veneilyssä??

Edit: Muokkasin 'hiukka' otsikkoa :oops:

-jouni
diipa daapa
Avatar
Koivisto
Viestit: 1516
Liittynyt: 17:38:00 26.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Koivisto »

Täytyykin hankkia uusin Kippari käsiin.

Kelluntahaalarit ovat laillisia kelluntavälineitä ja ovat saaneet hyväksynnän. Luokka on ns. muut kelluntapukineet, joka ei välttämättämättä täytä mm. pelastusliivin, paukkuliivin tai pelastuspuvun ominaisuuksia. Kelluntahaalarin kanssa pitäisikin käyttää lisänä pelastus- tai paukkuliiviä. Haminassa -04 sattuneen onnettomuuden tutkinnassa mm. huomattiin, että onnettomuudessa käytettyjen kelluntapukujen kelluttavuus oli vain standardin minissä tai jopa sen alle. Pukujen merkinnöissä ja toiminnassa oli myös selkeitä puutteita.


Kelluntahaalarit ovat edelleen laillisia, mutta niille on aikoinaan annettu hyväksyntä hieman heppoisin perustein. Nyt viranomaiset ovat hieman kiinnostuneempia asiasta ja hyvä niin!

HUOM! Tämä ei tietenkään koske kaikkia kelluntahaalareita, vaikka kirjoitinkin viestin ikävän yleistävästi.
koivistojanne.kuvat.fi
Vastaa Viestiin