Mätiherkkuja?
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Mätiherkkuja?
Keväällä kun tuppaa mm. ahvenen mätiä tulemaan reilusti jos vaan haluaa, niin olisiko ehdottaa jotain mitä valmistaa mädistä?
Sareskivi
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
RT:n tyyliä itsekin useimmiten käytän. Kokeilkaas muuten hauenmädin suolaamista. Metallisen-/paskanmaun selättää se, että lörää sekaan tilkan värillistä, eli wiskiä tahi konua tai muuta "aromaattista viunaa". Ommuutehyvää.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Kannatta keittää ahvenen mätimoukut reilusti suolatussa vedessä tuollainen 15-20 min, yllättävän hidas kypsymään. Keittämisen jälkeen ne voi vielä paistaa, maku paranee vain. Itse syön moukut leikkeleenä leivän päällä. Savustaakin ne voi. Peratessa kannattaa olla tarkkana ettei mätipussi rikkoonnu, muuten siitä tulee tosi härskin näköinen keittäessä.
kunhan nyt saisi ensin vaikka Karjalan murteelle...JiiHoo kirjoitti:Särki on ehjä kala, jonka tuoreet munat on mätiä.
Kääntäkää englanniksi...
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
pidätkö tavallisessa savussa kuinka kauan ? noin 5 min. luulisi riittävän antamaan maun tosin en ole itse tuota kokeillut.nypy kirjoitti:lohen yms mäti on herkkua kylmäsavustettuna, ja tavallisena savumätinäkin hyvää, kun tänään sitä kokeilin, suolaan ja kalan päälle savustumaan
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
- hopeatukka
- Saitanivan sieni-insinööri
- Viestit: 3758
- Liittynyt: 06:22:11 30.03.2006
- Paikkakunta: Kuusamo
Sen mädin voi myös suolata. Ensin vatkataan kalvot ja verisuonet irti mätipallukoista, pakastetaan jotta mahdolliset matoset kuolee, sulatetaan, mäti valutetaan esm. harsopussissa "kuivaksi", suolataan sopivasti. Sipulisilppua tai mitä nyt ihmisen makuaisti vaatii sekaan ja ai ai kun on hyvvää.
Tuo paistaminen miedolla lämmöllä voissa on kanssa tosi hyvä konsti. Näläkähän tässä...
Tuo paistaminen miedolla lämmöllä voissa on kanssa tosi hyvä konsti. Näläkähän tässä...
Löytyis vähän ylimääräistä muikun ja siian mätiä valmiina pikku pakasterasioissa.
Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee.
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Re: Mätiherkkuja?
Kylmäsavustettu hauenmäti on herkkujen herkku.
Re: Mätiherkkuja?
Muikunmäti on meikäläisen herkkua. Ainut harmi on se puhkomisen määrä että saa kilon kasaan.
- Fuso
- Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
- Viestit: 4439
- Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
- Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo
Re: Mätiherkkuja?
Pääsiäisen Bliniherkut närästää vieläkin.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.