Tohatsu m9.8b

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
eerork
Viestit: 1
Liittynyt: 13:58:21 04.07.2018

Tohatsu m9.8b

Viesti Kirjoittaja eerork »

Potilaana olis nyt Tohatsun m9.8b 2t kone, ilm. vuosimallia 2002. Kävi aina kaasarin tyhjäksi ja sammui. Laitoin kaasarin korjaussarjan niin tuo ongelma poistui, MUTTA.

Kertokaas viisaammat, että mikä funktio on tälläsellä kumitulpalla mikä tulee tohon pääsuuttimen vieressä sijaisevan tyhjäkäyntisuuttimen kolon tukkeeksi?

Moinen kapine tuli kaasarin korjaussarjan mukana, ja jos sen laittaa paikalleen, niin kone ei käy tyhjäkäyntiä lainkaan. Varaosakuvissa tämä tulppa kyllä on piirrettynä tuohon...

Kun tulpan jättää pois, niin käy hyvin tyhjää ja täyskaasulla menee hyvin, mutta puolikaasulla ja kiihdyttässä rötää eikä käy mielestäni kun toisella pytyllä. En kylläkään tiedä oliko moinen ongelma koneessa jo alunperinkin, kun ei ole oma kone.

Samaa kaasaria on vissiin jossain 8hv yamahassa ja 4hv mercuryssa.
Avatar
sursill
Pirkan pilaaja
Viestit: 1989
Liittynyt: 15:24:19 23.03.2006
Paikkakunta: Loviisa

Re: Tohatsu m9.8b

Viesti Kirjoittaja sursill »

Täältä löytyy viralliset räjäytyskuvat Tohatsun koneisiin. https://www.tohatsuoutboardparts.com/Parts-Books.html
Kyllä sen kumitulpan pitää olla siinä, koska sen yläpuolelta kulkee ilma ylösnousuputkelle.
Ruuvaa pääsuutin irti ja sen alla on ylösnousuputki. (4-1-1) Siinä voi olla vielä likaa. Se tulee pois paikaltaan kun painat sen päätä kaasuttimen kurkun puolelta. Jos voit, niin pese koko kaasutin ultraäänipesurissa.

Älä rassaa mitään suuttimien reikiä voimalla auki. Silloin kalvat tahtomattasi reikää suuremmaksi ja käynnin löytäminen tulee vaikeammaksi.
Vastaa Viestiin