Tasuriahvenia

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
Fobe
Viestit: 127
Liittynyt: 01:44:46 12.11.2007
Paikkakunta: Imatra/Ristiina/Helsinki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Fobe »

Paljon on puhetta ollut palstan hiljenemisestä ja itsekin olen ollut hiljaa pitkään. Syynä tähän ei ole ollut naamakirja tai muut vastaavat hömpötykset, kun en niitä ollenkaan harrasta (enkä ala harrastamaankaan). Senkin takia olisi mukavaa, että tämä foorumi pysyisi hengissä.

Omalla kohdalla hiljaiselo johtuu enimmäkseen siitä, että ei ole ollut mitään raportoitavaa. Viime talvena ei tullut yhtään raportoimisen arvoista reissua. Jatkuva mp tai 2 sormen mittaista sinttiä - raporttien kirjaaminen ei kiinnosta ketään. Jo useamman vuoden on homma mennyt omalla kohdalla alamäkeen ja aina keväällä olen miettinyt, että tämän huonommaksi ei kausi voi kokonaisuudessaan enää mennä. Osaltaan asiaan on varmasti vaikuttanut perheen lisäys ja muut kiireet, mutta luvattoman huonoa on silti kalan tulo viimetalvina ollut.

Viime viikonloppuna tuli sitten tämän talven osalta avattua ahvenenmetsästyskausi. 2 päivää tasurointia kaverin kanssa hämärästä hämärään ja nyt on viime kausien pettymykset kaukainen muisto vain :)

Lauantaina siis hiivittiin pelipaikkojen tuntumaan aamuhämärissä. Odotukset eivät olleet mitenkään älyttömän korkealla, mutta toki toiveissa oli, jos vaikka muutama filekala erehtyisi tasuriin puremaan. Pikkuhiljaa päivän kirkastuessa kaloja rupesi kertymään ja koko oli heti todella mukiin menevää. Kaveri taisi päivän aikana muutamaankin otteeseen parannella henkilökohtaista talvipilkintäennätystään johonkin 800 gramman hujakoille. Oma paras jäi 680 grammaan. Päivän päätteeksi oma kalapussini painoi 5,2 kg ja kaverilla 5,9 kg. Kappaleita minulla 21 ja kaverilla 20. Hymy oli molemmilla herkässä autolle suunnistettaessa. Kumpikaan ei ollut aiemmin vastaavaan ahvenen suoltoon yltänyt.

Sunnuntaina mentiin samoille paikoille ajatuksella, että josko sieltä vielä muutama tulisi lisää ja tulihan niitä. Kaiussa näkyi paljon jyrkkiä nousuja ja tasaisin väliajoin tasurit poimi saalista jään paremmalle puolelle. Suurin osa oli kiinni vatsakoukussa, mutta myös päätyihin löi välillä mukavasti. Kaveri paranteli vielä oman pilkkienkkansa lukemiin 940g/43 cm ja päivän päätteeksi lukemat oli allekirjoittaneelle 35 kpl/8,4 kg ja kaverille 36 kpl/9,6 kg. Eipä kauheasti haitannut häviö jäsenten välisessä toisena päivänä putkeen 8-)

Takana siis 2 päivää ennätyksellistä tasurointia. Paikat ovat hieman kipeänä ja hymy vieläkin erittäin herkässä. Ainoa huono puoli tässä on että tästä on enää vaikea parantaa :D

Kuvankin laittaisin, mutta jostain syystä en saa sitä galleriaan ladattua. Herjaa jotain erroria.
Avatar
jallu44
Viestit: 113
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Alkaa näköjään ahven olemaan puruillaan. Itse aloittelin pilkkihommat jo tuossa kuukausi takaperin ja pannukarkeeta tullut silleen tasaseen about kilo per reissu. Viikonloppuna sain yhteensä 5 kg isoimmat n. 800 g sekä 3 ja 4 kg hauet Juhon 13 cm:llä paitsi 4 kg hauen sain Jkylä/Helsinkiläisiltä. Tattista vaan, tein heti fileiks ja hyvin meni jakoon kylille.

Minulla ainakin kuvan laitossa herjaa jos yrittää yli 100 kb tiedostoa tarjota. Kuvassa viikonlopun saldo sekä kissa kevennys.
Liitteet
kalat.PNG
kalat.PNG (97.97 KiB) Katsottu 13829 kertaa
Avatar
naukja2
Viestit: 27
Liittynyt: 17:39:12 13.01.2016
Paikkakunta: Punkaharju

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja naukja2 »

Iso ahven tai sitten pieni sanomalehti
Kuva
Kalaan huvituksen ja sään mukaan.
muikero
Viestit: 179
Liittynyt: 18:14:08 22.01.2010

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja muikero »

KYLLÄ ON!!
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Joululomalla tuli käytyy tasuroimassa yhteensä kuutena päivänä ilman mitään oikeasti parempaa saalista. Keskityin suurimmaksi osaksi uusiin alueisiin Heposelän vesistössä, ei jaksa enää kairata samoja jo kymmeniä kertoja ongittuja paikkoja. Jotenkin pilkkipäivä muuttuu tylsäksi kun suunnistaa noin kymmenettä kertaa putkeen samalle karttaselaimeen merkitylle lipulle ja ihmettelee että miks tästä ei taaskaan saa kalaa vaikka kolme vuotta sitten anto hyvin. Uusilla alueilla jaksaa vähän eri tavalla miettiä että mistä sitä kalaa lähtee etsimään ja jos ei löydy heti sitä jaksaa hakea kauemmin.

Pari kertaa meni puol kiloa rikki ja muillakin reissuilla aina jokunen +300g. Enimmäkseen uittelin vaan kevennettyjä mut tänään sorruin pieneen karismaxiin jolla tuli viikon karkein 598g :-|

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Tänään oli mahtava pilkkipäivä vaikken saanut kuin yhden ahvenen. Se ei ollut yli kiloa, mutta oma tasurienkka paukkui kuitenkin rikki, kuusi vuotta edellisestä 847g, hieno fiilis. Kala tuli vielä omien oivallusten ja uuden paikan tutkimisella mikä tuntuu erittäin hyvältä. Järvi oli kyllä tuttu, mutta uusi onkialue ei.

Eli tarkoitukseni oli aamusta suunnistaa itselle tuntemattomalle aluelle, jossa syvyyskartan perusteella voisi olla otollista aluetta ison possun elellä. Lunta oli edellisenä päivänä satanut jonkin verran jäälle ja lisää oli luvassa myöhemmin päivällä. Noin 500m ennen varsinaista määränpäätä tuli mutka matkaan. Herkullisen näköinen railo, joka oli nostanut vettä jäälle, sitä ei voinut sivuuttaa vaan kohde oli nyt unohdettava. Seurailin railoa ja katselin kännykästä pohjakarttaa, jotta löytyisi reuna ja kyllä railo meni ihan hyvältä syvyysalueelta. Ensimmäinen reikä n. 10m syvyteen ei tuottanut tulosta, toinen reikä hieman matalampaan 9m veteen ei antanut myöskään kontaktia kaloihin. Kolmas reikä osui 8,5m veteen, kun sain kaiun päälle pohjassa näkyi irrallaan heti kaksi paremman kokoista viivaa. Laskin sillin köykäsen ensin väliveteen, mutta kalat ei liikahtaneet, pudotin puntarin parin metrin päähän pohjasta. Molemmat viivat lähti hitaasti nousemaan tasurille, eivät jaksaneet loppuun asti vaan lähtivät valumaan takaisin. Aattelin piruuttani kokeilla pienempää tasuria, vaikka se ei ole ikinä auttanutkaan heh... Pudotin sinisen karismaxin veteen ja lähdin välivedestä pudottamaan kehäys kerrallaan sitä pohjaan päin. Noin metri ennen pohjaa, toinen paksukainen ampaisee pilkille ja kolauttaa kiinni. Kohta hyvin jupuava kala pyörii jäällä, omituinen fiilis, kala näyttää omaan silmään todella isolta. Se olikin viimeinen tapahtuma siiman päässä ja luotaimen näytöllä koko loppupäivänä. Lumisade alkoi heti ahvenen saatua jäälle ja maisema muuttui pimeäksi.

Alkukausi ollut todella hankala kalojen suhteen, reissuja on paljon takana, mutta kaloja vähän ja nekin pääasiassa pieniä. Vaikka ei hampaat irvessä mennäkkään, niin mukava saada välillä joku kalankin näköinen. :)

Niin ahven oli 41cm vareellaan kerryttänyt painon 958g.

Kuva


upload gambar

Kuva

Jos sama tahti jatkuu niin kuuden vuoden päästä ehkä jo se kilokala. :wink:
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Onnittelut Samille. Ei vaan enkasta, vaan hienosta paikkahaistelusta. Voin sanoo, et tolta järveltä vastas Puruveen kolmekilosta :)
juzzi5
Viestit: 150
Liittynyt: 17:56:02 11.02.2010
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja juzzi5 »

Hieno kala Samilla. Onneks olkoon enkasta :bigboss:
Kilo Lähestyy 8-) 8-)
Avatar
raymond
Viestit: 127
Liittynyt: 09:23:55 04.06.2012
Paikkakunta: pirkanmaa

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja raymond »

Komea kala Samilla! :)
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Nyt alkaa se kolmas vaihe talven pilkkihommissa. Isot järvet jäätyy ja tammi-helmikuu, jolloin ei vielä ole paljon lunta on ison ahvenen aikaa. Tähän aion itse panostaa ja suosittelen kyllä muillekkin, kunhan vaan on varma, että jäät kestää. Monesti ne talven suurimmat tulee tässä välissä, ainakin täällä savon sydänmailla, Nyt ei ole mäti vielä turvonnut niin kuin keväällä. Ahvenen syöntiaika on myös lyhyt, koska päiväkin on lyhyt ja näin onkuri osuu syövään parveen peremmin. Uskon myös siihen, että iso ahven on laiska kala ja haluaa mahansa täyteen mahdollisimman helpolla näin talvella. Siksi iso tasuri on hyvä valinta.Myös liikkuminen ja kalan etsiminen on nyt helppoa kun jää on vielä ohutta ja lunta vain vähän. Päivän aikana kerkee tutkia pitkän pätkän otollista ahvenpenkkaa tai pakkaa. Isolla kirjasvetisellä järvellä lähtisin etsimään kalaa 10-12m vedestä. Varaan kaksi onkea, joissa toisessa on iso kevennetty ja toisessa pieni n, 7cm tikkutasuri lyijyisenä, Näitä vaihtelen kun kalaa osuu alle.

Seuraava vaihe on sitten se kun tulee lunta. Lumisena aikana etsin kalaa laikkupaikoista ja railojen vieriltä, mistä menee valoa jään alle. Nämä paikat kerää planktonia, pikkukalaa ja isoa petokalaa.
Olkaa rohkeita. Menkää sinne missä muut ei ongi ja etsikää kalaa. Kerran se vielä palkitsee. Itselle uuden kalapaikan löytyminen on yhtä hieno kokemus kuin itse kalan saaminen.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Juuri näin, isoilla selillä riittää lääniä tutkittavaksi. Itse oivalletulta paikalta jo vaikka yhden filekalan saanti saa aikaan hienon fiiliksen. Huhujen ja ongittujen kalojen perässä on turha juosta. Uuden paikan korkkaaminen, jossa ei näy reiän reikää lähimainkaan, siinä on sitä jotain. ;) Kireitä kaikille onkureille!

Toi Kirpun kahden vavan tyyli olisi kyllä varmasti yksinkertainen ja hyvä. Isompi köykänen ja sutjakampi 7cm tasuri varmasti riittäisi isoilla selillä. Itselläkin kulkee aina vähintään 10 vapaa mukana jäällä, kun ei millään viittisi vaihdella kuvia onkiin kesken päivän. Tosin noista 10 vavasta yleensä järvessä käy se kaksi tai kolme. :lol:
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Kyllä itsellänikin on vapoja monta joka reissulla mukana. Varavapa ainakin hyvä olla jos menee siimat sotkuun. Kyllä se helpottaa onkimista kun tasurit on valmiiksi sidottuina onkiin kiinni eikä aina tarvii pilkkikukkarolla olla.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Sami552 kirjoitti:Juuri näin, isoilla selillä riittää lääniä tutkittavaksi. Itse oivalletulta paikalta jo vaikka yhden filekalan saanti saa aikaan hienon fiiliksen. Huhujen ja ongittujen kalojen perässä on turha juosta. Uuden paikan korkkaaminen, jossa ei näy reiän reikää lähimainkaan, siinä on sitä jotain. ;) Kireitä kaikille onkureille!
Tämä on nykyään itselläni se mielenkiintoisin osa harrastusta että tutkin huolella pohjakarttoja ja yritän miettiä mistä kalat löytyisi. Tosin tänään kävin vielä huhujen perässä filekalaa onkimassa eikä tullu kun neljä kappaletta n. 200-300 grammasia mutta huomenna meen pommittamaan yhden pakan reunoja josta viikko sitten sain tuon ylempänä olevan n. 600g kalan ja yhden vähän pienemmän.
Avatar
sarell
Viestit: 8
Liittynyt: 17:01:51 12.11.2016
Paikkakunta: Jouduin Juvalle,juutuin Juvalle

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja sarell »

Tänään taas jäillä,hitommoinen tuuli kokoajan. Kaiussa kuitenkinvähän liikettä ja onnistuin saamaan jopa kuusi affenta.Kaikki tuli Kupiaisen Terska tasurilla väri oli kuore. Suurin 1070g muut olivat 400-500 grammasia. Kaiken kukkuraksi pora ennätys uusiksi,pulkan mittanen 7,5 kg.
Kuvat tulee perästä kun Kupiainen kerkiää liimata ne tähän näyttöön.
Jahuomenna jatketaan tasureitten koeuittoa.
kireitä hermoja kaikille tasurimiehille!!
kupiainen
Viestit: 125
Liittynyt: 09:45:12 30.11.2010
Paikkakunta: savvoo hiljaa ja kovvoo

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kupiainen »

:kippis: :lipilipi:
Liitteet
kilonen ja ilonen.jpg
kilonen ja ilonen.jpg (51.39 KiB) Katsottu 9036 kertaa
m_20170107_160011.jpg
m_20170107_160011.jpg (27.13 KiB) Katsottu 9036 kertaa
Avatar
sarell
Viestit: 8
Liittynyt: 17:01:51 12.11.2016
Paikkakunta: Jouduin Juvalle,juutuin Juvalle

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja sarell »

Kiitos Kupiainen taas kertaalleen!
Huomenna jatkamma harjoituksia ...... :kelaa: :lipilipi:
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Ikimuistoinen onkipäivä oli tänäänkin. Ei mennyt kuutta vuotta uuteen enkkaan, sainpahan siirrettyä enkan takaisin sillin kuvalle pois karismaxilta. :wink: Aamu valkeni isolla selällä sumuisena, ajatuksena oli onkia parin kilometrin päässä sijaitsevaa aluetta, mistä joskus on osunut nättiä fileahventa. Railoja oli paljon selällä ja välillä sai tosissaan kattella ylityspaikkoja, sen verran vetisiltä ja sulilta keskustat näyttivät. Railoista ei nyt suurta hyötyä ollut, kun tuuli oli puhaltanut lumet rannoille ja laikkukohtia oli siellä täällä. Ensimmäinen reikä oletetulle ottialueelle osui n. 5,8m veteen. Rauhassa sai ensimmäiset minuutit tasuria heilutella. Kehin hetken vesipatsasta edestakaisin, kunnes jätin sillin seiskan lillumaan n. 2m päähän jääkannesta. Pohjasta ampaisi yhtäkkiä muutama viiva tasurille, ja pam ensimmäinen mukava ahven oli jo ylhäällä. Tämän jälkeen alkoi nopea syötipiikki, jonka viimeisenä kalana pamautti uusi ennätysahven, tärppi oli mujeva parin metrin siimalla. Mahdottomaltahan se omaan silmään taas näytti kun evät pystyssä reiästä punkesi valoa kohti. Luulin kilon paukkuvan reilusti, mutta ainahan ne vähän natistuu hetken jäällä köllötellessä. :wink: Syötipiikki loppui kuin seinään, loppupäivän kyttäsin alueella, ja tein reikiä pienellä säteellä mutta enää ei natsannut.

Kala oli 42cm pitkä ja painoa oli tällä kertaa 986g. Viisi isointa painoi mukavat 2650g.

Kuva

Kuva


image hosting 20mb
juzzi5
Viestit: 150
Liittynyt: 17:56:02 11.02.2010
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja juzzi5 »

Onneks olkoon Samille uudesta enkasta, :bigboss: vaikkei kilo paukkunutkaan. Kyllä tolla pituudella se kilo olis pitäny jo puhjeta Touh
Hieno onkipäivä ja saalis kuitenkin. Hattua nostan :D
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Hyvin on purru Samilla. Itse olin kyttäämässä samaa matalikon reunaa josta viikko sitten sain semmosen käsityksen että siinä vois olla isompaakin kalaa. Aamusta 9 aikoihin jäällä ja vaikka kairasin pitkät reikärivit ei saaliina ollu iltapäivästä kuin pari pientä ahvenen sinttiä ja puolen kilon hauki. Olin kävelemässä pois päin jo kun näin jäällä ne pikkuahvenet siinä ja päätin vielä kokeilla siitä reiästä. Kello oli jo 13:45. Pudotin ensin ison kevennetyn reikään ja välittömästi tuli kova tälli, ilmeisesti hauki. Jatkoin pilkittelyä muutaman minuutin ja pohjaan ilmesty kalaa josta ei saanu selvää onko paljon pientä vai onko seassa parempia. Vaihoin sitten siiman päähän pienen karismaxin tasurin ja pudotin lähelle pohjaa niin heti iski kiinni 820g/39cm ahven. Kalaa irrottaessa näin että väliveteen jäi paksu viiva. Pudotin saman pikkutasurin viivan kohalle, saman tien tärppi mutta veti niin kovaa ettei voinu olla ahven...tuli noin metrin ylöspäin ja puri fluoron poikki. Nopeesti vaihoin Nils masterin tasurin siiman päähän ja sain vielä 430g kalan ja pari pienempää. Tein muutaman reiän ympärille mutta täysin tyhjiä oli ne.

Isoimmalla kalalla oli niin paljon kuoretta mahassa etten oo koskaan ahvenella nähny semmosta syönnöstä. Kalat tuli penkan reunasta matalan puolelta. Syvässä näky kyllä kuoreparvia kaiussa mutta ei sitten ollenkaan ahvenia. Oisko niin että käyvät syvässä nopeesti syömässä ja tulevat sitten matalan päälle köllöttelemään. Juuri kun olin hylkäämässä koko paikan niin piti tulla yks parempi kala ja taas jäi kiinnostamaan että jospa siinä joskus olis kunnon syönti päällä :mitaviddua:
Kuva
Avatar
raymond
Viestit: 127
Liittynyt: 09:23:55 04.06.2012
Paikkakunta: pirkanmaa

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja raymond »

Jälleen hienoa settiä Samilla! "Työ" alkaa kantaa hedelmää. Uskon että kyllä se maaginen raja rikkoontuu tänä vuonna. :)
Tuliko tämä possu eri vesiltä kuin Karismax possu?
Niin on sumuinen keli ja hyvin otetut kuvat ettei yhtään pysty päättelemään mistä kuvat on vaikka jonkin verran tunnekin paikkoja näillä kulmilla..
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Tattista vaan! Mitä sitä salaileen, tunnettuja isoja pirkanmaalaisia järviä, toinen kala Roineelta ja toinen Längelmävedeltä. :wink:
Viimeksi muokannut Sami552, 16:16:20 10.01.2017. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Klasu
Viestit: 88
Liittynyt: 09:28:26 29.01.2010
Paikkakunta: Eura

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Klasu »

Laitetaanpa nyt itsekin pitkästä aikaa viestiä ja pieni tarina, kun kilokala tuli viimein saavutettua :bigboss:
Aamulla jäälle ekaa kertaa moottorikelkalla. Aikamoisessa sumussa sai ajella kun hain kaverit lähempää kalapaikkaa kyytiin ja lähdettiin ajelemaan kohti suunniteltua paikkaa. Ei vaan siinä sumussa löydetty paikalle ja hetken pyörittyämme päätimme jäädä odottamaan sumun hälvenemistä lähialueelle. Heti ekalla reijällä oli kaiussa liikettä, mutta en saanut kaloja ottamaan. Toiselle reijälle tuli heti myös viivoja, joista yksi erittäin paksu, aika pian kunnon nosto isoon tasuriin mutta ei tarttunut, sitten pienempää perään ja sitten niittasi kunnolla! Aika nopeasti näin että isosta ahvenesta on kyse ja yritin olla mahdollisimman varovainen, karvaassa muistissa oli 2vk sitten jään reunaan vedetty takuuvarma kilokala. Kun hiukan löysäsin vetoa, teki ahven pari hermoja raastavaa syöksyä reijän alla, lopulta kala putkeen ja kädellä possu jäälle ja tuuletukset perään! Olin aika varma että nyt paukkui kilo ja niinhän se vihdoin oli!! 1070g näytti Pesolan jousivaaka, fiilis oli kyllä mahtava.
Samalla reijällä oli vielä toinenkin paksu viiva, mutta pariin nostoon jäi kalan kontaktit ja sitten se häipyi. Loppupäivästä saatiin mukavasti filekalaa ja itselle vielä yksi puolikkaan ylitys ja kaverille myös. Eipä pilkkipäivä voisi tuosta paljon parantua.
Liitteet
Ahven 1070g.JPG
Ahven 1070g.JPG (82.81 KiB) Katsottu 19228 kertaa
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Samilla on flow päällä. Täytyy pysyä iholla.. Ehin jo onnitteleen kilosesta mitan puolesta, mut en vedä sanojani takas, koska kohtahan se tulee kummiskin. Toi on nyt enää marginaalista.
Mut työ on tosiaan tuottanut tulosta. Ukko vetää kummiski eri järviltä Possuja. Harmi kun Sami ei mennyt sille selälle, mihin oletti, koska just puhui, et siel possut on aina puoltoistasia. No en tiä, vaik ois nyt siellä. Täs joutuu oleen varpaisillaan koko ajan, et koska viestiä pukkaa.
Joe´s mouthilainen on kans raapinut komeita possuja jo pitempään ja Samin rapsatkin on luettu, kun nyt on jo kaks Karismaxmannekiinia. Onneks Sami palas jo harhareissultaan normi tarjouksiin.
Klasullekkin onnittelut. Hyperhyvä kuva. Vähän sormiensijoittelussa ainoostaan toivomisen varaa. Mut kuka nyt sellasia muistaa aatella, kun possu painaa käsissä.
juzzi5
Viestit: 150
Liittynyt: 17:56:02 11.02.2010
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja juzzi5 »

Onnittelut Klasulle vielä tännekin. Kova työ palkittiin. Hienoa toimintaa :juu:
juzzi5
Viestit: 150
Liittynyt: 17:56:02 11.02.2010
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja juzzi5 »

Viime viikolla oli jokunen päivä aikaa pilkkiä ja monta järvee tulikin koluttua.
Kelit ei suosinut, mutta ei semmosta keliä osunut ettei olis kehdannu lähtee, hyvillä paikkavalinnoilla pystyy keliäkin pikkuisen huijaamaan 8-)
Parilla reissulla osui ihan kehukalojakin. Alkuviikosta olin liikkeellä yksinään ja muutamia puolen kilon molemmin puolin kaloja osui pariltakin eri järveltä. Isoimpana 865g
Viikonloppuna käytiin sitten veljen kanssa yhdellä aikaisemmin viikolla löytyneistä spoteista. Keli oli sellainen legendaarinen ison ahvenen keli, lunta tuli vaakasuoraan ja tuulta semmoinen 5-6ms.
Eikä sieltä pois tarvinnu ilman isomusta tulla. Veli noukki sieltä mukaansa talven kärkikalan 1078g. :bigboss:
Liitteet
865g.jpg
865g.jpg (61.01 KiB) Katsottu 18413 kertaa
Jann3.jpg
Jann3.jpg (42.63 KiB) Katsottu 18413 kertaa
1078 ja 570g.jpg
1078 ja 570g.jpg (53.32 KiB) Katsottu 18413 kertaa
Vastaa Viestiin