Tasuriahvenia

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
HallaMaster
Viestit: 121
Liittynyt: 20:46:29 21.01.2013
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja HallaMaster »

Jäpäkyörä kirjoitti:
pääevä kirjoitti:
Taidan pitää keskitalven paussin ja odotella kelien muutosta. :D
Samaa mieltä.
Ei huvita kahlata haalarit puolireiteen märkänä tai jäässä.
Eipä ne kalat mihinkään karkaa.
Kannatetaan välillä ammattikalastajia.

Tuttu fiilis. Viime viikolla joka päivä kalassa ja nyt kun tuli lunta tarvoin joku 3km/suunta karille ja kalaa ei näkyny sit missään. Tuli joku burnoutti, vapa poikki ja avantoon ja nyt 5pv ollu ihan kotosalla vaan.
Jäällä se mieli lepää, vaikka kalaa ei tulisikaan. On tää niin hienoa!
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Saattaa olla että voimat loppuu ennen kuin tulee se onnistunut pilkkireissu (onnistuneella tarkoitan tässä että sais muutaman filekokosen kalan tasurilla). Tänään kaveri vetäs aamun ekoilta reijiltä pari nättiä fileahventa ja luulin että itseänikin saattaisi onnistaa mutta päivä kun valkeni niin kalat hävisi alueelta. Kasituumasella reikää niin että paikat vapisee...ja sohjossa kävely vei sitten viimeset voimat ja pulkan pohjaan tarttu semmonen määrä lunta että tuntu ku ois kivirekeä vetäny perässä. Ajokilometrejä pitkälti toistasataa mutta tuleepahan nähtyä maakuntaa vähän laajemmin.

Huomenna taas johonkin jos vaan sen verran pysyy kaira kädessä että reiän saa vielä väännettyä.
laika
Viestit: 27
Liittynyt: 21:11:48 11.01.2015
Paikkakunta: Kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja laika »

No realismia Rambon päivään, ja ei turhaa ylistystä tasuriahvenen helppoudesta :D . Paljon sai tänäänkin ulkoilla lähijärvellä, sen ihmeemmin kalojen häiritsemättä. Oikeen kun tarkkaan kun tuijotti kaiun alareunaa, näkyi kevyitä jouhia näytöllä. Lukulasit hankittava. Pienillä tasureilla kun ahkeraan yritti, löytyi muutamia filekokoisia mainoskassin täytteeksi.
Ruutti
Viestit: 109
Liittynyt: 20:18:43 20.02.2009
Paikkakunta: Kouvola

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Ruutti »

Hankala talvi kyllä ollut. Muutaman saa aina reissulta. Tänään kaikki 4kpl filekoon ahvenia (100-250g)

KuvaAhven by Ville Ruth, on Flickr
Dunnock
Viestit: 178
Liittynyt: 08:11:15 18.10.2007
Paikkakunta: Keski-Suomi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Dunnock »

Täällähän on tutun kuuloista meininkiä :voeprkl:. Itsellä kolme viimeistä reissua saldolla 450 km ajoa ja yhteensä 3 ahventa keskipainolla 40 g. Tästä on hyvä jatkaa, vaikka pitsinnypläystä :lol: .
Lutikka
Viestit: 5
Liittynyt: 16:45:03 05.01.2015
Paikkakunta: Oloneuvostoliitto

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Lutikka »

Dejavuuta pukkaa, kun näitä viime aikaisia viestejä lukee. Ihan nollasyöntiä ja tyhjän saa pyytämälläkin täällä reissusta toiseen. Watut näillä Espoon/Kirkkonummen järvillä ole isompaa kalaa, joka ymmärtäisi tasurin päälle autsz
Harmi vain, että työkuviot toivat tänne etelään. Savoon jäi parhaat pilkkipaikat eikö kuggaan osaa . Pääsiaslomilla sitten paluu isien maille ja kalavesille - toivottavasti paremmalla menestyksellä.
- Luteen huokaus -
Avatar
EL_Osku
Viestit: 20
Liittynyt: 00:12:22 04.12.2009
Paikkakunta: Helsinki/Espoo/Valtimo

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja EL_Osku »

Lutikan kanssa päinvastainen ongelma. Pilkkipaikat jäi Espoo/Kirkkonummi akselille ja nyt tyhjän nyppyä Pohjois-Karjalassa. Lunta ja jäätäkin on ihan toisella tavalla 7" Moralla kierrettäväksi, ja ah kuin iloisesti se sujuukaan jos jäässä on välikerroksia, että ketuttaa... Ps. Ostin purkin toukkia tänään..
Pilkillä
Maja
Viestit: 26
Liittynyt: 13:03:58 09.02.2010

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Maja »

Työkiireiden vuoksi jää oleellisin taka-alalle. Sunnuntaina ensimmäinen reissu helmikuussa. Nettisivut eivät eivät hyvää lupailleet, kun lumentulo lienee hiljentänyt otin vähän siellä sun täällä.
No kohti uusia pettymyksiä ja jäällä auringon noustessa. Selän reunassa tutkaillessani tilannetta, näytti aika lohduttomalta, tasainen pulverilumi peitti kaiken. Tällä järvellä kalojen löytyminen on aika tiukassa, joten kiersin muutaman kohdan ja väänsin vain viisi-kuusi reikää . Sitten päätin että en jää tänne ja painelin takaisin autolle. Reilu parin tunnin ja 6 km lenkki noin ensi alkuun. Autolla piti vähän hörppiä teetä ja verrytellä jalkoja, aika tiukkaa teki lumessa kävely.
Siitä sitten seuraavaan paikkaan. Mielessä oli nimittäin Mallasvesi ja oma mökkiranta, jossa olin emännän kanssa ollut edellisenä päivänä kävelyllä. Mökin lähelle karin kupeeseen oli noussut pienelle alueella vettä jäälle. Mökkiranta ei kuulunut suosikkeihini, koska sieltä sai pikkuaapoa kyllä hyvin, mutta suurin tuolta oli varttikiloinen ja niitäkään ei ollut tullut kuin korkeintaan yksi reissuun. No reissut tuonne nyt olivat aina enemmän sunnuntaiongintaa kuin ”tosimiestentasuriongintaa”.
Onneksi autolta ei ollut matkaa kuin muutama sata metriä, sen verran oli jalat vieläkin hapoilla. Läntti oli hiukan suurentunut ja siihen pari reikää. Matalammassa oli 10 g pikkuahventa puuronaan koko 6 m vesikerros, mutta 7 m vedellä ei aluksi näkynyt mitään. Hetken houkuteltuani ilmestyikin joitain paikalle ja pari sintin jälkeen pudotin yhden vähän paremman ja sain yhden varttikiloisen. Reikä hiljeni ja kauempana näkyi toinenkin laikku, jossa myös puuronaan sinttiä. Palasin sitten hiljaiselle reiälle ja päätin että istun siinä seuraavat pari tuntia tuli mitä tuli. Meni siinä eka tunti yhden satagrammaisen voimin ja hetken tuijottelin kahta näyttöä, nimittäin kaikua ja kännykkää. Ilmakin oli leppoisa, joten aika kului. Toinen tuntikin oli menossa jo hyvän matkaa kun pohjan lähelle ilmestyi jotain. Nämä eivät kuitenkaan nousseet väliveteen, joten pudottelin tasurin pohjalle ja heti kun pilkki oli pohjasta irti, varttikiloinen hyväksyi sen ja heti perään kolmepuolikas. Myhäilin jo mökkirannan ennätystä, kun pohjaa pöllyttäessäni nappasi hyvin varovasti mutta painavasti ja jäälle pötkähti puolikiloinen. Tää olikin kova juttu tästä kohtaa. Tuosta meni joku aika ja kaikukalastuksen paras hetki koitti, nimittäin pohjalta lähti nousemaan kolmen pikselin paksuinen viiva kohti välivettä. Otin vavasta kunnon otteen. Kala ei heti ottanut, mutta houkuttelun jälkeen kunnon painallus ja kohta jäällä pötkötti kuussatanen. Vielä hiukan myöhemmin samanlainen kolmen pikselin viiva nousi tasurille, mutta se valui takasin pohjalle houkutteluista huolimatta.
Mökkiranta pääsi yllättään ”pahasti”.
Kalat tulivat kakkosen Ässällä, vaikka olivat syöneet noita 10 g pikkuaapoja, isommalla niitä oli useita mahassa. Mallaksen suurin aapo ja suurin Ässällä saamani taitaa olla myös tuo kuusisatanen. Rupee Ässä jo näyttään neulakoukkuineen melko ruipelolta tuollaisten huulessa.
Tämäntyyppiset reissut on sitä jotain, mitä haen kalastuksesta, enkä puhu nyt ennätyksistä.
mylläri
Viestit: 707
Liittynyt: 11:41:18 19.04.2006

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja mylläri »

Keskisuomalaisen perheuutisia-palstan perusteella raporttia pitäisi olla tuloillaan. :popcorn:
Lajin helppous viehättää.
SLN
sinttivintturi
Viestit: 1246
Liittynyt: 17:53:17 08.01.2008
Paikkakunta: Puumala
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja SLN »

Räjäytetääs pankki 8-)
Kyllä! Mie sain ahvenettoman lauantain jälkeen heti sunnuntaina jopa ahvenen :shock:
Koko oli tosin kaukana tavotteista :lol:

Hikinen nelisatku.
Kuva
Perkele, täällähän on lunta muniin asti ja välillä polviinkin.
- vitjamunaisten savolaisten sananlasku
Avatar
ClassicC
Viestit: 356
Liittynyt: 18:42:49 08.03.2012
Paikkakunta: Länsi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja ClassicC »

Wuhuu juhlanpaikka!!!
Avatar
jallu44
Viestit: 113
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Pannukarkeeta täällä tullut silleen tasaseen. Ei hirveitä määriä eikä kilon kaloja. Yks aamu innostuin virittämään Juhon 13 senttisen ooto-ongeks ja kehivavan läpi nostokoukun ettei hauki vie viritystä. Ja niihän se siihen lähtiissä unohtu ja peittyi lumien alle. Eli sellaisen jos joku löytää Pajuselältä niin voin ottaa vastaan kohtuutonta löytöpalkkiota vastaan jos sitäkään :)
Avatar
Vastarannan Kiiski
Herrojen Herkku
Viestit: 445
Liittynyt: 11:38:37 26.04.2006
Paikkakunta: Ingå/Esbå

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Vastarannan Kiiski »

Hah Jallu44 :D sulle kävi meikäläiset 8-)
Okkeroinen,roggen brennare......
Virtane
Viestit: 40
Liittynyt: 22:01:29 15.01.2012
Paikkakunta: Orivesi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Virtane »

Ajattelimpa tänne ny ensimmäisen oikein rapsan raapustaa kun tuli kerrankin aihetta…
Taustaksi sen verran, että useempi vuosi tullut jo tätä palstaa silloin tällöin lueskeltua ja tasuria heiluteltua...mukava on ollut lueskella ja on tullut oppiakin samalla varmasti!

Tosiaan enimmäkseen Länkyn ahventen perässä oon ollut ja välistä ihan kivoja tasuriahvenia tullutkin...aina vain enempi ollut haaveena se ISON saaminen ja kilon rikkominen…

Noh, nyt tarjoutui mahkut lähteä Punkaharjulle mökille hiihtoloman viettoon ja aluksi en oikein edes osannut innostua, mutta sitten hälyytyskellot hiukan kilahti...eikös se Puruvesi ole siinä lähellä...se mistä kalacomin foorumilla aina on juttua kun isoista ahvenista on kyse…?? No kyllähän sinne sitten täytyy lähtee, pilkkikamat ja sukset vaan mukaan…

No lähettiin ja sain luottokalakaverinkin vielä lähtemään mukaan…Otettiin tavoitteeksi, että yks nyppy pitäs tulla, enempää ei uskalla toivoa...Paikoista ei sitten minkäänlaista käryä, kuten ei myöskään ottisyvyyksistä jne..Ainoa juttu mikä oli varma oli se, että iso kevennetty siiman päähän!!

Siellä sitten eka pilkkipäivä meni hiihdellessä ja ahkion kanssa kierrellessä, pari pikkuahventa tuli ja kaiku näytti pari kertaa outoja paksuja viivoja...ajateltiin niiden olleen taimenen kuvastuksia...en tiedä sitten…

Loppupäivästä mentiin vielä uuteen paikkaan ja kaiun näyttäessä 12,5m tärähti mukavan tuntuisesti ja uus tasurienkka nousi jäälle...komea 850g aheven!! Jumalauta!! Komea päivä ja hieno kala, hiihotakin toista kymmentä kilsaa :)


Toisena pilkkipäviänä Puruvedellä sitten samoille mestoille. Siellä kaiku piirteli edellispäivänä muutakin hyvän näköstä viivaa, mutta kala ei tuntunut olevan syännillään… Heti ekalta reiältä pamahti joku n. 700g ahvena ja siinä sitten jotain pienempiä tuli myös...ajattelin että jos tekis peli liikkeen ja siirtyis vähä vielä kauemmas…

Sitten löyty…!!

Heti iski joku 800g ahven kiinni ja kaiku näytti pohjan mustanaan kalaa josta sinkoili paksuja viivoja kohti tasuria - TOSI TARKOITUKSELLA!! Siitä nousi monta yli puolen kilon kalaa ja yks selvästi isompi, taitaa olla KILONEN!! Kaveri veteli kans kauheita ahvenia…

Sit hiljeni...Tuuleteltiin jo että aivan järjetön päivä ja parvi, avattiin kaljatkin!!

Siinä sit tein viä yhen reiän ja HELVETTI kun jysähti - nyt oli jotain ihan muuta kiinni...niin painava… ja irti… Manasin itsekseni että nyt meni päivän isoin siinä...harmitti kuitenkin, vaikka päivä oli jo mahtava!!

Noh, totesin kaverille et jäi vähä kaivelemaan…

Tein vielä yhden reiän ja TAAS KIINNI!! mitä ihmettä siellä on...painaa niin jessuksen paljon ja nousee hitaasti..nyt pysyy...vai pysyykö?!? Reiän alle...ja putkeen...rohina vaan kuuluu putkesta ja pää näkyviin...EI JUMALAUTA!! AHVEN!! Jäälle pötkähti semmonen ahven, jota en ollut osannut odottaa koskaan saavani...Aivan uskomatonta!!

Nyt riitti tältä päivältä, kalat on semmoset, että tänään ei enää tartte onkia…

Kuva

Suurempi 1618g 49cm ja seuraava 1085 jne... Top10 6,1kg...
Ottipelinä Panuccin kevennetty, SYP:n vastaava toimi yhtälailla...

Semmosta oli onginta Puruvedellä. Tasurienkka ja ahvenenkka meni uusiksi kahden päivän aikana kolme kertaa...Mietittiin vaan, että kyllä se jotain tosta mestastakin varmaan kertoo, kun oon Länkyllä pilkkinyt sen viistoista vuotta ja Puruvedellä toisena päivänä tuli tasurienkkaan melkein kilo lisää…:D Nyt voikin lopputalven keskittyä kotivesillä Länkyllä niitten söpöjen pannuhaventen ongintaan...Mahtavaa tämä puntarionginta!!
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Se on Virtane kato helppoo, kun on joutunut Länkyllä opetteleen kantapään kautta saamaan ees jotain. Heh. Hienoo kalaa oot nostellut ja hieno rapsa. Onnittelut sinne.
Avatar
naukja2
Viestit: 27
Liittynyt: 17:39:12 13.01.2016
Paikkakunta: Punkaharju

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja naukja2 »

Onnittelut Virtaselle myös täältä.
Puruveeltä on liian helppoo saada körmyjä. Siksipä olen boikotoinut koko paikkaa jo ainakin 15 vuotta, vaikkei olis matkaakaan pelipaikoille kymppiä enempää. Aikoinaan kävin paljonkin siellä pilkillä, sekä kesäisin vetouistelemassa.
Jotenkinvain viehättää maisemiltaan ja rauhallisempana tuo viereinen Pihlajavesi kallioineen ja luotoineen. Valitettavasti vaan on Pihjalaveen nykyinen ahvenkanta sellainen, että on useimmiten pannukalat tiukassa. Pientä on ja jonkinverran möykkyä, välikoon melkeimpä puuttuessa.
Muistan reissuja joskus 90 luvulta, jolloin oli vahva ahvenkanta ja saattoi tulla 10kg yhdestä reiästä liki hellapuun mittaista raitapaitaa, puolenkilon ylittävät kuitenkin silloin ykköskaloja talvessa.
Pihlajaveellä jatketaan silti :plaa:
Kalaan huvituksen ja sään mukaan.
pikee
Viestit: 61
Liittynyt: 16:44:22 20.03.2012

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja pikee »

On se aikamoin mölli :shock:, onnittelut!
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Onnea Virtaselle. Itsekin olisi tarkotus lomalla pari päivää uhrata Puruveden ongintaan, toivotaan että edes tärppi tulisi tasuriin :D
ruutana 2
Viestit: 253
Liittynyt: 18:58:19 06.05.2007
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja ruutana 2 »

Onnea Virtaselle

On se on se kun ajattelee että reijjästä
nousee puolimetriä ahventa :shock:
Tyhjän saa pyytämättäkin
Avatar
jallu44
Viestit: 113
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Onnittelut Virtaselle. ennakkoluulottomalla leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä ja kalavesiä asenteella saattaakin välill käydä juuri noin. Täällä paikalliset talla vanhoja hyväksi havaittuja paikkoja joista vanhimmat ja vviisaimmat abboret ovat evoluutio-opin mukaisesti jo aikaa sitten siirtyneet takavasemmalle tai onkijoiden toimesta autuaammille muikunmetsästysmaille jolloin alkaa puolentoista kilon ylitykset olemaan jo aika harvinaista herkkua.
Avatar
ak82
Viestit: 220
Liittynyt: 16:53:04 09.09.2007
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja ak82 »

JUMALAUTA!

Virtanen paino nyt sellasen rapsan pöytään että olihan sitä itsekkin pakko kirjautua pitkästä aikaa lukijan roolista kommentoimaan.

Ensiksi virtaselle onnittelut huikeasta potista. Pisti rapsaa lukiessa oikeen mietteliääksi että tässähän tässä harrasteessa usea meistä onkureista haaveilee. Jotain niin helvetin kaunista ja samalla tylyä tuohon kertomukseen sisältyy. Sukset, ahkio ja innokas pilkkimies uusilla kalavesillä. Saalis kuin strömsöössä. Menee mun ratingissa tän ketjun paras tähän mennessä kategoriaan ykköseksi.

Onnea vielä virtaselle ja kireitä muille onkureille.
SLN
sinttivintturi
Viestit: 1246
Liittynyt: 17:53:17 08.01.2008
Paikkakunta: Puumala
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja SLN »

Virtasella komea ahven :D

Jäällä kävin tänään miekin.
Ei näkyny mitään kuvan arvosta, mut pitäähän sitä rapsassa kuva olla, joten laitetaan aiemmin talvella saamani palaute.

Kuva
Perkele, täällähän on lunta muniin asti ja välillä polviinkin.
- vitjamunaisten savolaisten sananlasku
Avatar
AAOO
Viestit: 150
Liittynyt: 22:28:43 29.03.2009
Paikkakunta: Helsinki/Säkylä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja AAOO »

Perjantaina tuli vihdoin se kilokala tälle talvelle ja uus enkka samalla. 1260 g ja 44,5 cm. Muuten oli kyllä nihkeä päivä. Mutta klassisesti "vikasta" reiästä sitten napsahti klo 17 jälkeen. No pitihän siinä vielä melkeen tunti kyttäillä mutta ei ollu tollasia lisää...

Hienoa settiä ja onkimisen ja onnistumisen iloa puhtaimmillaan kyllä tosiaan Virtasel...!
Liitteet
Aapo040316.jpg
Ei kannettu oppi ojassa pysy ja ahven on kala myös
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Onnea Virtaselle ja AAOOlle komeista enkoista, kovia onkureita viimosen päälle. Ja kyllä se SLN kakkosella alkava ahvenrapsa tulee sieltä vielä joskus. :lol:
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Luulen kans, et äSäLäNnän seuraavat rapsat on isompia. Kun rupee seiskatuumasiin osuun, niin on ranteet kovilla. Epäilen, et herran rapsavähäisyys edellistalviin verrattuna johtuu siitä, ettei mies enää yritä "sinttejä".
Mäpäs vedin eilen taas yhen sintin kisoista. Rupee "vähän" usko loppuun. Viel ois yks kisa jäljellä. Ois kyl toisaalta hianoo vetästä kokokauden kattava äMPee pistetilastossa. Kyl sekin jo jotain vaatii.
En tiä. Ny mä meen tohon viereen vetaseen Särkijärveltä possun lohdutukseks.
Juu ja onnit myös kaiken aalle ja oolle. Kovin oli kyl pienen näkönen. Toi sanomalehti.
Vastaa Viestiin