Tasuriahvenia

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
Riksa
Viestit: 109
Liittynyt: 17:52:45 04.02.2013
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Riksa »

Hienoja kaloja taas porukka saanut. Kateellisena olen joutunut täällä jäittömissä maissa seuraamaan muiden menoa. Ensi viikonloppuna pääsee itsekkin taas kylmälle kololle, toivottavasti. Montaa normaalia ihmistä harmittaisi siirtyä tropiikin lämmöistä takaisin suomen pakkasiin. Minua ei niinkään
MrAhti
Viestit: 171
Liittynyt: 14:23:01 27.05.2009
Paikkakunta: Lapväärtti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MrAhti »

Apina pudotettu selästä. Tämän vuoden ensimmäiset ahvenat nousi jään paremmalle puolelle Sillin tasurilla :D Kannatti käydä nopealla pistolla järvellä ennen pimeää. Huomenna merelle :kelaa:
Avatar
rambo3
Viestit: 217
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Kuten sanottu niin hyvän alkukauden jälkeen menee vähän heikommin. Tänään 6h jäällä ja varmaan saman verran kilometrejä. Ei nykäisyäkään. Kaiku piirsi ainoastaan pientä kalaa eikä ne ottanut edes morrin kokoisiin karvapersetasureihin. Alkaa olla aika raskasta hommaa kun 8" kairalla tekee reikää yli puolimetriseen jäähän. Huomenna uusiks :D
Avatar
oykka
Viestit: 466
Liittynyt: 11:37:17 10.07.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja oykka »

Hiljasta oli tosiaan tänään. Nelisen tuntia heposellällä kiertelin vanhoja paikkoja. Muutama sintti sieltä täältä, tosin useampi ihan mukavan tuntuinen karkasi parin potkun jälkeen. Saapi nähdä milloin pääsee seuraavan kerran, tämäkin oli vasta kolmas kunnon reissu tälle talvelle.
Tyhjää saa pyytämättäkin, mutta kokemusta ei!
tuntuu hörriltä
Viestit: 128
Liittynyt: 00:14:29 17.08.2008
Paikkakunta: Tampere

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja tuntuu hörriltä »

Tänään Velkua Mikoinen 3,5 muovi kassillista ahvenia. Ei isoja 180-300g neljään mieheen . Ilma upea yhteensä noin 30 kg jäätä 20 cm. myös virtapaikoissa. Lunta yllätävän paljon.

Ja ainoa kuva mikä kelpaa on papukaija värikoukulla.!
Tämän pilkkikauden aforismi on: Munat pataan!
MrAhti
Viestit: 171
Liittynyt: 14:23:01 27.05.2009
Paikkakunta: Lapväärtti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja MrAhti »

Eipä tullut kuin sinttejä tänään mereltä. Torstaina uudestaan jos sattuisi vauraampiakin löytymään :D
olde
Viestit: 76
Liittynyt: 13:34:20 16.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja olde »

Tuntuu hörriltä porukalla on ollut kunnon saalis päivä. :hattu:
Tuo papukaija väri merellä on ollut mullakin luottoväri. olen daivaassa perus kamaa rasiassa.
Avatar
rambo3
Viestit: 217
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

oykka kirjoitti:Hiljasta oli tosiaan tänään. Nelisen tuntia heposellällä kiertelin vanhoja paikkoja. Muutama sintti sieltä täältä, tosin useampi ihan mukavan tuntuinen karkasi parin potkun jälkeen. Saapi nähdä milloin pääsee seuraavan kerran, tämäkin oli vasta kolmas kunnon reissu tälle talvelle.
Tänään itekin Hepolahen puolella...muutaman tunnin kiertelin viime talven ottipaikkoja. Saaliina yhdeltä reiältä kolme sormenmittaista ahventa. Alkaa olla kaikki vanhat hyvät paikat kokeiltu tälle talvelle joten pitää kai viikon aikana mietti jotain uusia mestoja.
Avatar
jallu44
Viestit: 107
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Lauantaina tuli testattua uusia paikkoja ja ahventen osalta tyyli puhdas MP. Yhen 3,5 kg hauen kuitenkin sain ja sen vatsasta löyty 22 cm siika ja pieni matikka; kauden ensimmäinen pilkki lohikala ja matikka oli siis tosiasia.

Tänään oli sitten ahventen osalta kaikki tähdet kohdallaan. Isoin 1,3 kg ja top5 5,4 kg. kalat tuli pääasiassa yllättävän matalalta 7-8 metrin vedestä ja parven saapuessa ei tarvinnu paljon miettiä että ottaako vai ei ota. Kalat nousi sukkana pohjasta 3-4 m ja pam. samasta parvesta ei kuitenkaan kerenny vetämään kuin max kolme kalaa kun jo kalat oli kadonnut. Syönti oli taas parhaimillaan jo aamu hämärissä ja yhden jälkeen olis jo joutanut pois. Eipä tullut muuta kuin perus hilemuikkua uitettua. Yhteen parveen kun puotin sillin monsterin niin sillä tuli päivän pienin tasuriahven about 150 g.
Liitteet
Darth Vater ja Tappaja Hauki.gif
Darth Vater ja Tappaja Hauki.gif (97.51 KiB) Katsottu 7760 kertaa
top5.gif
top5.gif (97.18 KiB) Katsottu 7760 kertaa
1_3 kg_syväkurkku.gif
1_3 kg_syväkurkku.gif (92.53 KiB) Katsottu 7760 kertaa
Prinssi
El Reino
Viestit: 5872
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Prinssi »

Hyvin on jallu luurannu :juu:
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari
Avatar
rambo3
Viestit: 217
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Mukava lukea täältä että edes joku hallitsee tämänkin lajin :juu:
Örmötin
Viestit: 82
Liittynyt: 17:33:21 21.09.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Örmötin »

Oma alkukauden raportaasi:

Kausi alkoi Pirkanmaalta, heti kun jäät kantoi. Harvassa oli kalat, mutta puolen kilon molemmin puolin nousi useampana peräkkäisenä päivänä jokunen, että sai savustuspönttöön mukavasti aina täytettä. Kalat pääsääntöisesti 7-8 metrin vedestä. Isoilla tasureilla sai mielenkiinnon herätettyä, mutta pienillä ne piti jään kuivemmalle puolelle nostaa. Vertikaalijigi kelpasi joillekin. Kaksi korkeintaan kolme kun oli samasta reiästä nostanut, katsoivat uimaan jääneet kalat parhaaksi pitää kitansa kiinni. Paras syönti osui aina vartti auringonlaskun molemmin puolin. Tutuilla pelipaikoilla haukikin oli hereillä, ja vei taas kerran mukanaan alkuvuoden parhaimman ottipelin.

Kaiku on käytössä toista kautta, ja nyt sen kanssa malttaa jo keskittyä itse kalastamiseen.

Merelle siirryttäessä piti taas opetella kävelemään pidempiä matkoja, ja uskoa se, että värikoukulla on väliä. Sekä se, että yhdeltä reiältä voi nostella muovikassillisen ahventa. Isoja en löytänyt, mutta fileveitselle kelvollista 100-200 -grammaista isku parhaimmillaan tasuriin kovalla himolla. Hienolta näyttää kaiussa, kun parvi joutuu ensimmäisen syömään innostuneen kalan jälkeen ikään kuin psykoosiin ja nousee jokaisen ylös kiskoman kalan mukana viisi metriä pohjasta. Tästä huolimatta kaloille kelpasi yleensä vain yksi pilkki ja väri. Aamupäivät oli suht hiljaisia ja menivät paikan etsimiseen. Paras syönti oli yleensä puolenpäivän jälkeen. Kovien pakkasten aikaan tasurilla pyydettävät ahvenet oli järven tapaan 7-8:ssa metrissä. Morri- ja pystypilkkimiehet näyttivät etsivän matalammasta vedestä. Pakkasten laskettua kalat 7-9 metrissä kävivät aroiksi. Syömishaluisemmat olivat siirtyneet n. viiteen metriin.

Kuhan perässä on tullut oltua vain kerran merellä. Passiivisia olivat tuolloin. Kävivät kyllä jokaista tulokasta laiskasti katsomassa, jos pilkkiä jaksoi vaihtaa. Suurinta kiinnostusta näytti herättävän sama tasapaino kuin aiempina päivinä ahvenillekin. Lopulta löysin isommat kuhakeskittymät pikkukalaparvien seasta. Kymmenen minuutia kesti syöntipiikki. Sen aikana kävi neljä yksilöä jään päällä. Näistä pienin 35 cm ja isoin 40 cm, mutta se mittakala jäi haaveeksi - taas kerran. Mielenkiintoista oli kuitenkin nähdä taas kaiulta, kuinka kuhalla ja ahvenella se iskeminen saalii kimppuun eroaa jonkin verran toisistaan. Omien havaintojeni mukaan pohjasta nousemaan lähtevä kuha usein, ainakin merellä, nousee aluksi hitaasti, kiihdyttää jossain kohtaa matkaa aavistuksen, mutta vasta viimeisen metrin tai puolen metrin aikana iskee räväkästi kohti saalista.
Tatuneando
Viestit: 68
Liittynyt: 02:59:07 04.02.2013

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Tatuneando »

Minkälaisia konsteja arvon tasuroitsijoilla on tilanteisiin, kun ahventa ei näy eikä kuulu tai ainakaan se ei ota? Muutaman talven vasta itse harrastanut ja aika usein tulee vielä tilanteita jolloin omat konstit eivät toimi. Eri vesikerrokset tulee käytyä läpi ihan jään alta lähtien päätyen pohjan pöllyttämiseen. Värejä ja kokoja tulee myös kammattua läpi, mutta usein ei vain ottikonetta löydy. Kaiussa näkee, että välillä kalat kiinnostuu ja käy tasuria lähempää katsomassa, mutta ei ota. Hetken päästä nekin häviää kuvaruudusta ja tasuri saa uida ylhäisessä yksinäisyydessään.
Match the Hatch
HallaMaster
Viestit: 121
Liittynyt: 20:46:29 21.01.2013
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja HallaMaster »

Tatuneando kirjoitti:Minkälaisia konsteja arvon tasuroitsijoilla on tilanteisiin, kun ahventa ei näy eikä kuulu tai ainakaan se ei ota? Muutaman talven vasta itse harrastanut ja aika usein tulee vielä tilanteita jolloin omat konstit eivät toimi. Eri vesikerrokset tulee käytyä läpi ihan jään alta lähtien päätyen pohjan pöllyttämiseen. Värejä ja kokoja tulee myös kammattua läpi, mutta usein ei vain ottikonetta löydy. Kaiussa näkee, että välillä kalat kiinnostuu ja käy tasuria lähempää katsomassa, mutta ei ota. Hetken päästä nekin häviää kuvaruudusta ja tasuri saa uida ylhäisessä yksinäisyydessään.
Semmosta se meillä kaikilla aina välillä on. Jos nälkänen ahven parvi on alla, niin yleensä on aivan sama, mitä siellä uittaa. Toisinaan taas värin vaihto saattaa yllyttää ahvenen syömään, kokeilemallahan se selviää. Yleensä jos huomaa, että ahven ei ole reijällä syönnillään kannattaa melkein vaihtaa paikkaa suosiolla, että ei käy sentään koko tasuri varastoonsa yhellä reijällä läpi. Vierestä saattaa löytyä syövä parvi.

Ja nämä käyttäjät täällä ketkä saavan noita kilo kaloja "jatkuvalla" syötöllä, eli siis useemman kun yksi kpl / kausi tietävät kyllä mitä tekevät ja taitoakin on, mutta täytyy olla kyllä paikatkin kunnossa. Tunnetuilta kotivesiltä. Jos käy joka viikonloppu uudella järvellä, niin ei niitä mahti ahvenia kannata liian suurella luotolla odottaakaan.
Jäällä se mieli lepää, vaikka kalaa ei tulisikaan. On tää niin hienoa!
Prinssi
El Reino
Viestit: 5872
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Prinssi »

Myös ankara kuuluttaminen väliveessä saattaa houkutella parven/kalan loitommaltakin...
rynkytä siis kuin mielen köyhä ennen ku vaihat reikää :lol:
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari
Avatar
Pihlas
Viestit: 48
Liittynyt: 14:20:03 14.12.2015
Paikkakunta: Joensuu/Savonlinna

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Pihlas »

Sunnuntaina löydettiin mökkivesiltä Karjalan Pyhäjärveltä ihan mukava parvi, josta kahteen tuntiin kaverin kanssa saatiin hiukan reilu 9kg ylös. Alussa kaloja etsittiin pystypilkeillä, mutta syöntihaluisen parven löytyessä tuntui siltä että oli ihan sama mitä niille tarjosi. Eli vaihto tasuriin ja kalaa alko nousta entistä nopeampaan tahtiin ylös.

Kovinkaan suuria ei joukkoon mahtunut, isoin about 350 grammanen. Mutta kuitenkin ainakin itselle ihan vielä passelin kokoista filekalaa. Jätettiin homma parin tunnin jälkeen sikseen ja lähdettiin makkaranpaistoon. Iltapäivällä samoilla avannoilla ja syönti olikin sitten jo hiljentynyt.

Verrattain tämän talven muihin reissuihin, tämä oli jo ilotulitusta. Kaiken kaikkiaan mukava päivä, josta osasi ottaa ilon irti. Kyllä kokemattoman pilkkijän jo tällainenkin saalis saa hyvälle tuulelle. :kippis:
Liitteet
12541101_10205179669963275_4586643428155490443_n.jpg
12541101_10205179669963275_4586643428155490443_n.jpg (76.69 KiB) Katsottu 5510 kertaa
12573112_10205179669683268_2458922064924354548_n.jpg
12573112_10205179669683268_2458922064924354548_n.jpg (69.31 KiB) Katsottu 5510 kertaa
espi
Viestit: 74
Liittynyt: 21:29:28 22.01.2013

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja espi »

Merellä turussa sunnuntaina noin viisi tuntia, saalista noin 3 kg ahventa kevennetyllä abboralla, kuhista ei havaintoa. Ekasta reiästä heti kolme pientä ylös kolmen metrin vedestä. Kaksi noin 350gr, loput alle 200 grammasia. Loput tulikin sitten 6 metrin vedestä, kahden metrin penkan vierestä, lähistöllä vettä aina 45 metriin asti.
Meille tuntematon paikka entuudestään. Paikalle pääsykin haasteellista, koska lähistölle on vain sähkölinjojen "huoltopolku", jota ei tietenkään aurata.
Kaikua ei ole joten, ei tietoa mitä siellä liikkui.
Prinssi
El Reino
Viestit: 5872
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Prinssi »

Pihlaksella on kädet ollu ku tuulimyllyt :)
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari
Avatar
rambo3
Viestit: 217
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Pihlas kirjoitti:Kyllä kokemattoman pilkkijän jo tällainenkin saalis saa hyvälle tuulelle.
Kyllä tommonen saalis sais kenet tahansa hyvälle tuulelle kun katsoo tämän talven saaliita. Ei vaan jostain syystä löydy sitä syövää parvea mistään että saisi edes ruokakalat.
Avatar
Pihlas
Viestit: 48
Liittynyt: 14:20:03 14.12.2015
Paikkakunta: Joensuu/Savonlinna

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Pihlas »

rambo3 kirjoitti:
Pihlas kirjoitti:Kyllä kokemattoman pilkkijän jo tällainenkin saalis saa hyvälle tuulelle.
Kyllä tommonen saalis sais kenet tahansa hyvälle tuulelle kun katsoo tämän talven saaliita. Ei vaan jostain syystä löydy sitä syövää parvea mistään että saisi edes ruokakalat.
On tuo paras syönti mitä koskaan on omalle kohdalle sattunut, nuo nousi vieläpä kolmelta reijältä. Välillä rupesi ihan naurattamaan, koska oikeasti kaikki mitä tuli oli ottikokoista kalaa muutamaa sinttiä lukuunottamatta. :D Tosiaan tuota syöntiä olisi varmasti vielä jatkunut, mutta piti jo hiukan ruveta toppuuttelemaan saaliin kanssa..

Tiedä vaikka olisivat juntanneet Venäjän puolelta meidän kalapaikoille, koska oltiin rajavyöhykkeellä n. 10 metriä maiden vesirajasta. Pyhäjärvestähän on aika iso osa rajan toisella puolen missä kalastuspaine täysin nolla. Ko. vesistöstä löytyy kyllä resursseja varmasti samanlaisen parven nostamiseen, mutta keskipainon ollessa muutamia satoja grammoja enemmän. :twisted:
Avatar
Suurkalastaja
Viestit: 1198
Liittynyt: 01:43:06 21.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Suurkalastaja »

Onpa ollu taas tutun vaikeeta viimeiset muutamat reissut, kalaa on ollut vähän vaikeaa löytää ja jos sitä on löytynyt ei se ole ottanut mihinkään. Mm. viikonloppuna olin n. 15 h jäällä, saldona kolme alle 100 g ahventa ja kilon hauki.

Tänään oli sitten pitkästä aikaa vähän parempi päivä ja vaikeasta alusta huolimatta iltapäivän puolella löytyi vähän aktiivisempaa kalaa. Päivän viimeinen reikä palkitsi 945 g paksukaisella jolla oli useampi kaverikin matkassaan mutta nämä eivät jääneet tasuria enää odottelemaan vaan hävisivät saman tien paikalta. Kaiken kaikkiaan hyvä päivä ja yhdelle saatiin ruokakalatkin kun kolmen miehen kalat yhdistettiin, sopiva setti 100-610 g ahvenia.

Kuva

Blogin puolelta löytyy vähän enemmän juttua viime aikojen onginnoista. :D :down:

http://teamhazardi1.blogspot.fi/2016/01 ... kitsi.html
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Hieno kala ja kuva Suurkalastajalla.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Prinssi
El Reino
Viestit: 5872
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Prinssi »

Pönö on kyl 100% onnistunu :p

Jospa jo pe pääsis "painepiikkiin" eikö kuggaan osaa
Alkaa taudinkuvat helpottaan, mut viäki pient lämpöö nostelee.. :evil:
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Suurkalastajastahan on kehittymässä kovin ukko kehäykkösen, eli Saimaan ulkopuolella. Sit saat kruunun päähän, kun vetaset oman enkan Nässyltä :)
Avatar
jallu44
Viestit: 107
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Eilen tuli 3 kg pannukarkeita yhdeltä reiältä. SYönti ei hirveen kova mutta sai pidettyä yllä kun vaihteli välinettä ja korkeutta. Kevennetyillä ei tullut kuin pari kalaa.Kuvassa ottipelit, kaikkiaan yhteensä kuusi hyvinkin erilaista. Sillin kevennetyllä tuli tuo isoin 740 g.
Liitteet
top006.gif
top006.gif (88.24 KiB) Katsottu 7263 kertaa
Vastaa Viestiin