Mora Nova 160mm

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
balancer
Viestit: 92
Liittynyt: 16:14:35 11.11.2014

Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja balancer »

Onko väellä kokemuksia ko. kairasta? Onko ollut kestävä? Millanen käyttää muuten?
Ei ole huonoa kalakeliä, on vain huonoja varusteita.
San_Ooj
Viestit: 142
Liittynyt: 21:16:54 01.07.2010
Paikkakunta: Ivalo

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja San_Ooj »

Itse olen tykänny. Oisko pari vuotta ollut nyt käytössä. Helppo kairata, vakiona aika ohut purevuus, mutta kierroksia joutuu tekemään enemmän kuin muilla kairoilla. Ainut huono puoli on tuo jäätyminen.. Mutta sitä lienee kaikilla kairoilla varsinkin näillä -25-30c pakkasilla. Muutamat naputtelut terän pohjaan, niin pääsee taas kairaamaan, mutta paljon sitä jäätä kertyy myös kierteisiin, josta se tosin on hieman helpompi irroittaa, kuin terän läheltä.

Norjan reissulle tuon uuden kairan hommasin, kun ei tiennyt jään vahvuuksista, niin tuota oli helppo jatkaa ihan vakionakin. Eipä oo kaduttanu.
Avatar
mikkoviljami
Viestit: 84
Liittynyt: 14:24:58 07.12.2005

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja mikkoviljami »

Mulla oli kolme vuotta ennen ku myin pois. Jäätymiseen ja hitaaseen purevuuteen meni hermot. Viimeinen niitti oli Ruotsissa, ku ei saatu siihen jäähän reikää kunnolla kuin Heinolan punaisella terällä. Ihan käsittämätön reissu oli ja sitä kirosanojen määrää. Heinolaan vaihdoin ja en ole katunut. Jos sais mustan kairan Heinolan alaosalla ja Moran vintilällä, niin voisin vaikka jonottaa kaupan pihalla.
Sampsa
Viestit: 125
Liittynyt: 15:34:59 04.01.2010

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja Sampsa »

Muutama vuosi tapeltu kyseisen kairan kanssa, joka johti takaisin Heinolaan siirtymiseen. Jäätyminen erittäin ärsyttävää ja tapahtuu myös lauhemmillakin ilmoilla ja herkemmin kuin muilla kairoilla!! Reiän saaminen myös tuskastuttavan pitkästyttävää.

Itselläni myös kairan kanssa meni pahemmin hermo, norjassa kun kairan kierteen hitsaus petti ja kaira jumitti putkeen.. En suosittele tätä kairaa kenellekään, varsinkaan heikkohermoisille.
muikero
Viestit: 179
Liittynyt: 18:14:08 22.01.2010

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja muikero »

mikkoviljami kirjoitti:Mulla oli kolme vuotta ennen ku myin pois. Jäätymiseen ja hitaaseen purevuuteen meni hermot. Viimeinen niitti oli Ruotsissa, ku ei saatu siihen jäähän reikää kunnolla kuin Heinolan punaisella terällä. Ihan käsittämätön reissu oli ja sitä kirosanojen määrää. Heinolaan vaihdoin ja en ole katunut. Jos sais mustan kairan Heinolan alaosalla ja Moran vintilällä, niin voisin vaikka jonottaa kaupan pihalla.
Miten on mahdollista, että jollekin on ongelma kairan jäätyminen? Kaikki kairathan jäätyvät pakkaskelissä, jotkut enemmän ja toiset vähemmän ja voi olla, että Morat enemmän kuin Heinolat. Kait teillä nyt pilikillä on mukana puukalikka, jolla jäät hakataan tarpeen tullen irti kierteistä ja terästä? Kyllä näillä keleillä jäitä on tasasesti hakattu irti niin Heinoloista kuin Moristakin.
Muihin ominaisuuksiin en ota kantaa, mutta hyvä kaira on tuo Nova.
Avatar
silli
Multimediatäkyonkija
Viestit: 2711
Liittynyt: 21:17:10 21.04.2005
Paikkakunta: Tikkala, Jyväskylä
Viesti:

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja silli »

Mullakin on akkukoneen jatkeena tuo ja hyvin on palvellut. Koneella kun linkoaa vedet kairasta reiän teon jälkeen niin ei jäädy niin pahasti. Terän sisäpuolelta jäätä ei saa kalikalla niin hyvin irti kuin urrästä ja tuo aiheuttaa tietysti sen että pyörittely muuttuu raskaammaksi ja akkukoneen kanssa syö akkua heti nopeammin.
Ne on ilosia ne alle kiloset.
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Minulla kanssa ollut viime talvesta akkukoneessa. 160mm vaihtoehto 150mm UR kairalle. Sillä saa vähän isomman reijän. Kirppulilla ollut akkukairana jo monta vuotta. Minulta ei vielä isompia moitteita.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
Kalataitaja
Viestit: 303
Liittynyt: 14:56:29 13.02.2007
Paikkakunta: Pohojonen

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja Kalataitaja »

Hyvä kaira varsinkin akkukäyttöön. Itsellä se on ollut kovassa käytössä varmaan 2010 vuodesta lähtien (milloin se tulikaan markkinoille). Ainoat moitteet tulevat komposiittikruunun ja kierteiden herkästä jäätymisestä. Siihen auttaa, kun suihkii ne silikonilla.
balancer
Viestit: 92
Liittynyt: 16:14:35 11.11.2014

Re: Mora Nova 160mm

Viesti Kirjoittaja balancer »

Jonkun verran tuolla ny kairaillu, uudella 160mm novalla siis ja en kyllä missään muodos pysty samaistua noihin vähän ottava ja ei meinaa saada reikää kommentteihin.. Minusta ottaa kyllä aika isolla kädellä, on aika raskas pyörittääkkin pitemmän päälle ja ellei pidä tarpeeks vauhtia pyöritykses meinaa jumahtaa paksuun jäähän kii ennen läpimenoa kuten edeltäjänsä expert samankokoisena. Mutta päällimmäisenä fiiliksenä kyllä mukava kun reikä syntyy nopeaan ja on mukavan kokoinen. Ja ylipäänsä kaira tuntuu laadukkaalle ja kammen pikalukko on todella mukava ja ainakin vielä toiminut kuten pitää. Samaten vaihtoterät on kyllä nykypäivää. Kaverilla vanhan 6" expertti ja siinä ainakin teräpalat olleet törkeän kestävät, ei tarvi vaihtaa kovin usein. Ur tylsyy omasta mielestä huomattavadti helpommin kuin moran terät. Muttajoo eipä tää mikään väittely pitäny olla, kunhan kokemuksia kyselin. 10 vuotta kairannu uuärrällä josko nyt ois vähä vaihtelua siihenkin. Onhan tuo lisäks aikas hyvännäkönenkin pora. Hypistelin tos kaupas viimeks 6" titaanikairaa myös, oli se jumalaisen kevyt muihin poriin verraten sillä lyhyellä kierteel vielä. Tuntu ettei paina mitään!! Ehkä pitää semmonenkin joskus vielä hommata.. Jos joskus pitää kävellä paljo ja joutuu kantaa kaikki nii eipä tuommosta kevyttä kairaa parempaa vaihtoehtoo varmaa oisi.
Ei ole huonoa kalakeliä, on vain huonoja varusteita.
Vastaa Viestiin