Sponsored by

WPC Keski-Suomi 9.7 2016

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

IMG 1025WPC Keski-suomi eli Alutroll Predator Classic järjestetään Jyväskylän alueella 9.7.2016. Kilpailun järjestää Vaajakosken Koukku ja Paukku. Kalamies.com kyseli järjestäjätahon Mika Kauppisen ajatuksia heinäkuussa järjestettävästä kisasta.

”Kilpailu järjestetään vesillä joilla ei ole aiemmin juuri ollut 'yhden vavan' kisoja. Näillä vesillä on ollut vallitsevana kilpakalastusmuotona vetouistelu. Vetouistelijoiden kalansaaliit ovat koostuneet pääasiallisesti hauesta, kuhasta ja ahvenesta” Kauppinen kertoo.

 

 

 

Kilpailun järjestävä seura Vaajakosken Koukku ja Paukku on seurannut omalta osaltaan mm. taimenen ja kuhan selviytymistarinoita Vaajavirralla. (Kilpailukeskuksen sijainti) Kymmenisen vuotta sitten Pohjois-Päijänne valittiin suosituimmaksi vapaa-ajan kalastusalueeksi.

Kalastamaan näillä vesillä silti mahtuu, sillä kalastajat jakaantuvat Keski-Suomen satoihin järviin. Kesäkaudella ja varsinkin kilpailun aikoihin kisa-alueella on reippaasti reittiliikennettä ja se tulee kilpailijoiden ottaa herrasmieskäyttäytymisellä huomioon.

Palautus

 

Päijänteen kisa-alueella on mukavan kokoista kuhaa joka paikan kohdalle osuessaan saattaa koostua 50 cm kahta puolen olevista yksilöistä. Kauppinen kertoo ettei olisi yllättynyt 70cm kuhistakaan kilpailussa. Myös hauen keskikoko saattaa kalaparvien seassa olevista ruokailijoista koostua 70-90cm yksilöistä. Haukea tullaan kisassa varmasti saamaan ainakin vertikaalijigaamalla. Kohdalle sattuessaan ahvenet hätyyttelevät 40cm rajaa ja ahven saattaakin olla ratkaisevassa osassa kilpailussa. ”Onko ahven sitten kaislan reunassa vai kuoreparvien perässä syvemmässä, se riippuu kesästä”, Kauppinen kiteyttää.

Kilpailualueen rajoilla

Kilpailualueen rajoilla.

 

Rantavesissä ja kaislikoissa heittokalastajia tapaa vähemmän johtuen ehken erilaisesta kalastuskulttuurista ja se saattaa tarjota edun kyseisen kalastusmuodon harrastajalle.

Kauppinen on varovainen kisan yhteistuloksen suhteen. ”Kalastuskisan voittotulosta on hankala perfektionistin arvioida, kun ei haluaisi liikoja lupailla. Enemmän alueella kalastaneilta kysynyt arvioita ja veikkaukset menneet kyllä kolmen metrin paremmalle puolelle.”

Kisa-alueelta”Kisakarttaan suosittelen tutustumaan ja se näyttää kyllä mielenkiintoisia alueita mm. Murtoselällä ja Keljonlahden tienoilla. Myös virran läheisyys ja tätä kautta Noukanniemen edusta on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kalastuspaikka. Noukanniemen edustalla kisa-aikaan saattaa olla jonkin verran ’häiritsevää’ reittiliikennettä.” kertoo Kauppinen.

Jyväsjärvi jota järjestäjä pitää itse myös kilpailun jokerina, tarjoaa hänen mukaansa mielenkiintoisia spotteja kuhan ja jopa metrihauen löytymiseen. Vesi on Jyväsjärvellä hieman tummempaa kuin Päijänteen puolella. Alueen uppotukit saattavat tarjota suojaa melkoisille ahvenenköriläille. Uppotukit tosin saattavat osaltaan tarjota myös kalustomenetyksiä.

Kilpailuun pääsee 50 venekuntaa ja se yhdistettynä laajaan kilpailualueeseen tarjoaa rauhallisia spotteja kilpailijoille.

Syvää vettä on koko kilpailualueella reilusti ja kilpailijoita muistutetaan vastuullisista kalastustavoista, koska ”ilmarakkokellukkien” ei toivota pilaavan hienoa kilpakalastusmuotoa.

 

 

 Kilpailualeella esiintyy mukavankokoista kuhaa.

 

 

Lisätietoa Keski-Suomen kilpailusta:

http://www.koukkupaukku.net/

https://www.facebook.com/alutrollPC

Ilmoittautumiset: www.wpcfinland.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt