Sponsored by

WPC Finland Pohjanmaan karsintakisa 18.6 2016

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

IMG 3722WPC Pohjanmaa eli Pohjanmaan karsintakilpailu järjestetään 18.6 2016 Kuortaneenjärvellä. Haastattelimme Juha Ojaharjua, joka hoitaa kaikkien WPC-karsintakilpailujen tulospalvelua ja on mukana järjestämässä Pohjanmaan karsintakilpailua jonka järjestäjänä toimii Lakeuden Urheilukalastajat ja SVK (Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusliitto).

Ojaharju kertoo, että kisa, johon osallistuvaa venekuntien määrää ei ole lähdetty rajoittamaan, järjestetään Etelä-Pohjanmaalla, 42 kilometriä Seinäjoelta itään. Kuortaneenjärven koko on 14,88 neliökilometriä ja sen vesi on erittäin ruskeaa.

 

“Kuhaa on järvessä todella runsaasti ja sitä löytyy lähes joka paikasta. Kuhan saaminen ei siis ole mikään ongelma. Sen sijaan isojen kuhien löytämisessä vaaditaan taitoa, ehkä onneakin. Myös haukea ja ahventa on järvessä hyvin. Haukea löytyy kaikenkokoista, todella isojakin yksilöitä. Ahven on keskikooltaan varsin hyvää, yleisin koko jigikalastuksessa on 250-340 g. Selvästi suurempiakin ahvenia nousee usein.” Ojaharju tiivistää.

 

IMG 3777

Kuortaneenjärven rannat ovat pääosin hyvin loivia, eikä syviä ruovikkorantoja juuri löydy, siksi pohjanmuotojen merkitys kalastuksessa korostuu. Hyvä kalapaikka ei usein näy vedenpinnalle. Toki järvestä löytyy myös muutamia karikkoja.

Lisätietoja kilpailuvedestä: http://wpcfinland.fi/kilpailut/18-6-2016-wpc-pohjanmaa/

Ojaharju veikkaa että erilaiset jigaustyylit hallitseva venekunta tulee olemaan kisassa vahvoilla. Voittajavenekunnan tulisi ainakin pystyä jallittamaan metrin hauki, kuhat 50-60 cm ja ahvenet yli 30 cm. “Isojen kuhien löytäminen on todennäköisesti vaativinta. Kuhakaikuja näkyy lähes jatkuvasti, mutta pientenkaikujen kanssa ei kannata tuhlata aikaa.” kertoo Ojaharju. Toisin sanoin voittoa havittelevalta venekunnalta vaaditaan taidon ja tuurin lisäksi kovia hermoja ettei lähdetä haaskaamaan aikaa liian pienten kuhien kanssa.

IMG 2032

Hyvin toimivia värejä kisa-alueella ovat olleet kuore, harmaa/hopea (salt'n pepper), keltaisen ja oranssin sävyt sekä punaruskea.

Juha Ojaharju veikkaa, että Pohjanmaan kisa viedään 310 cm yhteistuloksella ja että kilpailun suurin hauki tulee olemaan 105 cm pituinen.

Pohjanmaan kisasta on siis tulossa kovatasoinen ja isoa kalaa on luvassa!

Osallistu Pohjanmaan kisaan osoitteessa http://wpcfinland.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt