Sponsored by

WPC Varsinais-Suomen osakilpailu, Parainen 11.6.2016

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

 

World Predator Classic Finland -Varsinaissuomen karsintakilpailu järjestetään Paraisilla. Veneiden lasku tapahtuu keskustan rampilta osoitteessa Kalkkitie 1. Suurin osallistujamäärä: 30 venekuntaa. Ilmoittautumiset: http://www.wpcfinland.fi

 30 venekuntaa kisaa finaalipaikasta Tampereella

World Predator Classics Finland -Varsinais-Suomen osakilpailu järjestetään Paraisten Kirkkoselällä 11. kesäkuuta 2016. Kilpailuun pääsee osallistumaan 30 venekuntaa ja kisa onkin täyttymässä hyvää vauhtia. Kisan viisi parhaiten menestynyttä venekuntaa pääsee osallistumaan 3. syyskuuta Tampereen Pyhäjärvellä järjestettävään finaaliin. Kisan järjestävät Saaristomerellä toimiva kalastusopas Mikael "Mikey" Sarelin ja Snackbaits-tuotemerkin Jari "Pikkis" Ahola. Mikey avasi meille hieman kilpailun askelmerkkejä ja kertoi omat ajatuksensa kilpailualueesta.

Kilpailualueena toimii kuvan taustalla avautuva Paraisten Kirkkoselkä.

 

 Tiivis mutta vaiheleva kilpailualue

Sarelin kertoo, että kilpailualue on tiivis mutta monipuolinen. Moni osallistujista on jo todennut että kilpailualue tulee olemaan ruuhkainen ja tämä on totta, tosin olosuhteet ovat samat kaikille venekunnille, Sarelin muistuttaa.

Pohjan muodot kilpailualueella ovat vaihtelevat. Suureksi osaksi alueen pohja on pehmeä mutta tasaisen savipohjan rikkoo karikot, kivikot ja vedenalaiset patit. Myöskään kilpailualueen hiekkarantoja ei kannata ylenkatsoa kalapaikkoina. Kirrkoselän vesi ei ole kirkkaimmasta päästä mikä selittääkin osaksi alueen mainetta kuhankalastajien parissa.

Sarelin uskoo, että ahvenet ja varsinkin kuhat voivat löytyä kilpailualueen pateilta ja karikoilta, hauet joko välivedestä, vittaikkoisilta alueilta tai vaihtoehtoisesti kaislikkorannoista.

 Monilajikisassa kortin täyttämiseksi tarvitaan kolme ahventa, kolme kuhaa ja yksi hauki.

 

Jigikalastajien kisa

Kisa viedään Sarelinin mukaan jigeillä. Se, onko voittajavenekunta keskittynyt heitto- vaiko vertikaalijigaamaan selviää vasta itse kilpailun aikana, mutta Sarelin uskoo että vertikaalijigaajat ovat vahvoilla kuhan ja hauen suhteen. Vieheissä usko kumeihin on siis kova, väreistä hyvin näkyvät vaihtoehdot kuten chartreuse, firetiger ja valkoinen ovat yleensä toimineet Paraisten vesillä hyvin, unohtamatta sinisen eri sävyjä.

Vinkkinä kilpailijoille Sarelin kertoo että tiiviillä alueella onnistunut startti voi ratkaista koko kilpailun. Valitkaa ensimmäinen kalastuspaikkanne etukäteen ja ajakaa suoraan siihen siinä toivossa että olette perillä ensimmäisenä, hän neuvoo. Ahven ja mitallisen kuhan saaminen tulee olemaan haastavaa, itse Sarelin keskittyisi jompaankumpaan näistä heti alkuun, hauen saa hänen mukaansa pikku tuurilla sivutuotteenakin ja sitä voi lähteä kasvattamaan jos saa kortin täyteen muiden lajien osalta. Toisaalta suuhauki voi ratkaista kisan, eli vaihtoehtoinen strategia voisi olla suurhaukeen panostaminenheti alkuun, Kirkkoselän alueella tulee joka vuosi yli metrisiä haukia jigauksen sivutuotteena, Sarelin kertoo.

 

Lopuksi pistimme vielä Mikeyn antamaan arvauksensa muutamaan täpärään kisaa koskevaan kysymykseen:

Millä tuloksella kilpailu tullaan voittamaan? 310-320 cm (järjestäjän optimistinen veikkaus).

 Kilpailun suurimman hauen pituus? 103 cm.

Kuka voittaa Varsinais-Suomen osakilpailun? Kokenut pohjavertikaalijigaaja tai paikallinen moniosaaja.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt