Kirjautuminen

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Harrijoki on harjusjoki, samoin kuin Harrijärvi

12.7.2003

Aah... 05:44 matkaan, Jämsässä treffit taas klo 7:00. Tietyöstä huolimatta Jämsässä 07:01. Tää jätkä on tarkka. Sumpit, lihapasteija ja Evä-lehden lukua, Jussin odottelua... ja sieltähän se pölijä-Pappa tuli.

 

7:35 liikkeelle, Pihtiputaan nurkilla pissitauko ja ajoa Zeppeliniin Kempeleelle, josta ostettiin normaaliin reissuprotokollaan kuuluen kalijaa, juustoa ja leipää sekä sukulaatia. 480 km takana.... Harrejokk, här kommer vi!

 

13:45 Torniossa, nakkarilla lihis parilla nakilla ja limppari.

 

Svärije här kommer vi! PÄRKKELE! Tankkaus Shellillä (á 1,054).

 

Normaalit kuivalihan ostot Ruåttin supermarketista. Jäystettävää pitää olla. Pheura on pharasta! Gällivaaran ohi 16:20 Ruåttin aikaa, eli 17:20. Kirunassa 17:45. Hotell E-10, varaus håmåparille pieni huone, kaksi punkkaa. Ja heti saunaaaaaaan.... ja parille rauhottavalle hotellin baariin… aamulla kuulimme, tai luulimme kuulleemme, että kuulemma oltiin oltu siellä.

 

.

13.7.2003

Herätys jo reilusti ennen aikojaan, niiku aina…. aamupalan oottoa… Lopulta kello on 8:00 ja päästään syömään. Statoililta autoon tuulilasinpyyhkijä, Jussin työkaverin poppoo oli siellä jo. Ovat matkalla Välijoelle, olivat innostuneet edellisvuoden keikastamme ja olivat täpinöissään kuin teinipojat ekalla kerrallaan. Enkä ihmettele… Köröttely lentofirmalle, jouduttiin punnitukseen. 900SEK lisälaskua... 70kg... Hulikutamutterilento Harrijoen yläosalle, suokiekuran yläpuolelle. Harrejohka kartan mukaan oli paikan nimi. Ei ole suurensuuria tuntureita, muttei ole kyllä puitakaan. Oli siellä luntakin, kauempana. Hiekkaa ja matalia mäkiä. Sandoslandet, så kallar dom aboriginal håmåpojkar landet...


 

Harrijoen leiripaikka 2003
Leiripaikka

 

Lentokuvaa Harrijoesta
Lentokuvaa Harrijoesta

 

Lentokuvaa Harrijoesta
Lentokuvaa Harrijoesta

 

Lentokuvaa Harrijoesta
Lentokuvaa Harrijoesta

 

Lentokuvaa Harrijoesta
Harrevardu

 

Lentokuvaa Harrijoesta
Leiripaikan koskia

Leiripaikalla oli kaikennäköstä törkyä. Mutta pientä Lätäsenon rinnalla tämä on. Kaminalla paistettiin fisua ja pottumuusia lisukkeeks lautaselle. Hyvä että tajuttiin kaminan hyöty. Aivan ehdoton värkki.

 

Harrijoen kaatopaikan romuja
Peltiä ja paskaa, aivan kuin Lätäsenolla

 

Harrijoen kaatopaikan romuja
Kaminakin löytyi

 

Teltat ja laavu pystyyn, tuulessa, sitten kopelokalalle.. tuulessa... matalia koskia… ja suvantoja… 30-senttinen nappasi, hauki meinas napata sen samantien. Alempaa nappasi 41-senttinen, 620g. Paistokalaksi. Antopa noinkin pieneks hyvät kyydit. Jussi nappasi 38-senttisen suolakalaksi. Aloituskalat on saatu, huomenna… mitä onkaan edessä huomenna, sitä ei tiedä…

 

Harrijoki
Koski leirin kohdalla

 

 

Harrijoki
Koski leirin kohdalla

 

 

Harrijoki
Suvanto leirin kohdalla

 

Harrijokk
Suvannossa tuulee

 

Harrijoen harjus
Harrijoen aloitusharjus


14.7.2003

 

Normaalien aamutoimien jälkeen läksin ylävirtaan tutkimusretkelle. Päätettiin aamupalalla, että otetaan yksi kala soppaa varten täksi päiväksi. Leiristä ylöspäin toisen suvannon päässä olevan kosken loppuliu’usta nappasi yksi pieni harri, 42 cm , joka joutui kalamiehen soppakalaksi.

 

Harrijoen harri
Soppakalaharri

Kalassa ollessani Jussi oli tehnyt empiiristä tutkimusta leiripaikoista ja saapuessani soppakala kainalossa Jussi raahasi rinkkoja uuteen leiripaikkaan, kolmisensataa metriä alavirran suuntaan. Paikka oli kuin meille tehty. Iso ”uima-allas”, iso leveä terassikivi aivan rannassa ja tasainen pöpelikkö, jonne virittää teltat.


 

Harrijoen leiri
Uusi leiripaikka

 

Harrijoen leirikoski
Uuden leiripaikan koski

 Uima-altaan testaus oli vuorossa seuraavaksi. Ja vesi oli lämmintä. Taimenta tässä joessa ei kuuleman mukaan ole, johtunee siitä, että vesi lämpenee liiaksi? Joki, johon Harrijokk laskee, eli Davvaeno, sen sijaan on kuuluisa taimenistaan (koko reissulla emme Harrijoesta yhtään taimenta tavanneet, joki osottautui todellakin harjuksen ja hauen joeksi. Haukijoki olisi yhtä hyvä nimi tälle ojalle).

 

Harrijoen leirin uima-allas
Tässä vaiheessa uskalsimme vielä uida munat alaspäin, mutta tilanne muuttui...


Kalasoppa harrista. Kyä se vaan maistuu hyvälle. Syötettiin uima-altaamme kotihauelle harrinjämät. Hyvin kelpasi. Kepin nokassa roikotettiin harrinruatoa siiman päässä ja hyvin kelpas. Sitten otettiin makoisat tirsat.

 

Illalla mietittiin hetki, että josko käytäis kalassa, mutta lipittely vei voiton. Ilta oli kaunis, hiljainen ja täynnä ötökkää… ja kettua se ei suuremmin haitannut…

 

Harrijoen kettu
Harrijoen villieläin pomppi joen yli tassujen kastumatta

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt