Kirjautuminen

Nokkahaukea ja nautiskelua Tanskassa

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Tästäkin on jo aikaa vierähtänyt, oliskohan rapsan paikka? Vaihteen vuoksi laitan tarkkaa paikkatietoa kehiin. Onkohan Fredrikssund kohta trailerihyökkäyksen kohteena?


.

Helsinggörin linna

 


16.5.07 oli siis lähtö, bussilla Helsinki-Vantaalle ja sieltä eteenpäin Köpikseen. Systeri oli lentokentällä vastassa, ja pian istuimmekin jo junassa matkalla keskustaan. Lounaan jälkeen noudin luvat paikallisesta postikonttorista ja sen jälkeen siskon kämpille laittamaan kamoja kuntoon seuraavaa päivää varten.

Aamulla oli herätys seitsemän maissa. Nopea aamiainen, jonka jälkeen siskon kundikaverin kanssa autovuokraamoon. Byrokratian jälkeen suunta Fredrikssundia kohti ja talla pohjaan. Keli oli sateisen kolea, mutta odotukset korkealla.

Perillä huomasin, että tuuli oli just niin kova ja tuli sellaisesta suunnasta, ettei kalastuksesta tullut yhtään mitään. Hetken ajan katselin touhua, kun joku epätoivoisesti yritti käydä paiskomassa rannassa lusikkaa vain lopettaakseen homman vartin yrittämisen jälkeen.

Päätin käydä katselemassa suojaisempia paikkoja, mutta sellaisia ei löytynyt. Seuraavaa päivää silmälläpitäen löysin kuitenkin todella nätin, taimenelta haisevan rannan Kulhusistä, Fredrikssundin liepeiltä. Pari tuntia pyörittyäni päätin kokeilla väkisin kalastamista, mutta edes lusikkaa ei saanut heitettyä raivokkaassa tuulessa, kovassa aallokossa kahlaamisen epämukavuudesta puhumattakaan, joten häntä koipien välissä Köpiksen yö-elämään.

Seuraavana aamuna heärsin linnunlauluun ja aurinkokin paistoi kirkkaalta taivaalta. Ajoin minkä autosta irtosi Fredrikssundiin, ja kahlasin vakiomestoille. Pari äijää siellä jo olikin, tyhjää olivat pyytäneet. Kuulemma lämpimän kevään takia paras sesonki oli jo ohi, ja kala oli lähdössä takaisin avomerelle. Harmi, mutta tätä kalastus on, välillä kaikki osuu nappiin ja välillä ei mikään mene suunnitelmien mukaan. Todistuksena tästä uusin rakentamani vapa, #6 8'8" Gatti katkesi kärkiosan tyvestä muutaman heiton jälkeen. Sapetti. Ei muuta kuin hammasta purren varavapa käteen ja homma jatkui. Muutaman tunnin jaksoin perhoa räiskiä. Tyhjää tuli, paria tärppiä lukuunottamatta. Paikanvaihto siis edessä.

Nokkis

Ajelin kaikessa rauhassa kesäisestä kelistä nauttien Kulhusiin, jonne saavuttuani ahtauduin uudelleen kahluuvermeisiini ja kokosin varavavan, #9 8'8" Gattin FR3PA:n, joka näyttäytyikin todella mukavaksi tuttavuudeksi. Nå se siitä mainostamisesta. Kahlasin veteen ja aloitin kalastuksen, taimen mielessä. Taimenhan ei ollut reissun kohdekala, mutta minkäs teet, kun kohdekalaa ei löydy? Muutaman heiton jälkeen tuli varovainen tälli. Pysäytys, perhon vajotus, ja pam!, kala kiinni. Ja irti. Ja kiinni. Ja irti. Nokkiksia liikkeellä perkele, nyt tarkkana!

Pienempää perhoa siimanpäähän, ja katkonaista strippausta, pysäytyksin höystettynä. Sain muutaman kalan ylös, mutta suurin osa irtosi omia aikojaan, ihan vain tatsin puutteen takia. Kahlasin rannalle istumaan ja avasin kaljan. Yritin muistella, miten viime vuonna tein, ja päätin pidentää pysäytyksiä entisestään. Ja tuohan toimi! Loppupäivän aikana vapautettavana kävi useampi kala, ja kolme pääsi liian vaurioituneena pataan asti. Hiekkaranta, kirkas vesi, olut ja meri täynnä nokkahaukia. Tästä ei loma enää parane!

 

Seuraavana päivänä ajattelin kokeilla uutta mestaa, Helsingörin linnanrantaa. Kuulemma kaunis paikka, jossa voi rauhassa kalastaa tuntien olonsa sopivan aateliseksi komean linnan varjossa. Ja paskanmarjat! Paikka oli tupaten täynnä jengiä, pohjaonkijoita, virppamiehiä, rokkareita sun muita. Kalaa en nähnyt kenenkään saavan, mutta äkkijyrkästä rannasta päätellen veikkaisin, että kohdekala oli silli tai turska, eikä nokkis. Se siitä, ei noiden joukkoon olisi mahtunut, enkä sinne kyllä olisi halunnutkaan. Tuli Lövön lossin ympäristö pahimpaan siika-aikaan mieleen. En vaivautunut edes poistamaan vapoja autosta. Sen sijaan ihmettelin komeaa linnaa ja kävin kaupungilla juomassa oluen.

Viimeisenä päivänä oli luvassa Carlsbergin panimokierros ja sen jälkeen eläintarhavierailu. Panimossa oli (luultavasti) kivaa ja eläintarhassa (toivon mukaan) myös? :?

Eli seRavintoympyrä tanskalaisittainmmoinen reissu tällä kertaa, ens vuonna uusiks?

 


 


 


 


 Juo riittävästi olutta, niin voit jättää syömisen pienemmälle!
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt