Kirjautuminen

Lohenkalastajan Joulu

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Mitä tekee lohen perhokalastaja näin Jouluna? Hiplaa kuviaan ja perhojaan ensin

viikottain ja valon lisääntyessä päivittäin...

. Olimme sopineet taas kerran Norjan reissusta moottori-turpa Olennon, Mykkä J-Pn ja jonkun tURKUlaisen kanssa. Mukana siis tietty allekirjoittanutkin. Reissusta tulisi mielenkiintoinen, koska näkisimme kuinka ADHD-Juhana pärjää Maanis-depressiivisen J-Pn kanssa. Projekti reissussa olisi saada tuolle turkulaiselle lohi siiman päähän, koska kun se on kilpaperhokalastaja, niin se ei ole koskaan kalaa saanut. Matka alkoi Suomen turkista, eli Keravalta.

intro.jpg

Päätimme ottaa peräkärrin, koska tavaraa oli niin uitusti, koska tuo turkulainen ja J-P olivat luovineet itsensä perhokalastuksen SM-kisoihin karsinnoista. Todennäköisesti poskeenotolla, jos multa kysytte...Pääsimme joelle aikanaan, tapasimme broidin ja Jannen joella. Kalaa oli kuulemma tullut kuin suo kuokalla. Broidi oli löytänyt semmoisen vajaa parikymppisen pooliväijyn, joka oli väsyttänyt broidin, ottanut kuvat ja laskenut Broidin takaisin kertomaan kokemuksiaan.

111.jpg

Ekaa lupaa varten oli siis jo smegmat housuissa...Eka lupa vaati hiukan tottumista, mutta kyllä se siitä lähti. J-P sai kalan, minä nykyjä ja se outo turkulainen joka oli mukana sai itse asiassa ekana kalan kiinni. Vapa tosin katkes ja kala otti hatkat.

9.jpg

Sitten niitä kaloja alkoi tulla, yksi sieltä toinen täältä. Ei paljoa, mutta tasaisen varmasti. Meikäkin sai pinturilla kalan, niin se osoitti, että joki oli täynna kalaa.

Jossain vaiheessa päätettiin vaihtaa jokea. Vähän vaihtelua, nääs. Kerkesiköhän J-P heittää 10 heittoa ja se sai 99 senttisen. Mulla oli alempana niskalla kala, joka otti muutaman kerran perhoon, mutta ei kertaakaan niin, että se olisi saanut sitä suuhunsa. Hypystä päätellen semmoista rauta-2 kokoa.Noo, sitä ihmeellistä turkulaista joutu päästää eteen koko ajan. Se reppana kun ei ollut saanut sitä kalaa rannalle asti vieläkään, vaikka monta oli ollut kiinni. Mutta sitten mun edestä vihdoin onnistui taltuttamaan titsarin. Sanoin että jatka laskuasi vaan, mutta turkulainen kuin oli, niin änkesi väkisin takaisin ylös ja meni sinne lutkuttamaan tussua. Menin sitten sen paikalle ja olisikkohan kanssa ollut n. 10 heitto ja sen jälkeen väsyteltiin vauhdista päätellen perämoottorillista kalaa, joka osoittautui 96 senttiseksi.

ole.jpg

Mainittakoon että tuolla beesanneella turkulaisella oli tuon jälkeen ihan älytön kala kiinni, joka ei tykännyt siitä ja otti ritolat sitten aikanaan.

ole2.jpg

Tuohon virallinen lohestusaika sitten loppuikin Norjassa. Sen jälkeen menimme merelle päiväksi etsii mertsaria. Hitto että oli hienoa kalastella apaut 2 kilon mertsareita hyttysjäljitelmillä ja kun tällejä sateli syönnin aikana ihan uitusti.

32.jpg

Mulla oli varmaan Royal katkarapu imitaatiossa 10 peräkkäisellä heitolla kala kiinni, mutta kun ei vaan uittu tullet rantaan asti...

7.jpg

Sitten koitti se elämän huonoin hetki. Pohjoinen oli jätettävä taas... Menimme Kuusamoon johonkin sintin lääppimiskisaan, jossa noi meidän pojat ja se yksi turkulainen ei pärjännyt ollenkaan, taaskaan. Tuli meidän mökkiin tietty SM-hopea Ollille, mutta ei silläkään sijalla näemmä naisia saa..

20.jpg

6.jpg

17.jpg

tooo.jpg

1.jpg

tooo2.jpg

3.jpg

vessa93.jpg

vessa4.jpg
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt