Kirjautuminen

Ensimmäinen kevät ilman kalastusta? Vai onko

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Haukkiveskun kevään odotus

On keskiviikko 25.04.2007, istun työhuoneeni tietokoneen ääressä kirjoittamassa tätä tarinaa tietoisena siitä että kevääni saattaa vierähtää ilman kalastusta. Sieluuni sattuu, mutta tällä kertaa elämässä menee muut asiat kalastuksen edelle. 

.

Yleensä keväisin olemme kokoontuneet kalaporukan kanssa yhteen ja nauttineet viikonlopusta hyvän ruoan ja juoman tuoman lisän kera. Tämä kevät oli omalta kohdaltani poikkeus jo pitkissä perinteissä. Ensimmäinen kevät jolloin en ole vielä purkanut talven jälkeen kalastusvälineitäni, sen tuoman pahanolon takia. 

Päätin kopaista kepillä jäätä ja anoa kalastavilta nettitovereilta vapautusta tuosta pahanolon tunteesta. Laitoin anovan ilmoitukseni kalamies.com sivustolle. Jo muutamassa päivässä oli halukkaita ilmaantunut jotka halusivat olla mahdollistamassa Haukkiveskun kevätperinteen jatkuvuuden. Tarkoitus olisi ensi sunnuntaina mennä kalaan Samthemanin ja mahdollisesti myös Tyrän kanssa. Toivottavasti tuo reissu toteutuu, raporttia kirjoittelen kunhan on jotain kirjoitettavaa. 

Perjantai 27.04.07

Tänään kaivan kalastusvälineeni makuuhuoneen kaapista. Kunhan perhe on vaipunut unten maille, alkaa oma spirituaalinen hetkeni kalastusvälineitä ihaillen. Tuon asian vuoksi talvi joka itselläni katkaisee kalastuksen, on tervetullut asia omasta mielestäni. Kevään ensimmäinen kurkistus viehelaatikoihin, keloihin, vapoihin...tunnen olevani kalassa.

Tunnen kuinka venhollani avaan uutta väylää läpi kaislikon joka kasvojani raapien, pyrkii estämään etenemiseni. Tunne kuinka vapani taipuu ensimmäisen heiton singotessa ilmojen halki kuningatar hauen valtakuntaan. Vapani vieheestäni välittämä tunne siitä että jotain on tapahtumassa....

Reissun alkuun on vielä kaksi päivää

 

Reissu heitetty, muutama kala, mukavaa seuraa.

Pahimmat höyryt tuli päästeltyä. 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt