Kirjautuminen

Share

Sup 78´s Ultimate catch and release Pike Challenge 2014 vol2

Ja taas oli se aika vuodesta jolloin maamme ansioikkain ja pisimpään jatkunut, itseään ihailevan Johtaja Lintukorvenkin nimeä kantava hauen c&r-tapahtuma yhteistyössä Kalamies.comin kanssa järjestettiin. Vaihelan Saaristohotelli Velkuanmaalla täyttyi ääriään myöten hauenkalastuksesta ja sukkahousuista kiinnostuneista nuorista miehistä. Kuka saisi eniten, ja kenellä oli pisin? Leikkimielisessä kisatapahtumassa haukien yhteismitta nimittäin tulisi ratkaisemaan voittajan.

 

.

Lämmittelyä


Urheimmat ja työttömimmät osallistujat saapuivat mestoille jo perjantaina harjoittelemaan oluenjuontia. Vedentaso oli alhaalla, kuten oli ollut koko syksyn ajan ja kala söikin koko harjoittelupäivän ajan nihkeästi. Hotellilla kuitenkin sauna lämpeni ja tarjoilukin toimi joten mieliala oli, kuten aina ennenkin, korkealla. Joukkueet hioivat seuraavan aamun strategioita pikkutunneille asti, olihan voittajajoukkueelle ja pisimmän kalan saajalle luvassa paremmat palkinnot kuin ikinä ennen saunateltan, talvimakuupussien, ulkoisten kovalevyjen, laadukkaan haukivavan ja trendikkäiden kumikalojen muodossa.

Saunottiin, syötiin, juotiin ja viihdyttiin. Taisipa joku innokas jopa pissata lurauttaa hotelliaulan kirjahyllyyn, mutta vanhan sanonnan mukaan, se mikä reissulla tapahtuu, se reissuun jääköön.


Pissatoteemi

Todella vaikeaa


Aamu valkeni pilvisenä tuulen käydessä idästä. Kilpailijat tulivat yksitellen aamiaiselle jonka jälkeen Johtaja Lintukorpi piti erittäin karismaattisen mutta yllättävän lyhyen, ehkä vain 30 minuutin pituisen kipparikokouksen, jonka jälkeen jo pelastautumispukuja vedettiinkin päälle suurhauet mielessä. Veneet lähtivät laiturista ja kelluntarengastiimit ohjasivat autojensa nokat ties minne.

Lyhyen päivän aikana joukkueiden olisi pyydettävä ja vapautettava yhteensä viisi yli 60 cm haukea sijoittuakseen kisassa, mikä ei ole ikinä ollut itsestäänselvyys tapahtumassa. Lintukorpi oli kuitenkin kipparinkokouksen lopussa vakuuttunut siitä, että kisan pisin kala olisi vähintäänkin metrin pituinen suurhauki. Hänen joukkueensa sitä kuitenkaan tuskin saisi, taisi ymmärtää sen kyllä itsekin, mutta jätti sanomatta.

Mitta ja hauki

Mitta, hauki

Hetimiten vesillä useimmille joukkueille kävi selväksi ettei päivä tulisi olemaan helppo. Veden ollessa kirkasta ja alhaalla kalastus oli haastavaa ja kalat varovaisia. Mittakaloja silti kertyi, toisille vähän, toisille sitäkin vähemmän. Lyhyen päivän päätteeksi pääkallopaikalla liikkui huhuja, että päivän ainoa syöntipiikki olisi osunut aivan kilpailun loppuun, hämärän hiipiessä jo päälle.

Voittajan hauki ja hymy

Voittajan on helppo hymyillä hauen takaa

Lopputunnelmia


Tulokset kirjoitettiin fläppitaululle ja todettiin Johtajan olleen oikeassa: Voittajajoukkueeseen noussut kisan pisin kala oli 111-senttinen. Metrin raja ylitettiin kisassa jopa kahdesti 111 cm ja 105 cm kalojen muodossa minkä lisäksi kilpailijat käyttivät useita metrin rajaa hätyytelleitä haukia veneissään ja renkaissaan. Vaikealta tuntunut päivä ei siis loppupeleissä ollutkaan niin huono, ainakaan niille jotka osasivat.

 Tulokset

Tulokset

Tulostaulun täytyttyä oli palkinnonjaon paikka. Johtaja Lintukorpi piti pitkän uhittelevan ja mahtipontisen puheen, jota juuri kukaan ei jaksanut tosissaan kuunnella. Taisi kovan päivän päätteeksi haukimiehillä olla jo sauna, saunajuomat ja kalavaleet mielessä.

Puhe jota kukaan ei kuunnellut

Puhe, jota kukaan ei kuunnellut

Sup78's Ultimate Catch and Release Pike Challenge palaa eetteriin keväällä. Huhut kertovat että palkinnot ja meno tulee olemaan keväällä vielä syyskisaakin villimpää, joten avomielisiä haukihörhöjä pyydetään seuraamaan Kalamies.comin foorumia, jonne kevätkisan päivämäärät ilmestyvät sitten kun ne ilmestyvät.

Tapahtuman kuvia ja edellisvuosien menoa ja meininkiä voit kahlailla läpi täällä.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt