Kirjautuminen

Kustavi 2007 KMC taimentapahtuma

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Perjantaina saavuttiin Kustavin Vanhalle luotsiasemalle, joka oli tukikohtana historian ensimmäiselle KMC taimentapahtumalle. Moni saapuikin paikalle jo hyvissä ajoin ja pääsikin kalastamaan jo heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä. Väkeä oli paikalla laidasta laitaan ja jopa ensikertalaisia merelläkalastaviakin mahtui mukaan. Kuinkas sitten tapahtumassa kävikään, siitä seuraavassa.


 

.

Perjantai


Perjantaina osa väestä pääsi paikalle jo aamuhämärissä ja jopa useampi venekuntakin oli jo vesillä hyvissä ajoin. Ensimmäinen tapahtuma oli Jarulla, joka aamuhämärissä kävi rannalta kalastamassa muutaman paikan ja heti toisella heitolla taimen, joka oli vajaa 50-senttinen! Eipä aloituskalaa juuri nopeammin voi saada!

Veneporukat heittelivät paikkoja suhteellisen hyvässä kelissä ja Eligiuksen veneeseen nousikin sitten ensimmäinen venetaimen, joka oli jo nippanappa mitallinen. Eligiuksen venekunnalla myös saldona perjantailta useampi kalakontakti.

Tapsan veneessä tapahtui jo heti toisen paikan rannasta n. 45-senttisen kalan kiinnitys, joka kyllä onneksemme karkasi veneen viereltä ilman suurempaa dramatiikkaa. Heti perään samoilta kulmilta osui suhteellisen hyvä tärppi keulamiehelle.

 

Kustavin taimenenkalastusreissu
Keulamies ja vääntöä kalan kanssa

 


Muutaman luodon jälkeen sitten pamautti Suomi-lusikkaan suhteellisen hyvässä kunnossa oleva 50-senttinen taimen. Eli Tapsan veneessä muutaman tunnin saldona yksi ylös ja kaksi varmaa tapahtumaa.
 

Kustavin taimenenkalastusreissu
Haavimiehenä Laiska

 


 

Kustavin taimen
Tammukka

 


Muissa veneissä hiljaisempaa muutamaa ihan mukavan kokoista haukea lukuun ottamatta. Perjantaipäivän kalastus lopetettiinkin hyvissä ajoin ennen hämärän tuloa.

Kustavin taimenenkalastusreissu
Kustavin kalasällit


Perjantain ilta sujuikin sitten leppoisasti saunoen ja virvokkeita nauttinen. Laavullakin saatiin ohjelmaa grillitaimenen merkeissä. Taimenet grillattiin foliossa miedolla lämmöllä. Taimenista tuli juuri sellaista kuin hyvin tehdyn kalan kuuluukin, eli suussa sulavaa ja maukasta! Eivät muuten kauaa kerenneet kalat vanheta!


 

Kustavin taimenenkalastusreissu
Taimenet grilliin valmiiksi

 


 

Kustavin taimenenkalastusreissu
Tulet laavulla

 

 


Resepti

- Suolaa

- Voita

- Rukolaa

Kääri folioon ja grillaa nuotion lämmössä.


Lauantai

 

Aamulla rapea pakkanen

 

Lauantai aamuna heräsimme auringon paisteeseen miltei pilvettömältä taivaalta. Aamulla myöskin veneet ja varusteet olivat pienen pakkasen puremia ja hieman jäässä. Kuitenkin ilma lämpeni nopeasti ja saimme viettää lauantain aurinkoisessa plussa säässä. Tuulikin oli erittäin kohtuullinen. Jälleen Jaru oli haukkana paikalla heti aamutuimaan ja hämärässä sai heti taas kalan rannalta heittelemällä! Nyt kala oli 47-senttinen kirjo, jonka päivät päätettiin napakalla iskulla niskaan.

Aamupäivällä Janin veneeseen yksi hieman alle 50 kala, joka jäikin aamupäivän ainokaiseksi.

 

Catch a fish ja fish

 


Puolelta päivin pidimme makkaran grillaus tauon, joka hieman venyi hyvässä seurassa paskaa puhuen ja aurinkoisesta päivästä nauttinen.


Yleistä pörinää ja makkaran grillausta

 


 

Kalustoa

 Tauon jälkeen Janin veneessä kävi kala, joka sekin oli hieman alle 50-senttinen. Rantaan palailimme n. neljältä, jolloin päivän saldoksi ynnättiin vain nuo kaksi Janin veneen tapahtumaa. Muuten päivä oli loistava ja mukava vaikka kalaa ei nyt monellekkaan tullut.

 

Kustavin kala
Maknum ja taimen

 


Hannufox ja veljensä paikkasivat kuitenkin tilannetta ja litkasivat laiturilta pussillisen silakoita ja ne sitten halstrattiin laavulla. Ne olivat myöskin erinomaista evästä ja niitä ei todellakaan kauaa riittänyt!

Lauantaiehtoo meni jälleen saunoen ja virvokkeita nauttien sekä kodalla kirjolohta grillaten.


Sunnuntai


Sunnuntai aamu kirkastui erittäin suttuisena ja tuulisena. Tuulen takia muutamat veneet jäivät sovinnolla rantaan. Muutamat menivät saarten suojassa haukipaikoille ja saivatkin jokusen kiilapään. Taisi suurin olla n. 5 kiloa! Tapsan venekunta suurimpana veneenä pääsi pelipaikoille ja koukuttivat kaksi kalaa, josta toinen oli Karille elämänsä ensimmäinen meritaimen ja tällä kertaa leikkimielisen kisan suurin kala! Jojo sai myöskin kalan, jolla sitten heltisi toinen sija tässä tiukassa tastossa.

 

Kari ja Jojo


Eli Kari heti ensikertalaisena koppasi pokaalin kotiin, joka tulee olemaan virallinen KMC Tampax pokaali.

 

 

Pelimiehet...


 Eli viikonlopun saalis saldo oli:

 

  • Jaru 1 + 1

  • Eligiuksen kaveri 1

  • Sakkeus 1

  • Maknum 1

  • Catch a fish 1

  • Kari 1

  • Jojo 1

  + tapahtumat päälle. Sekä haukia jokunen.


Allekirjoittaneelle viikonloppu oli erittäin mukava ja seura oli myöskin laadukasta. Kaikki sujui hyvin ja järjestelyt toimivat erinomaisesti. Haluankin kiittää omasta sekä KMC:n puolesta kaikkia osallistujia sekä Tapio "Hippo" Nylundia, Turun Pyyntivälinettä, Jania, Santico Tradingia, JSP kultaa sekä Luotsiasemaa erittäin onnistuneesta viikonlopusta. Toivottavasti saamme myöskin ensi vuonna jatkoa kyseiselle tapahtumalle edes jossain muodossa.Kiitos ja anteeksi......

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt