Kirjautuminen

Kuha ja kuhan kalastus

Käyttäjän arvio:  / 6

Helmikuussa vesistöt ovat lähes varmuudella jäässä ja päivien pidentyessä kannattaa lähteä kokeilemaan kuhan pilkintää. Laji on haastava, mutta kalojen löytyessä erittäin palkitseva.

Lue lisää: Helmikuinen kuha haastaa ja palkitsee pilkkijän

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

Kaikuluotain on nykypäivän jigaajan perustyökalu, jota ilman on käytännössä turha lähteä kalaan – ainakaan saaliin toivossa. Täsmäjigauksessa, jossa kalat tulee löytää ennen jigin tarjoamista, luotaimen luku- ja käyttötaito korostuvat erityisesti. Kävimme Lund Predator Classic 2017 -voittajan Toni Pohjalaisen kyydissä selvittämässä täsmäjigauksen saloja kuhanpyynnissä.

Lue lisää: Kaikuluotaamalla kalojen luo – vinkkejä täsmäjjgaukseen

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 3

Elokuussa kuhan heittojigaajalla on edelleen hyvät mahdollisuudet huippusaaliisiin, mutta tekniikkaa ja kalastussyvyyttä on hieman muutettava verrattuna aiempiin kuukausiin.

Lue lisää: Kuhan heittojigaajan elokuu

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

Lämpimässä kesäillassa tapahtuva kuhan uistelu on ehkä leppoisin ja saalisvarmin tapa saada kuhaa lomalaisen ruokapöytään. Kuha on siitä kiitollinen kala, että sitä voidaan pyytää lähes kautta maan.

Lue lisää: Heinäkuu on kuhan vetouistelijan juhlaa

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

Toukokuu on kuhan jigikalastajan kulta-aikaa. Kalat valmistautuvat kutuun ja suuntaavat tutuille kutupaikoille sankoin joukoin. Vastuullinen kalastaja ei häiritse kutevia kuhia, vaan jallittaa niitä kohtuudella ennen kutua ja kudun jälkeen. Ennen kutua kuha syö myös ahnaasti.

Lue lisää: Toukokuussa kuha ottaa heitto –ja vertikaalijigiin

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt