Kirjautuminen

Hauki ja hauenkalastus

Käyttäjän arvio:  / 5

Jerkit tulivat ryminällä hauenkalastukseen reilut 10 vuotta sitten. Sittemmin pahin huuma on laantunut, mutta nyt jerkit tekevät selvästi uutta tulemista etenkin pienvalmistajien kautta. Tehokasta ja helposti kalastettavaa jerkkiä ei kannata jättää pois pakista toukokuisen hauen pyynnissä.

Lue lisää: Toukokuussa haukea jerkkaamaan

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 4

Hauenpyynti helpottuu viileän veden myötä. Isommatkin hauet nousevat saalistamaan uistinten uintisyvyyteen, jolloin mahdollisuus isommankin hauen saamiseen kasvaa.

Lue lisää: Syyskuussa haukijahtiin – perinteiset haukiuistimet voivat pelastaa alkusyksyn kalareissun

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

Kuhan välivesijigaaminen on lyhyessä ajassa noussut suosituksi lajiksi, ensin Ruotsissa ja nyt myös Suomessa. Kuhajahdissa hauki on kohtalaisen tavallinen sivuosuma, mutta hauen voi aivan hyvin, välineitä ja vieheitä hieman kasvattamalla, valikoida täsmävertikaalijigauksen pääkohteeksikin.

Lue lisää: Jos kuha kyllästyttää, kokeile hauen vertikaalijigaamista välivedestä

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 3


Huhtikuu avaa monella hauenkalastajalla avovesikauden. Kausi pyörähtää käyntiin pääosin Etelä-Suomessa ja erityisesti kuuluisalla "eteläisellä merialueella", mutta Keski- ja Pohjois-Suomessa kelejä saadaan vielä odotella toukokuulle.

Lue lisää: Hauenkalastajan huhtikuu – vinkkejä onnistumisiin

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

1Kun jääpeite hellittää Suomenlahdelta alkaa hauenkalastajan silmissä siintämään isot haukimammat joiden avulla on hyvä mahdollisuus petrata haukiennätystä uusiin lukemiin. Itse olen huomannut että kudulle nousevan kalan tavoittaminen voi olla ajoittain todella haasteellista ja se kysyykin kalastajalta usein hieman erilaista lähestymistapaa tilanteeseen. Keväthauki on ajoittain todella passiivinen ja makaa kuono turpeessa vaikka innokas kalamies tarjoilee kaiken mahdollisen ja käy läpi koko temppukokoelmansa. Keväällä kannattaakin pitää mielessä kalan viretila ja yrittää sovittaa oma kalastustapa vallitsevaan tilanteeseen.

Artikkelin kirjoittaja Tom Berg on vieheenvalinnassa auttavan Kalaguru-palvelun tuottaja. Kalaguru-palvelun löydät osoitteesta https://kalaguru.fi

 

Lue lisää: Haasteellinen keväthauki

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt