Kirjautuminen

Vanhankaupunginkosken Koskipäivä 31.8.2013

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

Helsingin Vanhankaupunginkoskella järjestettiin elokuun viimeisenä lauantaina jälleen Koskipäivä, jossa tekemistä riitti koko perheelle. Paikalle oli saapunut järjestäjän arvion mukaan noin 5000 henkeä, joista suurin osa lapsia ja nuoria.

Tapahtuma avattiin klo 12 istuttamalla kirjolohia Pornaistenniemen puolen muurilta. Tämän jälkeen aloitettiin massiivinen noin 350 hengen onkikilpailu, jossa oli kaikkiaan kolme sarjaa: alle 7-v., 7-11-v., ja 12-17-v. Osallistujille jaettiin onkivapa ja onkilaite sekä kalapussi että syötit.

.


Lapset olivat silminnähden innostuneita kilpailusta ja kalansaanti oli VKK:lle tyypillisesti monipuolista: saatuihin lajeihin kuuluivat mm. särki, pasuri, ahven, salakka ja muutama kirjolohi – suurin tulos 1,5h onginnassa 895 g.

Päivä täyttyi mukavasta ohjelmasta, jota tarjoilivat Mika “Haukikoira” Vornanen tarkkuusheittorastin muodossa, Kari “Pörje” Nyberg ja Sakke Yrjölä pitivät saaliskalojen ja muiden kalojen käsittelynäytöksiä, Swing 42 –orkesteri huolehti vieraiden viihtyvyydestä Hilla Blombergin pitäessä yleisön tietoisena meiningistä. Lapsia viihdyttivät erityisesti Joel Nokelaisen vuolusatu, KKL:n täpläravut, joiden nostoa pääsi kokeilemaan sekä WWF:n osastolla opettavainen peli, jossa eri kalalajit piti tiputtaa oikeaan laatikkoon niiden uhanalaisuuden perusteella. Muita näytteilleasettajia olivat Espoon perhokalastajat, Helsingin perhokalastajat, kalastustarvikeliike Ruoto sekä Onkitukku Rod.

Isossa tapahtumassa kaikki on suurta. Savukala-annoksia tarjoiltiin noin 1700 kpl, läheisessä Tekniikan Museossa vieraili 2000 henkeä, kalakoruja myytiin noin 300 kpl ja kauppiaiden tuotteet kävivät muka-vasti kaupaksi.

Kiinnostus tapahtumaa kohtaan osoittaa sen, että kalastus on koko perheen harrastus ja oli hienoa, että paikalla oli näin paljon innokasta väkeä!

Ensi vuonna Koskipäivä järjestetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina klo 12-16.

 

 

 

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt