Kirjautuminen

Kymijoen junioripäivä oli jälleen menestys

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Kymijoen junnupäiväInnostuneita ilmeitä, uusia tuttavuuksia, riemastuttavia onnistumisia sekä oppimisen paikkoja mahtui yllinkyllin toiseen Kymijoen junioripäivään Kymijoen Korkeakoskella. Yli neljäkymmentä juniorikalastajaa tukijoukkoineen oli saapunut viettämään päivää lohenkalastuksen parissa Kalamies.comin toistamiseen järjestämään tapahtumaan.

Jo perinteiseksi muodostuneen päivän ohjelmaan oli tällä kertaa lisätty mm. perhonsidonnan ja kalankäsittelyn opettelua ja kiinnostuneita riitti kaikkiin ohjelmanumeroihin kiitettävästi. Junioreita opastettiin lähes kaikissa lohenkalastuksen osa-alueissa: heittopakettien valmistamisessa, heittämisessä, laiturikalastuksessa, lohensoudussa sekä perhonsidonnassa ja saaliin oikeaoppisessa käsittelyssä.

.

 

Innokkaat juniorit täyttivät heittolaiturin lähes välittömästi, kun tapahtuma alkoi ja intoa riitti loppumetreille saakka. Monille odotetuin hetki oli pääsy lohensoutua kokeilemaan ja soutupaikalla olikin lähes koko ajan jonoa. 

Vaikka tapahtuman ensimmäinen kala, komea kuha, nousi laiturille, saatiin tapahtuman hienoimmat kalat soutualueelta. Samthemanin veneeseen nousseet Nea ja isänsä Haukkivesku pääsivät väsyttelemään komeaa yli 7 kg lohta onnistuneesti. Samin loistava päivä jatkui seuraavalla laskulla, jolla kyytiin nousi 2,5 kg lohi. Myös laiturilla päästiin luvan lopputunneilla väsyttelemään kahta kalaa, jotka vapautettiin ulkopuolelta tarttuneina. Kalankäsittelypisteellä pääsivät halukkaat kokeilemaan käytännössä kalan perkuuta sekä maistamaan herkullisia kalaherkkuja. Perhonsidontapaikalla sidottiin tulevia ottiperhoja sekä kuunneltiin tarkkaan neuvoja ja vinkkejä perhonsidonnan aloittamiseen. Itsesidottuja perhoja esiteltiin kavereille ylpeinä.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli menestys ja kiitos siitä kuuluu ahkeralle talkooväelle. Laituriila opastajia riitti, keittiössä emäntä piti pannun ja makkarat kuumina, soutajat jaksooivat hakea aina vain uudet innokkaat kalastajat kyytiinsä, unohtamatta kalankäsittelyn ja perhonsidonnan opastajia, jotka kärsivällisesti jaksoivat opastaa kädestä pitäen jokaista, joka oppia tuli hakemaan. Erityiskiitos junioreille, yhtäkään vaaratilannetta ei tapahtuman aikana sattunut ja kaikki kuuntelivat ohjeita esimerkillisesti.

Kiitos vielä tukijoillemme, Korkeakosken kalastusyhtymälle, Kotkan kaupungille sekä Salakala Kotkalle.

 

 {gallery}aaAAaa/junnupaiva{/gallery}

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt