Kirjautuminen

Kymijoen Junioripäivä 2009

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

kmcjunnu2008-00Järjestyksessään toinen Kymijoen Junioripäivä järjestetään Kotkan Korkeakoskella, lauantaina 29.8. alkaen klo 10.

 

Kiinnostaako lohenkalastus? Mutta kalapaikoille on vaikea päästä, eikä oikein tiedä miten siellä kalastetaan. Tai riittääkö mökillä haukien pyynnissä käytetty virveli? Mitä siellä heitellään? Minne? Koska tulee kalaa? Voiko sinne mennä, vaikka ei tiedä lajista mitään? Vai oletko kenties aikuinen, jonka lasta kiinnostaa kalastus, mutta et itse ole lajia opetellut? Mutta olisi mukava, jos lapsi pääsisi kokeilemaan onneaan lohien ja taimenten parissa?

 

.

 

Kyllä! Juuri tätä varten on järjestetty Kymijoen Junioripäivä. Se on nuorille suunnattu kalastustapahtuma, joka pidetään kuumimpaan lohenpyyntiaikaan, Etelä-Suomen lohiparatiisissa, Korkeakoskella.

 

Tapahtuman perusajatus pysyy viime vuoden kanssa samana, eli järjestetään nuorille mahdollisuus tutustua lohenkalastukseen etelä-suomen parhailla kalapaikoilla. Tapahtuma on täysin maksuton, ja edes omat kalastusvälineet eivät ole välttämättömät, vaan paikalta löytyy myös lainavälineistöä. Samoin kuin lahjoituksena saatuja perhoja, koukkuja, painoja ja perukesiimaa. Eli kaikki spinnfluga-kalastukseen tarvittava. Heittolaiturilla on todella kokeneita kalamiehiä, jotka vihkivät nuoret joen paikkoihin ja näyttävät parhaat paikat. Soutukalastuksen saloihin on paikalla opastamassa useita Kymijoen soutukalastuksen taitavia konkareita, joiden kyydissä kalatonkin päivä muodostuu arvokkaaksi oppitunniksi soutukalastuksen saralla. Kaikki järjestetään talkoovoimin, sekä tukijoiden avustuksella. Korkeakosken kalastusyhtymä tarjoaa luvat laiturille, Kotkan kaupunki soutualueelle sekä Salakala Kotka veneet soutuun.

 

Lisäys ohjelmaan: paikalle saapuu myös kokeneita "alan miehiä" antamaan opastusta perhonsidonnassa sekä neuvomaan kuinka kala tulee käsitellä ruoanvalmistusta varten!

 

Viime hetken lisätietoa löydät keskusteluista:

Junnupäiväkeskustelu

Kyyditys- ja lainavälinekeskustelu


Tervetuloa mukaan!

 

Ilmoittautumiset:
Anssi Lehtinen Sami Forsell
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044-5709676 040-5953797Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt