Kirjautuminen

Juvan, Sulkavan koskien kunnostusuutisia

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Etelä-Savon elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskus jatkaa Sulkavan Uitonvirran kautta Saimaaseen laskevien koskien kalataloudellista kunnostusta. Työt aloitetaan 18.1 ja kunnostus on tarkoitus saada päätökseen maaliskuun lopussa.

 

Talvella 2009 kunnostettiin Tiittalan-, Kuha- ja Lohnakoski sekä Pyönin- ja Tikanjoki. Talvella 2010 vuorossa ovat Karijoki, Kissakoski, Kyrsyänkoski, Hirmukoski, Kontusenkoski ja Melasenkoski. Koko hankkeen kustannusarvio on 130 000 euroa, josta valtaosan maksaa Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen maaseutu- ja energiayksikkö. Sulkavan ja Juvan kunnat osallistuvat myös hankkeen rahoittamiseen. Hankkeen pääurakoitsija on Saimaan maanrakennus Oy Lohilahdelta.

 


.

 

Tavoitteena järvitaimenen palauttaminen reitille

 

Kunnostuksen ensisijaisena tavoitteena on palauttaa järvitaimenen lisääntymis- ja poikasalueet reitille. Kunnostuksen jälkeen koskialueille istutetaan järvitaimenen poikasia. Reitille nyt istutettavat poikaset lisääntyvät reitin koskissa aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. Järvitaimenen palauttaminen vaatii kuitenkin sen, että sukukypsät kalat selviytyvät elossa koski- ja järvivaelluksen ajan ja pääsevät lisääntymään vähintään kerran ennen saaliiksi joutumistaan. Nyt tehtävät kunnostukset luovat hyvät puitteet poikasille koskissa ja kunnostusten avulla tehdään lisääntymisalueet koskiin palaaville sukukypsille taimenille.

 

Lue lisää täältä

 

Lisätietoja

 

Kalastusbiologi Lasse Hyytinen, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, p. 040 703 7838
Kalastusbiologi Teemu Hentinen, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, p. 0400 623 207
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt