Kirjautuminen

Rapala Rahaston tuet jälleen haettavissa

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Rapala Rahasto haluaa tukea paikallisesti merkittäviä, kestävän kehityksen mukaisia kalavesien kunnostustoimia, turvata vapaaehtoisten talkoiden onnistumista, saattaa mahdollisesti laajempia, monivuotisia projekteja alkuun ja edistää omalta osaltaan näihin päämääriin tähtääviä tutkimuksia ja muita esivalmisteluja.

Rahasto ei ohjaa varoja varsinaisiin kalojen istutuksiin

Tänä vuonna Rapala Rahasto julistaa avoimesti haettavaksi 500-3000 euron arvoisia apurahoja edellä mainittujen toimien tukemiseksi. Lisäksi Rahasto jakaa kalastusvälineitä, esimerkiksi vieheitä, virveli- ja pilkkisettejä erityisesti nuorten kalastusharrastuksen herättämiseksi.

Tukea voivat hakea mitkä tahot tahansa. Esimerkiksi osakas- ja hoitokunnat, kalastusseurat ja -piirit, vesien tai luonnon hoito- ja suojeluyhdistykset, paikalliset yhteisöt ja talkooporukat, yksityiset puuhamiehet, alan tieteelliset tutkijayhteisöt, yksittäiset tutkijat sekä opiskelijat opinnäytetöihinsä, rahaston päämäärää tukevien laitteiden keksijät, kehittäjät ja valmistajat jne.

Asiantuntijaraati käsittelee hakemukset ja valitsee niistä parhaiten Rapala Rahaston periaatteita vastaavat hankkeet. Tuettavat tahot julkistetaan toukokuun aikana.

Hakemukset on lähetettävä huhtikuun puoliväliin mennessä. Hakemuksen voi muuten tehdä täysin vapaamuotoisesti, mutta siitä on selvittävä seuraavat asiat: Hanke, tapahtuma, tutkimus tai muu tarve, vakuuttavat perustelut, hakijatahon taustatiedot ja yhteyshenkilön kontaktitiedot.

Hakemukset voi lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteella Rapala VMC Oyj, Rapala Rahasto, Mäkelänkatu 91, 00610 HELSINKI. Hakemuskaavakkeen voi myös täyttää ja lähettää osoitteessa www.rahasto.rapala.fi, josta saa myös tietoa Rapala Rahaston avustuskohteista ja toiminnasta.

Lisätietoja apurahamenettelystä saa Rapala Rahaston asiantuntijaneuvoston jäseneltä toimittaja Seppo Suuroselta puh. 0400 233339, seppo.suuronen(at)wmail.fi.

Tukea annettu jo yli sadalle hankkeelle

Rapala Oyj:n ja Normark Suomi Oy:n yhdessä perustama Rapala Rahasto on viiden toimintavuotensa aikana ehtinyt tukea yli sataa kalastusmahdollisuuksia parantavaa hanketta eri puolilla Suomea. Viime vuonna raha-avustuksia kohdistettiin mm. jokien ja purojen kunnostuksiin, kosteikkojen ja kututurojen rakentamisiin, kalastukseen liittyviin mediaprojekteihin, nuorten kalastusleirien järjestämisiin jne.

Merkittävää on myös ollut Rapala Rahaston jo useampana vuonna antama välinetuki monille kouluille ja oppilaitoksille kalastuskurssien toteuttamiseksi.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt