Kirjautuminen

Share

Tallink Siljan viidelle Suomesta lähtevälle laivalle myönnettiin MSC-sertifikaatti kalan ja äyriäisten osalta. MSC eli Marine Stewardship Council on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka hallinnoi maailman johtavaa ympäristömerkintäohjelmaa vastuulliselle kalastukselle.

Katkaravuista ja silleistä alkuun

Katkarapuvoileipä on tuttu jokaiselle ruotsinlaivalla käyneelle ja perinneherkkua voi jatkossa syödä entistä paremmin mielin, sillä laivayhtiön vuositasolla käyttämät 160 000 kiloa katkarapuja tulevat jatkossa MSC-sertifioitujen tuottajien kautta. Sillituotteita menee noin 22 000 kiloa, jotka niin ikään ovat MSC-sertifioituja.

Ravintoloissa siniset MSC-merkit kertovat siitä, mitkä ruokalajit listalta kuuluvat MSC-sertifioinnin piiriin. Laivayhtiö kertoi lehdistötilaisuudessa, että heidän tavoitteenaan on saada sertifiointi jokaiselle omistamalleen laivalle sekä laajentaa MSC-valikoimia muihinkin kalalajeihin mahdollisuuksien mukaan.

MSC:n sertifioinnin etuna on mahdollisuus jäljittää kalan alkuperä ja pyyntitapa, jolloin voidaan varmistua siitä, että kalan tai äyriäisten toimittaja toimii vastuullisesti.

Merkittävä päänavaus

Tilaisuudessa puhunut WWF:n suojeluasiantuntija Matti Ovaska korosti, että WWF suosittelee kaikille ravintoloille ja kaupoille siirtymistä MSC-sertifioituun tuontikalaan.

Tallink Siljan ravintoloissa syö tuhansia ihmisiä päivässä, joten asialla on merkitystä. "Tallink Silja näyttää esimerkkiä siitä, miten iso toimija pystyy toimimaan oman toimialansa pioneerina. Olemme todella tyytyväisiä tästä kehityksestä", Ovaska sanoi puheenvuorossaan.

Lue lisää aiheesta

www.tallinksilja.fi/msc

www.msc.org/fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt