Kirjautuminen

Vertailussa kalastajan luottokortit

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Jos haluaa lähteä merta edemmäs kalaan, on matkavakuutusten syytä olla kunnossa. Perinteisten vakuutusyhtiöiden lisäksi matkavakuutuksen voi saada myös oman luottokortin kautta - tai jos omasta kortista ei matkavakuutusta vielä löydy, kannattaa kortit laittaa vertailuun.

Matkavakuutuksissa voi säästää näin jopa satoja euroja vuodessa. Ennen korttien vertailua on hyvä kuitenkin tietää pari perusasiaa luottokorttien matkavakuutuksista, sekä omista matkavakuutustarpeistaan. Seuraavat kysymykset auttavat määrittelemään, millaista luottokorttia kannattaa hakea.

Matkustatko Suomessa vai ulkomailla?

Luottokorttien vakuutusten kattavuus vaihtelee, joten on hyvä tietää omat reissutarpeensa ennen kortin hakemista. Useissa korteissa matkavakuutus kattaa vain ulkomaat, mutta lähes yhtä monet korvaavat vahinkoja sekä koto-Suomessa että sen ulkopuolella. Tässä vertailussa on listattu vain kortteja, joiden matkavakuutus on voimassa myös kotimaassa, koska olisi hölmöä jättää Suomen loistavat apajat käyttämättä. Jos kuitenkin tiedät tarvitsevasi vakuutusta vain ulkomailla, kannattaa suorittaa jatko-vertailua muistakin korteista esimerkiksi osoitteessa VertaaEnsin.fi.

Erityishuomiota kotimaan vakuutuksen tarjoavissa korteissa kannattaa kiinnittää sairauskuluihin, sillä osa vakuutuksista ei korvaa Suomessa tapahtunutta hoitoa.

Matkustatko perheesi kanssa?

Tässä vertailussa listatut kortit tarjoavat vakuutuksen vähintään alle 16-vuotiaille lapsille, parhaimmillaan myös puolisolle sekä alle 23-vuotiaille lapsille ja lapsenlapsille. Valitsemalla itsellesi sopivan kortin voit tarjota matkavakuutuksen koko perheellesi luottokortin vuosimaksun hinnalla.

Otatko omat varusteet mukaan reissuun?

Matkatavarakorvaus voi olla todella hyödyllinen. Esimerkiksi perhovavat voivat maksaa yli 1500 euroa kappaleelta ja sellaisen katoaminen vetää mielen matalaksi. Jos otetaan esimerkkinä vaikkapa Kanadaan suuntautuva perhokalastusreissu, tulee sinne vietävien varusteiden arvoksi helposti useita tuhansia euroja kahluuhousuista –ja kengistä alkaen.

Vaikka lentoyhtiöt voivat korvata lentojen aikana tapahtuneet vahingot, ne eivät voi auttaa jos tavarat varastetaan matkakohteessa tai lähdet reissuun autolla. Korvaukset vaihtelevat taas kortista toiseen, samoin kuin tavarakorvauksen omavastuut.

Kuinka pitkälle matkalle lähdet?

Lähdetkö kalaan viikonlopuksi vai vietätkö kesän maailman merillä harvinaisemman saaliin perässä? Luottokorttien matkavakuutusten kattavuus vaihtelee reissun pituuden mukaan 45 päivästä 120 päivään.

Kun olet vastannut ylläoleviin kysymyksiin, on luottokorttien vertailukin helpompaa. Lisäksi on hyvä tietää vielä pari asiaa luottokorttien matkavakuutuksista ja niiden ehdoista. Ensiksikin kannattaa muistaa, että matkavakuutuksen voimaanastuminen useimmiten vaatii matkakulujen maksamista luottokortilla. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi lentojen tai bensakulujen maksamista. Välttyäkseen turhasta korkojen maksusta, on syytä pyrkiä maksamaan luottokorttilaskut alta pois ennen korottoman maksuajan umpeutumista.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt