Kirjautuminen

Jigikalastajan Opas

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share
Juha Happonen & Timo Koikkalainen
Metsäkustannus Oy 2017
Kovakantinen, 176 sivua
Hinta 38 euroa

jigikalastajan-opasetukansi-462x600Pitkänlinjan kalastusoppaat Juha Happonen ja Timo Koikkalainen ovat monelle kalastajalle tuttuja  mestarijigaajia. Parivaljakko jigaa hyvällä tuloksella ja ennakkoluulottomasti niin kuhaa, ahventa kuin myös haukeakin, lähinnä Suomen sisävesillä. Happonen ja Koikkalainen ovat ajankohtaisia hiljattain julkaistulla kirjalla Jigikalastajan opas, joka käsittelee, yllätys, yllätys, jigikalastusta.

 

 

 

 

 

 

 

Jokaiselle jotain

Jigikalastajan opas on melkoinen jigaajan tietokirja joka tarjoaa tietoa jigikalastuksesta niin aloittelijalle kuin paatuneellekin jigaajalle. Kirjassa käydään läpi erilaiset jigit,  välineet, jigikalastuksen eri alalajit, jigien uittotekniikat, jigikalastajan vuodenkierto ja Suomessa yleisimmin jigiin tarttuvat kalalajit.

Jigausvälineet

Kirjassa käydään perusteellisesti läpi erilaiset jigityypit ja niiden värimaailmat sekä markkinoiden yleisimmät jigipäät, klassikkojigejä ja uutuuksia unohtamatta. Jigien lisäksi kirjassa käsitellään jigaukseen sopivia vapoja, keloja, kaikuluotaimia, siimoja ja jopa jigikalastukseen sopivaa venekalustoa. Myös jigikalastajan apuvälineet kuten haavi, pihdit, vieherasia, vaaka sekä moni muu tarpeellinen hilavitkutin käydään listaamalla läpi.

Kuhaa, ahventa vai haukea?

Kirja keskittyy kuhan jigikalastukseen. Kuhaa tarkastellaan siis muita kalalajeja laajemmin, ja sitä on päätetty lähestyä kuhan vuosikierron kautta. Kirjassa käydään läpi kuhan jigikalastus eri vuodenaikoina alkaen maaliskuusta ja päättyen marraskuuhun, kirjasta löytyy siis koko avovesikalastuskausi. Vuosikierron lisäksi käsitellään uittotekniikoita ja eri jigaustyylejä (mm. Vertikaalijigaus ja drop shot –jigaus). Omana lukunaan kirjassa käsitellään suurkuhan kalastusta.

Ahven, hauki ja muut kalalajit (mm. Taimen, harjus, toutain ja ruijanpallas) käsitellään yhteensä 18. sivun verran. Näistä paneudutaan syvemmin ahveneen ja haukeen, muut lajit ovat lähinnä mainittuina.

Yhteenvetona Jigikalastajan opas on oiva kirja niin aloittelevalle jigikalastajalle kuin hieman jo lajiin perehtyneellekin henkilölle. Eikä jigikarpaasikaan jää kylmäksi kirjan luettuaan sillä se antaa varmuudella jotain pohdittavaa pro-tason jigaajallekin.

jigikalastajan-opasetukansi-462x600

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt