Kirjautuminen

Jigicup alkoi Paraisten osakilpailulla

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

IMG 7373Jigi Cup Pro Kalastus saatiin kuluvan vuoden osalta vihdoin käyntiin, kun Paraisille oli saapunut reilut parikymmentä venekunnallista kovia kalamiehiä mittelemään avauskilpailun voitosta sekä tärkeistä pisteitä cupin kokonaiskisan kannalta.

 

 

Viileä kevät on pidätellyt kalamiehiä monin paikoin pitkin Suomea ja myöskin koetellut vesille radikaalisti vaihtuvien sääolosuhteiden myötä. Paraisilla saatiin kuitenkin nauttia kauniista kevätpäivästä, vaikka lämpömittari ei kuitenkaan noussut mihinkään huikeaan lukemaan. Mutta kalamiestähän lämmittää jo pelkää ajatus vesille pääsemisestä.

Kilpailu osoittautui ennakkoodotusten mukaisesti haastavaksi ja voittoon tarvittavien senttimetrien hankkimiseen ei riittänyt pelkät ammattimaisen näköiset teipit veneen kyljissä, vaan vapaa oli käytettävä pitkän kokemuksen tuomalla taidolla!

IMG 7320

Southwest Fishing Challengen voittoon ylsi Ville Käpysen venekunta (LeTo 
Pro Fishing Team) Lempäälästä. Käpysen lisäksi venekuntaan kuuluivat Janne Raunio ja Jouni Myller. Joukkue kirjautti ainoan täyden tuloskortin, jonka yhteistulos 197 cm oikeutti voittoon 9 cm erolla toiseksi sijoittuneeseen Arttu Kuirin venekuntaan. Kolmannen paikan kilpailussa lunasti itselleen Timo Heleniuksen venekunta myöskin hienolla tuloksella 176 cm.

IMG 7397

Kilpailun suurimmasta kalasta vastasi Sami Sinimeren venekunta kirjauttauen heti kisan alkumetreillä hienon 104 cm hauen. 

Suurin kuha -palkinto jaettiin Jari Ollikaisen ja Reino Kilposen venekuntien kesken (67 cm) ja pisimmän ahvenen nappasi Timo Heleniuksen venekunta.

Vaikkakin kilpailu sujui hienosti ja meininki oli kepeä, ei hämmingiltäkään vältytty. Kalojen valokuvaus epäonnistui hyvin suurella osalla kannattelukuvan osalta. Ohjeistus on ollut selvästikin hieman liian epäselvää ja kipparikokouksessa ensin väärin annetut ohjeet sekoittivat peliä entisestään. Sekavasta tilanteesta ja väärin otettujen kuvien lukumäärästä johtuen, kilpailussa ei tällä kertaa hylätty väärin otettuja kuvia. Näin tekemällä vältyttiin varmastikin ikävämmältä lopputulokselta kuin nyt. Seuraavaa kisaa silmällä pitäen ohjeistusta tullaan kuitenkin täsmentämään ja myös sääntöihin tehdään tarkennuksia tämän asian tiimoilta. Kilpailijat ottivat hyvähenkisinä kalamiehinä tämän pienen hässäkän hyvin, joten kiitos siitä!

Parainen on siis cupin puolesta nähty 2017 osalta ja ruvetaan jo tähyilemään sen osalta ensi kauden kuvioita. Jigi Cup jatkuu 10. kesäkuuta, kun vapamiehistä otetaan mittaa Kyrösjärvellä. Viimeistään nyt on aika teroitella koukut ja ottaa haaste vastaan!

 

Kisakuvia:

IMG 7368

IMG 7419

IMG 7442

IMG 7449

IMG 7501IMG 7461

IMG 7524

IMG 7539

IMG 7334

 

IMG 7558

IMG 7597

IMG 7599

IMG 7396

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt