Kirjautuminen

Share

Suunto tunnetaan tänä päivänä parhaiten erilaisista urheilukelloistaan, joita on suunniteltu niin vuoristokiipeilijöille kuin maastojuoksijoillekin. Traverse Alpha on Suunnon ensimmäinen kello, jonka käyttäjäkunnaksi on määritelty kalastajat ja metsästäjät.

 

Made in Finland

Tukevan oloinen kello on Suomessa valmistettu sotilasstandardien mukaisesti ja vedenpitävyys on määritelty vähintään 100 m. Kellon lasi on kestävää safiirilasia ja kehä ruostumatonta terästä ja kuori komposiittia. Ranneke on kangasta, joka kuivuu nopeasti. Näin ollen Suunto on kuin tehty kovaan käyttöön.

Ladataan usb:n kautta

Kello ladataan mukana tulevan usb-latauspiuhan kautta, jonka kautta voidaan myös siirtää tallennettua tietoa. Akku kestää yhdellä latauksella reilut pari kalastuspäivää aktiivista käyttöä, jossa käytetään paljon GPS:ää. GPS:n käyttö on olennaista, mikäli haluaa tallentaa mahdollisia ottipaikkoja tai muita merkittäviä kohteita.

Traverse Alpha menee virransäästötilaan, kun sitä ei käytetä. Virransäästötilassa akku kestää todella kauan, jopa useita päiviä. Näyttö sulkeutuu automaattisesti ja menee päälle liikkeestä.

Käteviä ominaisuuksia kalastajalle

Traverse Alpha mittaa lämpötilan, ilmanpaineen, ilmoittaa auringon nousu- sekä laskuajat, kuun vaiheet ja siinä on myös erittäin kirkas taskulamppu sekä yökäyttöä varten punainen taustavalo. Ilmanpaineen lähihistoria tallentuu laitteeseen ja voit seurata onko ilmanpaine nousemassa vai laskemassa. Juuri ilmanpaine vaikuttaa useimmin kalojen ottihalukkuuteen.

GPS:n avulla se tallentaa kuljetun reitin ja voit tallentaa kalojen saantipaikat parilla napin painalluksella. Parittamalla sen älypuhelimen kanssa saat ruudulle näkyviin saapuvat puhelut ja viestit. Puhelimen ollessa vedeltä suojassa takin alla on hyvä nähdä kannattaako puhelinta kaivaa esiin.

Kalastusopas Jani Ollikainen on käyttänyt Traverse Alphaa jo viime kaudella ahkerasti

Hänen mukaansa kellon ominaisuudet ovat oikeasti kalastajalle hyödyllisiä etenkin kun sitä käyttää yhdessä älypuhelimen kanssa. "Saadut kalat saa tallennettua kelloon ja voit sijoittaa saalis- tai maisemakuvan Suunto Movescount –ohjelmaan", hän sanoo.

Kello tarjoaa siis mahdollisuuden huippuluokan kalapäiväkirjan pitoon. Movescoutin monipuoliset ominaisuudet mahdollistavat runsaan tiedon hyödyntämisen ja samalla sen jakamisen muiden käyttäjien kanssa. Movescoutissa on paljon eri alojen harrastajia ja kalastajien määrä kasvaa koko ajan.

Jani sanoo, että Traverse Alphasta on ollut hyötyä myös opashommissa

"Auringon nousu- ja laskuaikojen tarkistus nopeasti on hyvä ominaisuus, samaten kuin ilmanpaine. Kelloon tallennetut ottipaikat on helppo kohdistaa ja näin ei aina olla karttaplotterin armoilla, jos vaikka liikutaan muulla kuin omalla opasveneellä. Mielestäni on mielenkiintoista jälkikäteen tarkastella omia polkujaan ja saa aika tarkan kilometrimäärän paljon on tullut liikuttua. Lisäksi Suunnon Movescount-video on oikein hyvää markkinointimateriaalia sosiaaliseen mediaan", hän hehkuttaa.

Hinta 499 euroa. Saatavilla mustana ja armeijan vihreänä. Lisätietoa www.suunto.com

Suunto on tuottanut myös erittäin selkeitä videoita, joissa laitteen ominaisuudet tulevat hienosti esiin.

Kalapäiväkirja

Ilmanpaine, kuun ja auringonnousut

Kestävyys

Ja se tärkein: Fiilis!

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt