Kirjautuminen

Onkitukku palvelee entistä monipuolisemmin

Käyttäjän arvio:  / 3
HuonoinParas 
Share


Tunnetun kilpaonkijan Tom Sirviön vetämä Onkitukku on ollut jo vuosikausia onginnan asiantuntevin taho maassamme. Toiminta on laajentunut palvelemaan myös viehekalastajia ja tälle kaudelle Onkitukun kautta voi tilata myös retkeilyyn, ulkoiluun tai elektroniikkaan liittyviä tuotteita.

 

 

Yrityksen hyvien ja erityisten tuotevalikoimien mahdollistajana on pääosin oma maahantuonti. "Toki teen yhteistyötä myös muiden tukkureiden kanssa, mutta oman maahantuonnin myötä pystyn tarjoamaan niin onki- kuin uistinpuolellakin sellaisia uutuuksia, joita muilla ei ole", Tom Sirviö sanoo.

Sanojensa vakuudeksi Sirviö kaivaa hyllystä mittavan kokoelman Traper- ja bassinkalastuksen maailmanmestari Franco Mancinin kehittämiä Herakles-merkkisiä jigejä ja Milon sekä Colmicin onkitarvikkeita. Sirviö sanoo, että jigeille on ollut hurjasti kysyntää niiden pyytävyyden takia ja esimerkiksi Suomen WPC-karsinnoissa mentiin pitkälle juuri Traperin jigeillä.

Hän pyytää myös vilkaisemaan edessään komeilevaa pilkkiavantoa jäljittelevää akryylikuutiota. "Tässä taitaa olla ainoa paikka missä pilkkiä voi kokeilla täysin avantoa vastaavassa tilassa ja siten, että näkee sivulta miten pilkki ui", Sirviö kertoo.

"Meiltä löytyvät käytännössä kaikki mahdollinen onkimiseen jopa omalla reseptillämme sekoitetusta mäskistä alkaen", Sirviö kehaisee. Samaan aikaan Ratinen on vyöryttänyt eteeni ongenkohoja niin paljon, että vähempikin luulisi riittävän. "Kaikkiin tilanteisiin ja kaikille lajeille löytyy omat kohonsa", Ratinen sanoo.

Kaikesta näkee, että Onkitukussa ollaan todella asialle omistautuneita. Viehekalastajia ilahduttaa, että Sirviö on haalinut myös mukavan valikoiman keloja, uistimia, siimoja sekä vapoja. Lisäksi jigivalikoima on erittäin kattava, juurikin oman maahantuonnin tuotteiden puolesta. "Kyllä viehekalastajat ovat meille tärkeä asiakasryhmä, joten pyrimme palvelemaan heitä mahdollisimman monipuolisesti", Sirviö sanoo.

Myymälän tilat ovat kuitenkin rajoitetut, joten ihan kaikkea ei sinne ole laitettu esille vaan osa on jätetty nettikauppaan kuten myös retkeilyyn, ulkoiluun ja elektroniikkaan liittyvät tuotteet. "Ei tänne kivijalkaan kannata mitään telttoja ottaa varastoon vaan myyn niitä suoraan eri maahantuojien varastojen kautta kuten muitakin tuotteita", Sirviö kertoo.

Valikoimaa totisesti piisaa

Tom Sirviö sanoo, että hänen on luontevaa tehdä kauppaa myös muista tuotteista, jotka kiinnostavat kalastajia. "On totta, että esimerkiksi rautakauppatuotteet tai lelut eivät liity kalastukseen, mutta miksi ihmeessä pitäisi ostaa esimerkiksi saha erikseen rautakaupasta kun sen voi saada meidän kauttamme?", Sirviö kysyy.

Kivijalkamyymälä sijaitsee Vantaan Petikossa.

Kun tarkemmin ajattelee, Sirviön ideassa on järkeä. Kalastusvarusteiden ostohan on enemmän viihdettä ja se on hauskaa viettää aikaa valikoimassa uusia vehkeitä. Jos siinä samassa voi ostaa kotiin esimerkiksi koiralle uuden kaulapannan tai veneen pesuun painepesurin, ei ostaminen enää voi helpommaksi tulla.

Lisätietoa www.onkitukku.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt