Kirjautuminen

Share

Kalastuksen lomassa pidetyn tauon kruunaa lämmin kahvi tai keitto. Harva jaksaa kuitenkaan keittimiä mukana kannella ja siksi jonkinlainen termospullo löytyykin lähes jokaiselta.

Vuonna 1904 Saksassa perustettu Thermos on antanut nimensä termospullolle, joten yli 100 vuoden kokemus näkyy tuotteiden laadussa. Tämän vuoden uutuuksiin kuuluu rosterista valmistettu Thermos Stainless King 710 ml –ruokatermos, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu ruoan lämpimänä pitämiseen, mutta kelpaa hyvin myös esimerkiksi kahvin säilytykseen. Pulloa kokeiltiin useaan otteeseen kevään ensimmäisillä siikareissuilla.

Erinomainen eristyskyky

Termospullon eristyskyky perustuu kaksiosaiseen rakenteeseen, jossa pulloja on kaksi sisäkkäin. Niiden välissä on tyhjiö, jonka vuoksi lämpöenergian siirtyminen johtumisen ja konvektion avulla on minimoitu. Pullot koskettavat toisiaan vain erittäin pieneltä alueelta, näin kosketuspintojen kautta tapahtuva lämpöhävikki on saatu mahdollisimman pieneksi. Thermoksen tuotteissa tyhjiö on muodostettu tyhjiöuunissa yli 1000 asteen lämpötilassa (useimmilla muilla merkeillä tyhjiö tehdään tyhjiöpumpulla).

Mittaukset kertovat totuuden

Ennen käyttöä termospullon sisäpuoli on hyvä esilämmittää, jotta lämpimän ruoan tai juoman lämpöä ei häviä pullon rakenteeseen. Hyvä tapa on pitää pullossa muutaman minuutin ajan kiehuvaa vettä. Vastaavasti kylmäsäilytyksessä sisäpuoli täytyy kylmentää.

Laitoimme termospulloon aamulla kiehautettua mehua ja ennen korkin sulkemista mittasimme lämpötilaksi 88 astetta. Kuuden tunnin jälkeen muutaman asteen ulkolämpötilassa olleen pullon sisältö oli 78 astetta ja niin kuumaa, ettei sitä pystynyt juomaan ilman jäähdytystä. Laitoimme ruokatermariin mehua ihan siitä syystä, että mittausten tekeminen olisi helpompaa.

Laatua 47 eurolla

Paljon ulkona liikkuva osaa arvostaa Thermoksen laatua, jossa on 10 vuoden takuu. 47 euroa ei ole paljon siitä, että saa kahvin tai ruoan kuumana. Halpistermareihin ei ole tämän jälkeen paluuta.

Osta omasi
TÄÄLTÄ

Lisätietoa www.thermos.com

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt