Kirjautuminen

Tunnelmia Hong Kong Challengesta

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Hong Kong Challenge c&r –heittokalastuskilpailu kisattiin lauantaina 10.9. Lohjanjärvellä 150 veneen voimin. Kilpailijoita oli saapunut pitkin eteläistä Suomea, mutta kaukaisimpia saapui aina Vaasaa ja Kuopiota myöden. Tapahtumaan kerääntyneet noin 400 kalastajaa saivat nauttia iltapäivällä lähes kesäiseksi muuttuneesta auringonpaisteesta ja hyvästä tunnelmasta.

Osaajat erottuivat joukosta

150 venekunnasta 118 sai kalaa, mutta kaikki kilpailussa mukana olleet lajit, ahven, kuha ja hauki, löytyivät vain 26 tiimin tuloskortista. Tässä kilpailussa pärjääminen vaati ehdottomasti tasaista suoritusta ja näiden kolmen kalalajin saamista veneeseen mittausta ja valokuvausta varten. Saadut kalat vapautettiin jatkamaan kasvuaan.

Lähes metrin hauki ja 80 cm suurkuha

Suurin hauki oli Markus Puiston, Juuso Kuuselan ja Jani Luojukosken muodostaman Team Gentryn väsyttämä 98-senttinen suurhauki. Kaikkiaan haukia ilmoitti 101 venettä. Ahven oli toiseksi suosituin saalis, jonka löysi 85 eri venekuntaa. Pisimmästä 37 cm mittaisesta ahvenesta vastasi tiimi nimeltä Kammioseurion Metsästäjät, jonka muodostivat Ville Puustinen, Jussi Vastamäki ja Arsi Salo.

Kuha ratkaisijan roolissa

Kuten edellisenäkin vuonna, niin myös tänä vuonna kilpailun ratkaisevin kala oli kuha. Kuhan onnistui saalistamaan vain 41 venekuntaa, joka kertoo siitä, että sen saaminen vaatii muita kaloja selvästi enemmän osaamista ja päivän olosuhteiden hallintaa sekä paikkatuntemusta. Pisin kuha oli todellinen Lohjanjärven suurkuha, jolla pituutta oli peräti 80 cm. Sen saivat jigillä heti kilpailun alkumetreillä vain 20 minuutin kalastamisen jälkeen venekunta Sorkkametsänsilakkaseura, jossa mukana olivat Arto Kurkinen, Jani Nurmi ja Markus Rinne.

Kokonaiskilpailun voittajasta ei tällä kertaa jäänyt epäselvyyttä ja huikean lähes viidentuhannen euron arvoisen pääpalkinnon vei matkaansa Klaukkalasta kilpailuun saapunut Sorkkametsänsilakkaseura. Heidän saamansa jättikuha antoi loistavat asetelmat kilpailuun, eikä muidenkaan kalalajien saaminen tuottanut ongelmia. Kuha tarttui tiimin jäsenistä Markus Rinteen uittamaan jigiin.

Voittajat olivat käyneet muutamaan kertaan harjoittelemassa kisaa varten ja tutustumassa Lohjanjärven metkuihin, tämä näytti tuottavan tulosta. Mestaruutta juhlittiin villisti ja voiton takuuna olleen suurkuhan väsyttäjä palkittiin muiden tiimiläisten toimesta formulatyyliin kuohujuomakylvyllä. Onnistumisen riemu oli käsin kosketeltavissa.

Hopealle nousi aikaisempinakin vuosina lohjalaisten mainetta kilpailussa yllä pitäneet nimet.
Venekunta Syväpirtin Suviuistelijat, jossa mukana olivat Aki Erola, Mikko Häkli ja Martti Hampori, teki tasaisen suorituksen kaikkien kalalajien osalta ja nousi upeasti toiselle sijalle. Kolmannesta sijasta käytin todella tiukka taisto, joka kääntyi marginaalisella erolla Miikka & Antti Sartovuon sekä Mika Hämäläisen muodostaman Lillin Kuha -venekunnan hyväksi.

Täydelliset tuloslistaukset löytyvät kilpailun Facebook-sivuilta: www.facebook.com/hongkongchallenge

Järjestelijät tyytyväisiä suosioon

Kilpailun järjestäjät, Lohjan Kalaseura ry ja kuhavetasen.com, olivat tyytyväisiä päivän kulkuun ja erityisesti siihen, että kilpailu on herättänyt erityisen suurta kiinnostusta alan piireissä ja kalamiesten ja –naisten keskuudessa jo koko kesän ajan. Useiden kuukausien valmistelut konkretisoituivat lauantaina iltapäivällä, kun kilpailu oli vihdoin käyty ja himoitut palkinnot jaettu päivän parhaille venekunnille.

"Moni ei tiedä kuinka pitkään tämän kokoluokan kilpailua täytyy valmistella ja miettiä lukuisia asioita valmiiksi sekä tehdä yhteistyötä kilpailun sponsoreiden kanssa. Erityisesti tiedottaminen ja sitä kautta kilpailun pitäminen potentiaalisten osallistujien mielissä on avain siihen, että näinkin moni tiimi otti osaa kilpailuun", sanoo kilpailunjohtaja Tuomas Hutri.

Kilpailun seuraaminen oli viety suomalaisissa kalastuskilpailuissa ennen näkemättömälle tasolle tuloksien liveseurannan ja livevideoiden myötä. Lisäksi Kalastajan Kanava raportoi jatkuvasti maalta sekä vesiltä eri venekuntien kuulumisia kilpailutapahtuman aikana. Kaikki nämä videot ja sadat kuvat löytyvät kaikkien katseltaviksi Facebookista.

"Haluan kiittää kaikkia osallistujia, yhteistyötahoja sekä omaa järjestelyporukkaa hyvin sujuneesta päivästä upeissa puitteissa Lohjalla", kiittelee Hutri ja toivottaa kilpailijat tervetulleiksi myös ensi vuonna Lohjanjärvelle.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt