Kirjautuminen

Wake Vertigear Pelagear ja Bottomgear -vertikaalijigit

Käyttäjän arvio:  / 3
HuonoinParas 
Share

IMG 4597Kesä alkaa olla kuumimmillaan ja lomat ovat alkamassa! Wake Fishing tarjoaa loma-ajan kalastajille kesähelteiden kuumimmat vertikaalijigit. Wake Vertigear jigisarjasta löydät jigit niin pohjan tuntumassa kuin välivedessäkin tapahtuvaan vertikaalijigaukseen.

 

 

 

 

 

Pelagear ja Bottomgear

IMG 4621

 

 

 

 

 

 

 

 

Waken vertikaalijigisarjasta löytyy kaksi mallia: Välivesijigaukseen suunniteltu pelagear ja pohjan tuntumassa uitettavaksi tarkoitettu Bottomgear-sarja.

Pelagear ja bottomgear –jigit ovat 6” pituisia eli kooltaan ne osuvat ehkäpä suosituimpaan vertikaalijigien segmenttiin. Huhujen mukaan kooltaan isompiakin malleja saattaa olla jossain vaiheessa tulossa, niitä odotellessa. Yhdessä pakkauksessa on viisi jigiä. Vertigear-jigien materiaali on erittäin pehmeää mikä antaa jigeille eloisan uinnin jo hitailla uittonopeuksilla, mikä on omiaan kun pysähdytään härnäämään kaikuluotainnäyttöön tupsahtanutta isoa kalaa.

 Kalantuloa ei voi estää!

Kävimme testaamassa Vertigear-jigejä yhdessä Waken edustajan, kalastusopas Taneli Laulajaisen kanssa aurinkoisessa kelissä hieman ennen juhannusta. Jo päivän väriä ja jigimallia hakiessa saimme jigeihimme tukevia tärppejä. Lopulta Taneli löysi päivän ottipelin Pelagearin Power Perch -väristä.

IMG 4582

Miltei metrin pituinen vertikaalihauki. Ottipelinä toimi Wake Pelagear värissä Power Perch.IMG 4597

Sitten se vetäisi vielä vajaan 90 cm kuhankin!

Ottipelin löydyttyä Taneli kunnostautui jigaamalla välivedestä miltei metrin mittaisen hauen ja erittäin nätin kuhan jotka vapautettiin muutaman nopean promokuvan jälkeen. Varsinkin kuhan kanssa onnistuminen on usein pienestä kiinni. 

IMG 4609

Suu täynnä päivän ottiväriä, Power Perchiä.

 

Väliveteen

IMG 4650

Jigin uintia saa elävöitettyä viiltämällä pyrstön edessä olevat urat auki.

 

Pelagear –jigi on ulkonäöltään pitkälti tavanomaisen vertikaalijigin näköinen. Jigin pään saa niin halutessaan nipistettyä irti kynnen avulla, jolloin pyöreä jigipää istuu jigiin paremmin kuin hyvin. Pelagear-jigeistä on tarjolla kymmenen erittäin hienoa värivaihtoehtoa ja voisikin olettaa että värikartasta löytyy, kuten löytyi meidänkin reissullamme, ottiväri kuhalle miltei kaikissa olosuhteissa.

IMG 4637

Dekapitaatio. Nipistämällä Pleagear-jigin pään irti kiduksien kohdalta saa pyöreän jigipään sopimaan juuri eikä melkein!

 

Vaikka Pelagear-jigit onkin valmistettu pehmeästä materiaalista, saa niiden uintia elävöitettyä entisestään leikkaamalla auki pyrstön edessä olevat urat.

 

Pohjan tuntumaan

IMG 4675

Bottomgear-jigien värimaailma on rusehtavan- ja harmaanvoittoinen.

Bottomgear  -jigit ovat omalaatuisen näköisiä mutta loogisia pohjan tuntumassa uitettavia jigejä jotka imitoivat pohjalla eläviä kaloja kuten tokkoja. Jigit ovat profiililtaan kolmionmuotoisia ja uivat oikein rigattuina siten että niiden vatsa vipeltää pohjaa pitkin. Mös Bottomgear-jigien päät saa nipistettyä niin halutessaan irti jolloin jigin koko myös kutistuu hieman mikä voi olla hyvä asia esimerkiksi merellä tapahtuvaa pohjavertikaalijigausta ajatellen.

IMG 4658

Nipistämällä pään irti jigin kokoa saadan tarvittaessa kutistettua.

Bottomgear-jigien värimaailma eroaa seitsemällä ruskean- ja harmaanvoittoisella, pohjakalojen värisävyjä imitoivalla värillä hieman Pelagear-jigien vastaavasta. Tarjolla on kuitenkin niin luomu- kuin ärsyvärejäkin joiden joukosta luulisi löytyvän ottipelit niin merelle kuin järvillä tapahtuvaan kalastukseenkin. Bottomgear-jigien sivuilla olevat siivekkeet antavat jigille leijaavan uinnin ja ne toimivatkin hyvin myös perinteisessä heittojigauksessa ja drop-shotkalastuksessa.

Hinta: 6,90 euroa/pakkaus

Lisätietoa Wake Vertigear –jigeistä: www.wakefishing.com

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt