Kirjautuminen

Vakuutusyhtiö Alandialta vakuutus kalastajille

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Vakuutusyhtiö Alandia tuo vapaa-ajankalastajille suunnatun vakuutuksen, joka turvaa veneen varusteineen. Aluejohtaja Robert Rostedtin mukaan Suomesta on liian pitkään puuttunut kalastusvakuutus.

Venevakuutuksiin erikoistunut Alandia ottaa ensimmäisenä kalastajat siipiensä alle tarjoamalla vapaa-ajankalastajille mahdollisuuden suojata sekä veneensä että henkilökohtaiset kalastustarvikkeensa.

"Suomessa on tuhatmäärin vapaa-ajankalastajia. Heidän varusteidensa arvo on 10 viime vuoden kuluessa kasvanut merkittävästi. Siksi olemme kehittäneet erityisesti kalastajille räätälöidyn vakuutuksen yhteistyössä Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön kanssa", Robert Rostedt kertoo.

Jokainen vähänkään enemmän kalastusta harrastava tietää, että varusteita kertyy huomattavia määriä ja etenkin vetouistelijat ovat tässä omaa luokkaansa. Toisaalta taas arvokkaita laatuvapoja –ja keloja hankitaan maahantuojien mukaan jatkuvasti enemmän. Tämä lisää varusteiden arvoa ja varkauden sattuessa harmi on suuri.

Varkaat voivat iskeä yllättävissä paikoissa

Muutama vuosi sitten kalastusopas Kari Lossilta vietiin lukitusta varastosta huomattava määrä varusteita ja uniikkeja uistimia. Ne, jotka rikoksen tekivät, tiesivät mitä olivat hakemassa.

Toinen vaaran paikka on auto, josta varusteita ollaan kantamassa veneeseen. Turusta tiedetään tapaus, jossa varkaat iskivät samaan aikaan kun kalastaja oli menossa lukitsemaan autoaan. Menetys oli kalastusvarusteiden lisäksi tuntuva määrä elektroniikkaa.

"Kalastajalla, kuten kellä alansa intohimoisella harrastajalla on läheinen suhde veneeseen ja varusteisiin. Mikään määrä rahaa ei täysin korvaa lempiuistimen menetystä. Mutta varkaan iskiessä Alandia voi sentään tulla vastaan, kun on hankittava uudet välineet", Rostedt kertoo.

Rostedtin vinkki on valokuvata huolella sekä vene että varusteet

"Käsitykseni mukaan varastetut kalastustarvikkeet myydään anastetuista perämoottoreista poiketen usein eteenpäin Suomen rajojen sisällä. Niinpä kalastusvarusteensa on mahdollista, vaikkakaan ei todennäköistä, saada takaisin – jos käytössä on todistusaineistoa".

Lue lisää Alandian Kalastusvakuutuksesta osoitteesta www.alandia.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt