Kirjautuminen

Illex Dexter Shad – pehmeä viehe koviin paikkoihin!

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

 

image2Sopivasti hauenkalastuskauden kudunjälkeiseen huipentumaan Wake Fishing tuo Suomeen jo kauan odotetun pehmovieheen, nimittäin Ranskalaisvalmistaja Pezon & Michelin kehittämän Illex Dexter Shadin! Dexter Shadilla onkin tänä keväänä niitetty kunniaa suuhaukipiireissä niin Suomessa kuin Ruotsissakin useiden sillä pyydettyjen suurhaukien ansiosta. Kalamies.com kävi koeuittamassa mm. Saksan Rügenissä  jo klassikon asemaan nousseita Dexter Shadeja yhdessä kalastusopas Taneli Laulajaisen kanssa.

 

 

 

 

 

Shadia joka lähtöön

2 copyDexter-tuoteperheestä on saatavilla niin pehmeitä kuin koviakin vieheitä, mutta me keskityimme koeuittamaan Dexter Shadeja ja Dexter Eeleja. Dexter Shad on perinteinen haukishadi ja Dexter Eel on häntyri. Dexter Shadia valmistetaan 15 cm, 20 cm, 25 cm ja 34 cm kokoisena ja Dexter Eelia on saatavilla 15 cm ja 21 cm kokoisena.

Dexter Shadin uinti on rullaavaa ja se toimii hyvin hitaan kelauksen kanssa, kestäen kuitenkin shadiksi melko kovaa vauhtia. Dexter Eel puolestaan on alkukauden kankeiden haukien suosikki toimien parhaiten erittäin hitaalla kelauksella.

 

Suurhaukia dexter Shadilla

Meneillään oleva kevät on ollut Dexter Shadin voittokulkua. Niin Ruotsissa kuin Suomessakin Dexter Shad on näytellyt pääosaa yhdessä upeiden haukien kanssa.

Suomalainen Niklas Heikinheimo sai heti alkukeväästä mahtavan 15,5 –kiloisen 120 cm hauen 34 cm Dexter Shadilla värissä “Blue Herring”. Ruotsalainen Team Illex-jäsen Jonas Norrmén puolestaan on niinikään tänä keväänä vetänyt 15,08 –kiloisen hauen “UV Bomb”-väritteisellä 25 cm Dexter Shadilla.

039

Jonas Norrménin 15-kiloinen mahtimamma puri  UV-bomb -väritteistä Dexter Shadia.

image2

Niklas Heikinheimon kesyttämä 15,5 -kiloinen hauki haukasi Dexter Shadia värissä Blue Herring.

 

Uutuutena UV-värit

Dexter Shadin jo muutenkin upeaa 18-värin värikarttaa on tälle kaudelle uudistettu kuudella UV-värillä. Haukiperhoissa UV-värit ovat olleet “the juttu” nyt jo parin vuoden ajan ja Dexterin myötä UV-värit saapuvat myös haukishadeihin!

 Dexter UV frgkarta-2

Dexter Shad U.V. värikartta kattaa monet eri olosuhteet.

 

Jivaros Swim Headin avulla pohjan tuntumaan

IMG 3781Jivaros Swimhead on raksihupputyyppinen 28-grammainen painopää joka kiinnitetään haukishadin päähän jolloin shadi saadaan uimaan välivedessä tai pohjan tuntumassa. Jivaros kestää vauhtia hyvin ja sen kanssa päästään huomattavasti syvemmälle kuin esimerkiksi Catherine- tai päärynäpinoja käyttämällä. Jivaros sopii niin vetouisteluun kuin heittokalastukseenkin ja sitä voi käyttää myös kuolleen täkykalan kanssa.

Jivarosia uitettaessa sen suun läpi virtaa vettä joka aikaansaa kaloja houkuttelevan äänen ja uintiliikkeen.

 

 

P4060279-2Lisätietoa:

www.wakefishing.com

www.teamadrenalin.wordpress.com

http://www.splashfishing.com

http://www.illex.fr/en/index.html

 

 

 

 

 

 

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt