Kirjautuminen

Maritim venevarustevinkit osa 3 | Volcano vene&autoimuri

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Hiekka ja sora veneen pohjalla tai autossa ovat todella ärsyttäviä pidemmän päälle. Varsinkin veneessä hiekka kulkeutuu pikkuhiljaa kaikkialle ja jauhaa samalla erityisesti lujitemuovisen veneen turkkia ikävän näköiseksi.

 

Käytännössä hiekan pois saaminen itsetyhjentyvästä veneestä on mahdollista suihkuttamalla vettä sisään ja veneen tyhjentää itsensä, mutta silti hiekkaa jää pohjalle häiritsemään. Veneissä, joissa itsetyhjentyvyyttä ei ole, puhdistaminen on vieläkin hankalampaa.

Venevarustetukkuri Maritimin suunnittelutiimi on pureutunut ongelmaan ja he ovat tuoneet markkinoille Volcano-nimellä kulkevan imurin.

Volcanon juju on siinä, että se toimii tupakansytytinliittimellä niin autossa kuin veneessäkin. Kaiken lisäksi sillä voi imuroida myös pieniä määriä vettä. 100W teho ei ole suuren suuri 12 voltin käyttöjännitteestä johtuen, mutta riittää hyvin hiekan, havunneulasten ja kaislanpalojen imurointiin. Mitään kovin isoja kappaleita imuri ei jaksa imeä.

Imurissa on joustava kahden metrin pituinen imuletku, johon voi kiinnittää mukana tulevat kolme erilaista suutinta: harjasuuttimen, kovien pintojen suuttimen sekä ahtaiden paikkojen suuttimen. Virtajohdon pituus on 5,5 metriä, jolla yltää hienosti imuroimaan koko kalastusveneen tai auton alan. Hauskana yksityiskohtana on led-valo letkun varressa, joka syttyy heti kun suutin painetaan paikalleen.

Volcano vastaa kooltaan noin viitoskoon jalkapalloa ja irrotettavan roskasäiliön koko on 0,4 litraa, jonne mahtuu hyvin useamman kerran imuroinnit.

Volcano on oikeasti näppärä säilyttää vaikkapa vetoautossa, jolloin voi samalla imuroida autosta lasten murut tai kalaporukat kenkien mukana tulleen hiekan. Vene on kätevä imuroida noston jälkeen ja laskea alas puhtaana.

Volcanon hinta on maltilliset 75 euroa ja sen voi ostaa suoraan täältä:http://maritimshops.fi/fi/tuote/94510513/9514601001/kannettava-imuri-volcano-vc800-12v/45608870/1

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt