Kirjautuminen

Lowrancen kevään 2016 uutuusmallit katsauksessa

Käyttäjän arvio:  / 3
HuonoinParas 
Share


Vene-elektroniikassa tapahtuu tällä hetkellä sama kuin kaikessa muussakin elektroniikassa eli hinnat laskevat ja ominaisuuksia tulee lisää. Suomen myydyin vene-elektroniikkavalmistaja Lowrance esitteli kahta tuoreinta malliaan Elite Ti:tä ja Hookia.

Lowrance Elite Ti –sarja tuo ylätason laitteiden ominaisuudet keskihintaluokkaan

Kaikuluotainteknologia on mennyt viimeisinä vuosina hurjasti eteenpäin. Samalla hintataso on laskenut ja laitteet tarjoavat entistä enemmän ominaisuuksia. Elite Ti –sarja on tästä loistava esimerkki.

Laite noudattaa muotokieleltään, käyttöliittymältään sekä olemukseltaan huomattavasti kalliimpaa HDS Gen3 –sarjaa, mutta tarjoaa lähes yhtäläiset ominaisuudet. Elite Ti:hin ei voi liittää tutkaa, autopilottia tai viihdejärjestelmiä, mutta muuten se suoriutuu kaikesta lähes yhtä nopeasti kuin isoveljensä. Sen voikin sanoa olevan etenkin heittokalastajan laite. Sarjasta löytyy 5 –ja 7-tuumaiset mallit, joissa, on samat ominaisuudet pois lukien NMEA2000-liitäntä.

Elite Ti:ssä on kosketusnäyttö kuvasuhteella 16:9 ja laitteet tukevat Lowrancen StructureScan HD –viistokaikuteknologiaa sekä matalia/keskitasoisia/korkeita CHIRP- ja 50/83/200/455/800 kHz:n taajuuksia, laitteessa käytettävissä olevat taajuudet riippuvat valitusta anturista.

Niistä löytyy myös integroitu Bluetooth – yhteys, jolla voidaan ohjata Power Pole -matalanveden ankkuria sekä Wifi, jonka kautta voidaan ladata ohjelmistopäivityksiä suoraan laitteeseen tai mukautettuja Insight Genesis –karttoja. Wifillä voidaan myös jakaa kopionäkymä Android tai iOS käyttöjärjestelmällä toimiviin älylaitteisiin. Laitetta toimitetaan kahdella eri anturivaihtoehdolla: HST-HDI –anturilla, joka ei sisällä viistoluotausta sekä TotalScan-anturilla.

7-tuumainen käytössä

Maahantuoja esitteli isompaa 7-tuumaista mallia varustettuna TotalScan-anturilla, joka mahdollistaa viistokaikuluotauksen. 7-tuumainen laite tullee olemaan suosituin sillä sen näytölle mahtuu mukavasti kaiku –ja karttanäkymä yhtä aikaa.

Tehokas paketti

Elite Ti ei kauaa aikaile eri valikoiden välillä surffaillessa ja toiminnot tapahtuvat ripeästi. Karttapuoli ei sinänsä tarjoa muuta erikoista kuin Structure Map -ominaisuuden, jossa viistoluotaimen kuva piirtyy kartan päälle sekä Lowrancen Insight Genesis –karttojen käytön, jotka mahdollistavat yksilölliset, omista lokitiedoista tehdyt kartat.

Laitteen suurin etu on tehokas prosessori sekä TotalScan-anturi, joka pystyy tuottamaan pinnan alta muiden kaikutekniikoiden lisäksi myös todella tarkkaa viistokaikukuvaa. Kalaparvet, pohjan rakenteet ja yksittäiset kivet piirtyvät todella selvästi sekä helposti tulkittavaksi informaatioksi.

Elite Ti on omiaan joko ainoaksi laitteeksi aktiiviselle heittokalastajalle, mutta se sopii myös hienosti keulalaitteeksi esimerkiksi oppaille, jotka eivät halua sijoittaa HDS Gen3 –luokan laitteeseen.

Hinnat
Elite 5Ti TotalScan-anturilla 965 euroa & Elite 7Ti TotalScan-anturilla 1195 euroa. Lisätietoa www.lowrance.fi

Hook-mallisto kaikille kalastajille

Toinen esitelty uutuus oli erittäin laaja Hook-mallisto, joka käsittää laitteita erilaisilla kuvasuhteilla aina pienestä 3-tuumaisesta isoon 9-tuumaiseen. Saatavilla on myös x-merkinnällä olevat laitteita kolmessa eri kokoluokassa, joissa toimintona on vain kaikuluotain. Todellisia jokamiehen laitteita siis.

Maahantuoja esitteli 5-tuumaista mallia. Hook-5 sisältää käytännössä kaikki, mitä tavallinen heittokalastaja tai veneilijä tarvitsee: riittävän iso ja kirkas näyttö, kaksitaajuksinen chirp-luotainteknologia, DSI-näkymä ,sisäänrakennettu GPS sekä mahdollisuus käyttää omista luotainlokeista luotuja Insight Genesis –karttoja. Hookin ominaisuudet riittävät varmasti useimmille.

Hook-5:n hinta on 655 euroa sisältäen HST-HDI anturin. Lisätietoa www.lowrance.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt