Kirjautuminen

Rapala Rahasto jakaa jälleen avustuksia (2)

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Rapala-rahasto

 

.Rapala Rahasto tukee tämä vuonna tuntuvammin muun muassa Vesijärvisäätiötä, Pro Puruvesi ry:tä, Lohijokitiimiä sekä Auttin kalatiehanketta. Tavaralahjoitukset ohjataan ensi sijassa yläkoulujen opetussuunnitelmiin kuuluvien kalastuskurssien toteuttamiseen.

Lisäksi Rapala Rahasto julistaa avoimesti haettavaksi kymmenen 500 euron apurahaa kalavesien kunnostushankkeiden ja -tutkimusten tukemiseksi.

Tukea voivat hakea mitkä tahot tahansa. Esimerkiksi osakas- ja hoitokunnat, kalastusseurat ja -piirit, vesien tai luonnon hoito- ja suojeluyhdistykset, paikalliset yhteisöt ja talkooporukat, yksityiset puuhamiehet, alan tieteelliset tutkijayhteisöt, yksittäiset tutkijat sekä opiskelijat opinnäytetöihinsä, rahaston päämäärää tukevien laitteiden keksijät, kehittäjät ja valmistajat jne.

Hakemukset on lähetettävä huhtikuun puoliväliin mennessä. Hakemuksen voi muuten tehdä täysin vapaamuotoisesti, mutta siitä on selvittävä seuraavat asiat:

  • Hanke, tapahtuma, tutkimus tai muu tarve
  • vakuuttavat perustelut
  • hakijatahon taustatiedot
  • yhteyshenkilön kontaktitiedot

Hakemukset voi lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteella Rapala VMC Oyj, Rapala Rahasto, Mäkelänkatu 91, 00610 HELSINKI. Hakemuskaavakkeen voi myös täyttää ja lähettää nettiosoitteessa www.rahasto.rapala.fi, josta saa myös tietoa Rapala Rahaston avustuskohteista ja toiminnasta.

Lisätietoja apurahamenettelystä saa puhelimitse Rapala Rahaston asiantuntijaneuvoston jäseneltä toimittaja Seppo Suuroselta puh. 0400 233339.

Rapala Rahasto on kolmen toimintavuotensa aikana ehtinyt jo tukea kymmeniä kalavesien hoitoon ja tutkimuksiin liittyviä hankkeita eri puolilla Suomea. Viime vuonna avustuksia saivat muun muassa esimerkillistä toimintaa edustavat vuolenkoskelainen Aito Taimen -yhdistys, Näsijärven lohikalayhdistys, espoolainen Riverkeepers, porvoolainen Gammelbackan kartanonseutuyhdistys sekä Kymijoen villi lohi ja taimen -ryhmä. Suurin avustussumma ohjattiin Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson Kalatalouskeskusten Kaakon jokitalkkari -hankkeelle.

Lisäksi esimerkiksi useat kalastusseurat saivat lahjoituksena kalastusvälineitä erityisesti nuorten houkuttelemiseksi harrastuksen pariin. Merkittävää omalta osaltaan on ollut Rapala Rahaston antama välinetuki kuudelle yläkoululle, joissa on otettu kalastuskurssi mukaan viralliseen opetussuunnitelmaan.

Kalalajeista erityisesti luonnonvaraiseen taimeneen ja sen kutumahdollisuuksiin liittyvät tutkimukset ovat myös saaneet Rapala Rahaston rahallista tukea.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt