Kirjautuminen

Merikarttasarjojen vaihtoviikot 5.-18.6.2015

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

MerikarttaVaikka nykyplotterit ovatkin hyviä, niin kannattaa aina olla mukana oikea kunnon merikartta, josta saa hyvän yleiskuvan kala-alueesta, voi suunnitella reitin etukäteen ja se on hyvänä turvana jos plotteri menee pimeäksi.

Liikennevirasto haluaa edistää ajantasaisten merikarttojen käyttöä ja veneilyn turvallisuutta järjestämällä Karttakeskus Oy:n kanssa merikarttasarjojen vaihtokampanjan - vanhasta merikarttasarjasta saa 10 euron hyvityksen.

Merikarttoihin kohdistuu vuosittain lukemattomia muutostietoja, jotka julkaistaan mm. Tiedonantoja merenkulkijoille -verkkolehdessä. Noin 2 - 5 vuoden välein julkaistaan kaikki muutostiedot sisältävä uusi merikarttapainos. Samassa yhteydessä vanha painos muuttuu soveltumattomaksi turvalliseen navigointiin, jollei vesillä liikkuja ole sitä itse päivittänyt mainituilla muutostiedoilla.

.

 

Muutokset ovat usein päivitettyjä syvyystietoja, lisättyjä kiviä, turvalaite- ja väylämuutoksia, uusia ampuma-alueita sekä uusia vedenalaisia tai vedenpäällisiä rakenteita. Näiden huomiotta jättäminen voi saattaa vesillä liikkujan vaaratilanteisiin, erityisesti tuntemattomilla vesillä. Siksi merikartta on syytä uusia säännöllisin väliajoin.

Tuomalla kampanja-aikana jälleenmyyjälle vanhan merikarttasarjan, saa 10 €:n alennuksen mistä tahansa uudesta merikarttasarjasta. Tarjous koskee kaikkia Liikenneviraston tai Merenkulkulaitoksen julkaisemia kierresidottuja merikarttasarjoja.

Kampanjassa on mukana yli 80 jälleenmyyjää eri puolilta Suomea. Merikarttasarja on mahdollista käydä vaihtamassa kampanja-aikaan yhteneväisin ehdoin myös Karttakeskuksen pop-up -myymälässä (Atomitie 2 Helsinki). Verkkokaupat eivät sen sijaan kuulu kampanjan piirin, koska vanhan kartan palauttaminen ei ole sitä kautta mahdollista.

Kampanjassa mukana olevat jälleenmyyjät sekä lisätietoa kampanjasta löytyy osoitteesta www.vaihtoviikot.fi

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt