Kirjautuminen

Samsung Galaxy S4 Active on luksuspuhelin karuihin oloihin

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

280px samsungSamsung Galaxy S4 Active on kalamiehen älypuhelin

10 kuukauden tiukka käyttökoe Samsung S4 Activen kanssa on ohi ja on aika kertoa miten puhelin selvisi. Hiljattain lanseerattiin uudempi malli S5 ja siitä S5 Active, mutta S4:lla pärjää vielä pitkään. Mikäli joululahja on kalastavalle miehelle vielä ostamatta, on S4 mainio vinkki.

.

 

Mitä eroa S4:een

S4 Active on monelta osin sama puhelin kuin perus S4. Prosessori, näytönohjain ja muisti ovat samoja. Ulkomitat ovat hiukan suuremmat ja olemusta on tukevoitettu metallirungolla ja päihin on tullut kumipehmusteet. S4 Activen latausliitäntänä oleva microUSB on suojattu muovisella suojaläpällä. Kameran megapikseleissä on merkittävä ero 13-8 perus S4:n hyväksi, mutta käytännössä se näkyy lähinnä paperilla.

Uskomaton näyttö

S4 Activen viiden tuuman Full HD -näyttö on selkeästi edelleen markkinoiden parhaimmistoa. Pönökuvat ja maisemakuvat näyttävät todella hyviltä omalla näytöllä ja niitä kehtaa esitellä kenelle vain. Katselukulmat ovat laajat ja näyttö on selvästi katseltavissa ulkona ja jopa veden alla.

Näyttö on sen verran iso, että siinä voi hätätapauksessa käyttää navigointisoftaakin. Kalastajia kiinnostaa varmasti tieto, että näyttö sisältää myös mahdollisuuden suureen kosketusherkkyyteen, jolloin puhelimen käyttö onnistuu kalastushanskat kädessä.

Käytössä

S4 Active on noin 140 milliä pitkä ja reilut 70 milliä leveä. Tämä tekee puhelimen käytön pienikätisille henkilöille hiukan vaikeaksi, sillä yhdeksän millin paksuinen luuri tipahtaa helposti, mikäli ote ei ole tarpeeksi laaja.

Perus-S4:n alareunasta löytyvät kosketuspainikkeet on Activessa korvattu fyysisillä painikkeilla, jotta laitteen käyttö onnistuisi sujuvasti ulkona ja veden alla, sillä Active kestää tarvittaessa kuvauksen myös veden alla. Omasta mielestäni fyysiset näppäimet ”elintärkeissä” toiminnoissa ovat enemmän kuin paikallaan.

Sähköposti, tekstiviestit ja muut toiminnot noudattavat Android-kaavaa, joskin puhelimen tehokas prosessori tekee käytöstä nopeaa.

2600 milliampeeritunnin akku kestää normaalissa käytössä kokonaisen päivän, vaikka iso näyttö kuluttaa aktiivisesti käytettynä akkua nopeasti. Itse huomasin, että akku loppuu helposti ennen päivän päätöstä mikäli näyttöä pitää usein päällä tai muuten toimii puhelimen kanssa. Samsungeissa on se hyvä puoli, että akku on helposti vaihdettavissa itsekin irrottamalla puhelimen takakansi.

Kuvaus

Ulkokuvauksessa kirkkaissa olosuhteissa S4 Activen 8 megapikselin pääkamera toimii loistavasti. Hämärissä olosuhteissa kuviin tulee nopeasti kohinaa ja samalla taskulamppuna toimiva LED-salama ei kovin kauaksi yllä. Puhelimessa on 14 erilaista kuvaustilaa, joista yksi sopii vedenalaisten kuvien ottamiseen.

Omassa käytössäni puhelin kesti hienosti vedenalaiset kuvauskokeilut vaikka aluksi hirvittikin laittaa hieno laite veden alle. Näyttö pitää tosin muistaa kuivata huolellisesti vedenalaisen käytön jälkeen.

Videokuvaus sujuu Full HD -resoluutiolla 30 kuvaa sekunnissa. Videoiden laadussa ei ole valittamista, ainoastaan ääni on varsin kehno heikosta mikrofonista johtuen. 1080p:n videon tallentaminen onnistuu myös etukameralla. Videoiden katselu S4 Activen huipputason näytöllä on erittäin nautittavaa.

Samsung S4 Active on ehkäpä paras puhelin mitä olen päässyt koskaan käyttämään. Siinä on premium-puhelimen herkut tyylikkäällä ulkonäöllä yhdistettynä riittävään suojaukseen. Mitä muuta voi vaatia? Ehkä paremman akun. Suosittelen vahvasti. Tutustumme keväällä S5 Activeen.

S4:sta käyttivät Antti Zetterberg, Mikko Järvinen, Robert Grönroos

Samsung Galaxy S4 Active

Mitat: 139,7 x 71,3 x 9,1 mm, paino 153 grammaa
Näyttö: 5” Super TFT -näyttö Full HD -resoluutiolla
Muisti: 2 gt RAM-muisti ja 16 gt sisäistä tallennustilaa
Käyttöjärjestelmä: Android 4.2.2
Akku: 2600 mAh
Kamera: Pääkamera 8 megapikseliä LED-salamalla ja edessä 2 megapikseliä.
Muuta:  IP67-tasoinen suojaus pölyä ja kosteutta vastaan Värivaihtoehdot: harmaa, sininen ja oranssi
Hintaluokka: 450-499 euroa

www.samsung.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt