Kirjautuminen

Venemessut 2014 - katsaus tulevaan

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

Tämän vuoden messuilla vieraili 7.-16.2. lähes 69 000 kävijää. Messujen tiedotuksen mukaan yli puolet (53 %) kävijöistä oli kiinnostunut moottoriveneistä, lähes puolet (47 %) veneilytarvikkeista ja -varusteista ja reilu viidennes (22 %) purjeveneistä. Kalastukseen liittyvistä tuotteista oli kiinnostunut viidennes kävijöistä. Toivottavasti talous lähtee nousuun ja venekauppa rupeaa käymään taas normaaliin malliin.

Kalamies.com poimi messujen tarjonnasta mielenkiintoisia tärppejä veneellä liikkuville kalastajille.

.

Venemessut-4414

Kovan kalamiehen, Elias Jääskeläisen, uusi aluevaltaus ovat Lund-veneet aiempien edustusten Killer Whalen ja Rangerin lisäksi. Ranger kuvassa oikealla.

Venemessut-4411

Lund Fury edustaa alle kymppitonnin hintaisena ja pienellä koneella kulkevana monelle sopivaa hinta –ja kokoluokkaa.

Venemessut-4409

Lundien pohjat on niitattu hitsisauman sijaan. Niitatussa veneessä alumiinin paksuus voi olla ohuempaa, jolloin veneen paino on pienempi ja se vaatii pienemmän moottorin. Tämän hinta –ja laatuluokan veneissä niittiongelmat voidaan varmasti unohtaa.

Venemessut-4415

Lundien ajatus on se, että mitään porauksia ei tarvita. Kaikki varusteet kiinnitetään kiskoon, joka on valmiiksi asennettu.

Venemessut-4403Venemessut-4169

50-vuotta juhliva Honda oli uudistanut 75/90-mallit 80/100 kokoon. Koneet ovat kalamiehelle todella herkullisia: Ketjuveto (ei hihnanvaihtoja), 100% NMEA-valmius, uistelutoiminto 50 rpm välillä ja todella kevyt noin 165 kg rakenne. Erittäin pätevän oloisia kiukaita.

Venemessut-4408

Kalastajia hellitään myös Yamahan huippu-uutuudella, 115 hv, koneella, jossa nyt uistelunopeussäädin, paino tippunut ja luonnollisesti myöskin kulutus. Hienoa, että valmistajat kuuntelevat kalastajia.


Venemessut-4402Venemessut-4401


Suzuki esitteli niin ikään kevennetyn 25 ja 30-sarjan. Valmistajan mukaan koneet ovat kevyimmät luokassaan, painoa noin 65 kiloa.

Venemessut-4454


Trackeriä edustava Normark oli teipannut näyttävästi noin viisimetrisen Tracker Super Guide –veneen. Tuntuu siltä, että Suomi saattaa pikkuhiljaa olla jonkinlainen markkina puhtaasti kalastuskäyttöön tehdyille jenkkityylisille veneille.


Venemessut-4418Venemessut-4420


Buster L Pro on todella tilava sisältä. Uudistettu pulpetti ja keskipenkki ovat riittävän kokoiset, mutta tilavat ja jättävät kalastajille tilaa steppailuun. Abloyn lukot pitävät rosvot loitolla.

Venemessut-4424
Buster Rent. Tätä on todellakin kaivattu, sillä nyt voit vuokrata viikonlopuksi Buster X:n reilulla 400 eurolla kalaporukan kanssa, mikäli ei jaksa trailata omaa venettä paikalle. Palvelu on pilottivaiheessa Turussa tulevalla kaudella.


Venemessut-4404


Faster 495 on tiukka kilpailja kestosuosikki Buster L:lle. Jämerä vene omaa isoveljiensä ryhdikkyyden, mutta kompaktimmassa ja kevyemmässä paketissa. Kalastajille suunnattua venettä myydään esimerkiksi kuvan 60 hv Hondalla ja Lowrancen 7” HDS Gen2-yhdistelmälaitteella melko maltilliseen hintaan 22900 euroa.

Venemessut-4396

Navico (Lowrancen, Simradin ja B&G:n omistaja) oli niputtanut kaikki merkit saman osaston alle ja markkinoi entistä selvemmin tuotteita eri kohderyhmille: Lowrance kalastajille, Simrad huviveneilijöille ja B&G purjehtijoille.

Venemessut-4389

Lowrance ELITE sarja

Suosittu ELITE-7 HDI saa pienemmät versiot tulevalle kaudelle eli 5” ja 4” mallit, joissa täysin samat perusominaisuudet kuin isoveljessä. Kustakin koosta kolme eri mallia, kaikuluotain, plotteri ja yhdistelmälaite. Kuvassa 289 euron hintainen 4-tuumainen malli. Värinäytöllä totta kai.

Venemessut-4381Venemessut-4385

Keulakoneeseen asennettava Lowrancen 360 asteen SpotlightScan luotaa keulasta joko viistona tai ilman. Hinta kohtuulliset 599 euroa. Voi olla kova juttu kevään kuha -ja haukivesillä.


Venemessut-4375

Loistavasti kaupaksi käynyt Raymarine Dragonfly 5-tuumainen saa 7-tuumaisen isoveljen tulevalle kaudelle. Kuvasuhde on 16:9 aiemman 4:3 sijaan ja hintaluokka pysyy valmistajan mukaan aisoissa. Näytön laadusta ei juuri huomautettavaa löydy.

Venemessut-4373

Kun varustellaan, niin varustellaan sitten kunnolla. Kalastusopas Arto Tillin Faster 560 T-Top on ääriesimerkki siitä mitä kaikkea voikaan veneeseen laittaa.

Venemessut-4427

Humminbird Onix –sarjan 10-tuumainen HD-laite painii kalastuselektroniikan raskaassa sarjassa. Esimerkiksi neljän eri näkymän samanaikainen käyttö on osoitus kosketusnäytöllisen laitteen mittavasta prosessoritehosta. Lähes 4000 euron hintainen laite on todellisten harrastajien tai kalastusoppaiden työkalu.

Venemessut-4429Venemessut-4452

Minnkota Talon –matalan veden ankkuri asennettuna Humminbird 360 Imaging anturin viereen esittelysyistä. Suositeltavampi tapa on asentaa laitteet eri puolille peräpeiliä. Ankkurin idea on työntää vahvasta komposiittimateriaalista (jolla on elinikäinen takuu) oleva piikki pohjaan ja pitää vene paikoillaan. Piikki nousee ja laskee kaukosäätimellä ja tunnustelee itse pohjan laadun parhaan pidon saavuttamiseksi.

Venemessut-4458

Rapalan uudet Extreme Ice –kylmälaukut ovat alan huippuosaajan, Igloon valmistamia. Noin 90 euron hintaisen laukun varaavuus on huippuluokkaa ja laukun mukana tulevat jäägeelipussit pitävät sisätilat kylmänä jopa 5 päivää.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt