Kirjautuminen

Thermos Stainless King on termareiden kunkku

Käyttäjän arvio:  / 7
HuonoinParas 
Share

280px thermosOtsikko saattaa olla provosoiva, mutta lokakuu 2013-helmikuu 2014 välinen testijakso kertoi totuuden. Maahantuojan edustaja hehkutti saatteessaan termaria todella hyväksi, mutta suhtauduin epäilevästi. Vanha Airamin termari, jossa on lasinen sisäkuori, on ollut tähän asti parhaiten lämpönsä pitävä pullo, mutta se on niin heikko sisältä, ettei sitä voi venereissuille ottaa. Korvaaja oli siis hakusessa.

.

 

Testasin "kunkkua" syyskauden veneessä sekä pilkkikeikalla -18 asteen pakkasessa, lisäksi se oli lasten mukana luistinradalla. Veneessä 1,2 litraa vetävä termari toimii hienosti, sillä se on riittävän tilava sekä kestävä. Sisäkuoren ja ulkokuoren välissä on riittävästi ilmaa, joten pienet kolhut eivät haittaa koska kolhu ei pääse helposti ylettymään sisäkuoreen. Maahantuojan mukaan pullon sisäpinta on elektrokillotettu, minkä pitäisi vähentää maku -ja hajuhaittoja. Tätä en itse huomannut, koska mielestäni termari pitää aina pestä huolellisesti käytön jälkeen ja säilyttää ilman korkkia. Stainless King painaa noin 700 grammaa tyhjänä ja reilut kaksi kiloa täytenä.

Miten sitten se tärkein, eli lämmönpitävyys? Jotta hommassa pääsisi tuloksiin, täytyy olla lämpömittari. Ulkotiloissa suoritettavan toimenpiteen vuoksi ostin paistomittarin, jossa asteikko on 95 asteeseen saakka eli niin kuumaa, ettei sitä pysty juomaan. Menettelin aina samoin eli esilämmitin pullon sisäkuoren ennen kuuman juoman laittoa, jotta lämpöhävikkiä ei tapahtuisi.

Tässä tuloksia: Täysinäisessä pullossa edellisenä iltana klo 22 pulloon 95-asteisena laitettu mehu oli klo 13 seuraavana päivänä vielä 67-asteista. Tosin pulloa oli säilytetty yön huoneen lämmössä. Toisella kerralla keitin veden ja jätin pullon 24 tunniksi veneeseen marraskuussa. Juoma oli 55-asteista. Pilkillä ollessa oli niin hemmetin kylmä, etten pystynyt mittaamaan juoman lämpöä, mutta kovassa pakkasessa päivän jälkeen juoma oli paluumatkalla autossa vielä aivan riittävän kuumaa, sanoisin noin 65-asteista.

Thermos Stainless King on todella hyvin lämpöä pitävä termari kaikenlaiseen kalastukseen ja vaikka sen hankintahinta on 52 euroa, saa rahalle lämmintä vastinetta. Lisätietoa www.thermos.com

Testiryhmässä Antti Zetterberg, Taneli Nyholm sekä Jari Heikkinen.

Thermos paakuva

Noin 15 tunnin jälkeen juoma oli vielä reilut 65-asteista.

 Thermospilkki

Kunkun voi huoletta ottaa helmikuiselle pilkkikeikalle.

Thermos-2921

Thermos-2923

Vanhan ruokatermarini korkkimekanismi on huomattavasti Kunkkua monimutkaisempi. Turhan montaa liikkuvaa osaa.

Thermos-2952

Syksyisellä venekalastusreissulla Stainless Kingillä pärjää koko päivän ja suukin voi palaa.

Thermos-3012

Menettelin aina samalla tavalla ennen nesteen pulloon laittamista. Mittasin lämmön, esilämmitin sisäkuoren ja laitoin juoman pulloon.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt