Kirjautuminen

Onko Suomi kalastuksen kehitysmaa?

Käyttäjän arvio:  / 19
HuonoinParas 
Share

LohiOnko Suomi kalastuksen kehitysmaa? Ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen maamme kalastuspolitiikasta Ylen Ykkösaamussa

Ympäristöekonomian professorin Markku Ollikaisen mielestä ympäristöministeri Ville Niinistön ajatus kalansuojeluasioiden siirtämisestä maa- ja metsätalousministeriöltä ympäristöministeriön vastuun alaisiksi on hyvä tapa tuoda lohikantojen ylläpitokeskusteluun uutta ajattelua, joskin asian toteuttaminen käytännössä olisikin monimutkaista. Avoimuutta ja keskustelua lohikantojen hyödyntämisestä pitäisi Ollikaisen mukaan pyrkiä lisäämään. Lohikantojen kasvun turvaaminen on hänen mukaan keskustelun ydinkysymys.

.

 

Professori Ollikaisen mukaan lohi- ja muissakin kalastuskysymyksissä päättävä taho, eli maa- ja metsätalousministeriö, ei ole kuunnellut lainkaan tutkijoita tai heidän huolenpitoaan lohikantojen hyvinvoinnista. Ministeriön virkamiehillä onkin enemmän sananvaltaa kalastuskysymyksissä kuin varsinaisilla asiantuntijoilla eli tutkijoilla. Ollikainen muistuttaa, että poliitikoilla on kuitenkin lopullinen päätösvastuu myös virkamiesten suosituksista ja että poliitikkojen tulisi korjata virkamiesten tekemät mahdolliset virhearviot, esimerkiksi sellaiset virkamiesten tekemät suositukset, jotka eivät ole linjassa lohikantojen kestävän kehityksen kanssa.

Kalastusasioissa Suomi on professori Ollikaisen mukaan "jonkinlainen kehitysmaa", eli poliitikoilla piisaa parannettavaa.

Kuuntele koko Markku Ollikaisen haastattelu Yle Areenasta: http://areena.yle.fi/radio/1883468

 

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt